Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se suši riba?I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
30. sep.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
SušiSuši je najoznatije jelo van granica Japana, kao i jedno od najpopularnijih jela među samim Japancima, koji ga pripremaju za posebne prilike i razne nacionalne praznike. Suši se tradicionalno pravi sa začinjenim suši pirinčem...
25. jun
Rolat od keksa sa marmeladom od šipuraka i maslacemKaks slepite jedan za drugi uz pomoć marmelade od šipuraka. Šećer u prahu promešajte sa maslacem, koji ste prethodno ostavili van frižidera da omekša, i mutite do homogene smese....
15. mart
Čokoladni brauni sa brašnom od šipurka i suvim voćemU posudi pomešamo prvo prosejani kakao, brašno od šipurka, brašno od rogača, dodajemo sodu, braon šećer, so....
29. januar
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se suši čubar?Za mnoge domaćice, kuvanje je nezamislivo ako nemaju pri ruci sušeni čubar. Čubar je prisutan kao glavni začin u brojnim balkanskim jelima kao što su sarme, ćuftice u rerni ili zapečena jela, supe, testenine itd....
24. feb.
Kako se suši lisičarka?U šumi možete pronaći mnoge i rzličite vrste ukusnih i jestivih pečuraka, koje se nažalost ne mogu naći tokom cele godine.
U ovom savetu ćemo posebno govoriti o lisičarki i kako možete da je osušite kod kuće. Lisičarka...
24. sep.
Kako se suši sremuš?Sremuš, takođe poznat kao divlji beli luk, je jedna od prvih biljaka koja se pojavljuje kada je došlo proleće.
Sremuš, kao što je gore pomenuto, prva je biljka koja niče u proleće. Važno je napomenuti da raste u...
21. mart
Kako se suši pasulj?Suvi pasulj se lako uzgaja i može se čuvati nakon berbe za zdravu i ukusnu hranu tokom cele zime u obliku našeg omiljenog čorbastog pasulja, gustog pečenog pasulja u rerni itd.
Postoje mnoge prednosti proizvodnje sopstvenih...
04. mart
Kako se suši boranija?Boranija ima mnogo različitih vrsta i sve su bliski srodnici. Sve varijacije boranije imaju skoro isti ukus i sadržaj hranjljivih materija.
Boranija je veoma korisna. U 100 g ove namirnice ima 24 kalorija. U njoj ima i...
15. maj
Kako se suši drenjina?Kada se medved probudi iz zimskog sna, veoma je gladan. Pogledao je oko sebe i video je samo gole grane drveća. Ipak, zapazio je jedno drvo, koje liči na hrast i na njemu cvetove prekrasne žute boje. Čim ga je spazio, medved...
12. maj
Kako se suši aronija?Aronija je višegodišnje žbunasto drvo, čija visina može da ide do 3 metra. U svetu postoji preko 15 različitih vrsta aronije, a danas ima i mnogo selektovanih hibrida.
Aronija je bogata vitaminima, uključujući i retki...
13. april
Kako se suši kopriva?Kopriva nije samo biljka, već je i među omiljenim namirnicama u kuhinji. Čim se pojavi sveža kopriva, odmah žurimo da pripremimo aromatičnu koprivu sa jajima i sirom. A ljubitelji piva uvek zadrhte na pomen neverovatnih...
28. mart
Kako se čuva suši?Odavno više ne moramo ići u Japan da uživamo u tradicionalnim azijskim delikatesima. Danas se na mnogim mestima i u našoj zemlji nudi najpoznatije japansko jelo - suši. Štaviše, sve više domaćica preferira da pripremi...
04. dec.
Kako se suši grožđeOd lepe sorte grožđa se dobija lepo suvo grožđe. Prilikom sušenja grožđa se gubi veliki deo vode, ali se čuva šećer u njemu. Sorte grožđa imaju sa visokim sadržajem šećera sadrže malo vlage.
Najpogodnije sorte sa sušenje...
27. mart
Kako se suši ribić?Sušena ribić je pravi delikates u kome većina uživa u hladnim zimskim mesecima. Poslužen sa crnim vinom je prava poslastica, kojoj ljubitelji mesa ne mogu da odole. Ipak, da bi se radovali njenom ukusu, prvo moramo da je...
16. nov.
Kako se suši sudžuk?Domaće pripremljen sudžuk je klasika. On je odlična dopuna čaši crnog vina, u društvu porodice i prijatelja, a njegova priprema nije toliko teška.
Svaka porodica ima sopstveni recept za pripremu domaćeg sudžuka,...
23. mart
Kako se sagorevaju kalorijeKada čujete reč metabolizam bolje je da se razmislite o tome koliko kalorija sagoreva vaše telo. Kalorija jedinica za merenje energije ljudskog tela. Hrana koju jedemo nam nabavlja kalorije putem proteina, ugljenih hidrata...
03. jun
Kako se zamrzava povrćePravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste.
Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira. Zamrznuti zeleni...
27. april
Kako se konzervira patlidžan?Konzerviranje patlidžana za zimu aktuelnije je nego ikad. Na primer, možete napraviti neke predforme koje su odlične, kao što su predjela od patlidžana ili garniture od patlidžana.
Patlidžani se mogu usoliti, fermentisati...
07. mart