Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se pravi pirinčano mleko?Mleko je spremno. Preporučljivo je ga čuvate u staklenim flašama na hladnom u frižideru. Proizvod od pirinčanog mleka je mnogo izdržljiviji od pravog mleka....
15. dec.
Kako se pravi masno testoMasno testo može da bude spremljeno sa mašću ili sa maslacem. Takođe, možete da napravite testo sa kombinacijom masti i maslaca. Tako je najukusnije....
01. januar
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Mleko orašastih plodova je dobar imunostimulans, zato što sadrži neke sastojke majčinog mleka....
30. sep.
Kako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mlekaMasnoća, kao i jaja, mogu se u potpunosti zameniti sosom od jabuke ili pireom od banane. Oni obezbeđuju neophodnu vlažnost i slatkoću u Uskršnjem kolaču bez jaja i mleka....
14. mart
Kolika je masnoća kravljeg mleka?U prodavnicama se nudi mleko sa sadržajem mlečnih masti 0,1%, 1,5%, 2%, a ta mleka se određuju kao nisko masna mleka, kao i punomasno sveže mleko sa 3,5% masnoće.
U suštini, na masnoću svežeg mleka utiče niz faktora....
25. dec.
Borovo mleko - kako se pravi i za šta pomažePotrebne su vam 3 zelene šišarke, 500 ml mleko i mali komadić borove smole veličine srednjeg novčića.
Koraci u pripremi borovog mleka
Obilno isperite pupoljke i dodajte ih u 500 ml ključalog mleka....
27. maj
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Pravilno slomljeni kokos zadržava mleko u sebi. Zatim se gornji deo odseče i sok se ispija.
Kokosovo mleko (voda) se ne čuva, već ga treba odmah popiti....
13. januar
Salata se kelerabom i ceđenim kiselim mlekomDodajemo kiselo mleko i mentu. Ovom smesom prelivamo kockice kelerabe.
Prilikom serviranja posipamo sa malo maslinovog ulja....
29. dec.
Kako da napravimo domaću jufkuNapavite udubljenje, u njega razbijte jedno po jedno jaje i dodajte so i sveže mleko.
Umesite testo i ostavite ga na hladnom na otprilike 30 minuta....
14. jul
Kako da koristimo sojino mleko?Sojino mleko je popularna alternativa i zamena za kravlje mleko na biljnoj osnovi....
27. avgust
Kako se pravi fonduDa zgusnete fondu dodajte tri kašike brašna od krompira ili u krajnjem slučaju prethodno na tiganju bez masnoće zapečeno brašno. Dodajte muskatni oraščić, kim i biber....
03. avgust
Kako se marinira piletinaPileće meso spada u najomiljenija mesa u balkanskoj kuhinji. Priprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati.
Pri marinadi meso...
10. mart
Kako se priprema heljdaHeljda predstavlja proizvod koji nije tipičan za bugarsku nacionalnu kuhinju. Njenom domovinom se smatra Indija, a izuzetno je popularna u Rusiji.
Heljda je vrlo korisna i čak se uzima i kao zamena za meso, jer je...
07. mart
Kako se destiluje vodaDestilovanu vodu je vrlo lako napraviti i postoji veoma stara metoda za ovo. Ona ne zahteva nikakve posebne materijale za destilaciju vode u kućnim uslovima. Kada uklonite minerale i štetne hemikalije iz vode, ustvari se...
07. mart
Kako se začinjava supaUzmete odgovarajuću posudu i razbijete jedno jaje, jednu kašiku brašna i jednu šolju kiselog mleka. Zagrejte dobijenu smesu na ringli dok neprestano mešate....
04. mart
Kako se pravi zaprškaTečnost je odvarak (ceđ) od pečuraka ili povrća za kaše sa povrćem, bujon kod pilećih kaša i mleko kod mlečnih kaša. Pazite da brašno ne zagori....
12. feb.
Kako se prži krompirPržite krompir u prethodno zagrejanoj masnoći.
Masnoća treba da pokrije pola krompira. Pržite ih na jakoj vatri i često ih okrećite, da bi se ispržili ravnomerno....
28. april
Kako se kuva kukuruzKukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
27. april
Kako se blanšira krompirBlanširanje označava brzo prokuvavanje namirnice, a kao rezultat ona promeni boju, najčešće izbledi.
Blanširanje ne treba da traje više od 1-2 minuta od ponovnog vrenja vode, pritom što ranije provri voda nakon potapanja...
11. maj
Kako se prave krutoniIsecite hleb na kockice i propržite ga na teflonskom tiganju ili u običnom tiganju s malo masnoće.
Krutoni s masalacem se pripremaju od 200 grama hleba, pola šolje svežeg mleka, 2 kašike maslaca, soli po ukusu....
06. maj
Kako se čuva čaj?Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja:
- Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
06. dec.