Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
05. maj
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
31. dec.
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaVreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
12. okt.
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima.
Najpoznatija je pileća supa....
05. avgust
Školjke u plehuŠkoljke se prebacuju u odgovarajuću posudu, preliju marinadom od ulja, sirćeta, soli i sitno iseckanog luka po vašem ukusu.
Školjke u plehu se obavezno serviraju uz ledeno pivo!...
18. nov.
Školjke u tiganjuDodajte očišćene školjke i sipajte vino.
Poklopite tiganj i rastresite dobro.
Ostavite da se kuvaju, dok se školjke ne otvore, pri čemu rastresate s vremena na vreme.
Začinite solju i biberom gotove školjke....
28. april
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
01. april
Pohovane školjke u marinadiSipajte unutra školjke, izmešajte i ostavite da se začini na pola sata.
Za pohovanje umutite jaja zajedno sa svežim mlekom, solju i brašnom.
Umočite školjke u ovo pohovanje i uvaljajte ih u prezle....
18. feb.
Donaks školjke u tiganjuZa to vreme sve bi trebalo da se otvore i odmah ih skinite sa vatre. Prekuvane bele školjke budu suve i gube ukus mora, zato ih nemojte kuvati više od toga....
07. jul
Školjke na pariKuvajte tako 2 minuta i pogledajte da li su sve školjke otvorene. Kuvanje je ponekad brže, zbog toga i proveravajte.
4. Čim se školjke otvore, skinite ih sa vatre odmah, kako bi bile mekane i sočne....
07. jul
Školjke na pločiPotrebno im je malo vremena da se otvore, oko 2 minuta. Nakon što se to desi odmah ih prebacite u odgovarajući tanjir za serviranje. Pospite izdvojenim maslinovim uljem i biberom....
04. mart
Kako da spremite školjkeŠkoljke se kuvaju, dinstaju, prže, dime i sole. Školjke se veoma dobro kombinuju sa pirinčem, krompirom, žitaricama, makaronama, povrćem i majonezom....
28. sep.
Školjke u pikantnom paradajz sosuPokrijte poklopcem i lagano protresite nekoliko puta dok se sve školjke ne otvore - otprilike 4 minuta....
01. sep.
Školjke u sosu od pivaDrmajte ih s vremena na vreme tokom 3 minuta ili dok se ne uverite da su se sve školjke u tiganju otvorile.
Prebacite u duboki tanjir i poslužite tople školjke u sosu od piva....
28. avgust
Pržene pohovane školjke u testuOčišćene školjke se vade iz ljuštura i kratko se dinstaju.
Gotove školjke ohladite i začinite maslinovim uljem i sokom od limuna.
U ovoj marinadi treba da ostanu oko pola sata....
20. sep.
Pikantne školjke na grčki način (Školjke Saganaki)Poklopimo i nakon desetak minuta od uključivanja ringle su gotove - kad se sve školjke otvore. Ako ima onih koje se nisu otvorile, bacamo ih....
23. jul
Školjke na kastiljski načinZa to vreme u duboku šerpu stavite školjke sa belim vinom (može i malo limunovog soka).
Poklopite poklopcem i blago protresite dva, tri puta tokom 3-4 munuta ili dok se sve školjke ne otvore....
09. feb.
Školjke sa sosom AlfredoŠkoljke se četkom očiste od peska, izraslina po oklopu i algi. Ako postoje polomljene ili otvorene školjke, one se bacaju....
05. avgust
Školjke na Burgaski načinBurgas je grad i luka u Bugarskoj, i u ovom receptu saznaćete kako tamo pripremaju školjke.
Školljke dinstamo u šerpi sa malo vode dok se ne otvore, ostavljamo da se ohladi i skidamo gornju ljusku....
30. jul
Školjke sa kuvanim krompiromNastavljamo da kuvamo bez poklopca dok školjke ne porumene ravnomerno sa obe strane, ne zaboravimo da mešamo.
Naše super jelo od školjki sa kuvanim krompirom je gotovo!
Posipite iseckanom mirođijom.
Prijatno!...
19. jun
Pržene školjke sa lukomSačekajte sa se školjke ohlade i odvojite od ljušture.
U tiganju, na umerenoj vatri, rastopite maslac sa maslinovim uljem i dinstajte luk, isečen na tanak polumesec....
12. maj
Školjke na provansalski načinU veliki tiganj se sipa maslinovo ulje, dodaje se usitnjeni beli luk i i ljuta papričica, iskidana na komadiće.
Dinsta se minutu i dodaje se vino iz kuvanja školjki, pradajz, origano i školjke....
19. nov.