Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....
Školjke u plehuŠkoljke u plehu
18. nov.
Školjke se prebacuju u odgovarajuću posudu, preliju marinadom od ulja, sirćeta, soli i sitno iseckanog luka po vašem ukusu. Školjke u plehu se obavezno serviraju uz ledeno pivo!...
Školjke u tiganjuŠkoljke u tiganju
28. april
Dodajte očišćene školjke i sipajte vino. Poklopite tiganj i rastresite dobro. Ostavite da se kuvaju, dok se školjke ne otvore, pri čemu rastresate s vremena na vreme. Začinite solju i biberom gotove školjke....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Pohovane školjke u marinadiPohovane školjke u marinadi
18. feb.
Sipajte unutra školjke, izmešajte i ostavite da se začini na pola sata. Za pohovanje umutite jaja zajedno sa svežim mlekom, solju i brašnom. Umočite školjke u ovo pohovanje i uvaljajte ih u prezle....
Donaks školjke u tiganjuDonaks školjke u tiganju
07. jul
Za to vreme sve bi trebalo da se otvore i odmah ih skinite sa vatre. Prekuvane bele školjke budu suve i gube ukus mora, zato ih nemojte kuvati više od toga....
Školjke na pariŠkoljke na pari
07. jul
Kuvajte tako 2 minuta i pogledajte da li su sve školjke otvorene. Kuvanje je ponekad brže, zbog toga i proveravajte. 4. Čim se školjke otvore, skinite ih sa vatre odmah, kako bi bile mekane i sočne....
Školjke na pločiŠkoljke na ploči
04. mart
Potrebno im je malo vremena da se otvore, oko 2 minuta. Nakon što se to desi odmah ih prebacite u odgovarajući tanjir za serviranje. Pospite izdvojenim maslinovim uljem i biberom....
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjke
28. sep.
Školjke se kuvaju, dinstaju, prže, dime i sole. Školjke se veoma dobro kombinuju sa pirinčem, krompirom, žitaricama, makaronama, povrćem i majonezom....
Školjke u pikantnom paradajz sosuŠkoljke u pikantnom paradajz sosu
01. sep.
Pokrijte poklopcem i lagano protresite nekoliko puta dok se sve školjke ne otvore - otprilike 4 minuta....
Školjke u sosu od pivaŠkoljke u sosu od piva
28. avgust
Drmajte ih s vremena na vreme tokom 3 minuta ili dok se ne uverite da su se sve školjke u tiganju otvorile. Prebacite u duboki tanjir i poslužite tople školjke u sosu od piva....
Pržene pohovane školjke u testuPržene pohovane školjke u testu
20. sep.
Očišćene školjke se vade iz ljuštura i kratko se dinstaju. Gotove školjke ohladite i začinite maslinovim uljem i sokom od limuna. U ovoj marinadi treba da ostanu oko pola sata....
Pikantne školjke na grčki način (Školjke Saganaki)Pikantne školjke na grčki način (Školjke Saganaki)
23. jul
Poklopimo i nakon desetak minuta od uključivanja ringle su gotove - kad se sve školjke otvore. Ako ima onih koje se nisu otvorile, bacamo ih....
Školjke na kastiljski načinŠkoljke na kastiljski način
09. feb.
Za to vreme u duboku šerpu stavite školjke sa belim vinom (može i malo limunovog soka). Poklopite poklopcem i blago protresite dva, tri puta tokom 3-4 munuta ili dok se sve školjke ne otvore....
Školjke sa sosom AlfredoŠkoljke sa sosom Alfredo
05. avgust
Školjke se četkom očiste od peska, izraslina po oklopu i algi. Ako postoje polomljene ili otvorene školjke, one se bacaju....
Školjke na Burgaski načinŠkoljke na Burgaski način
30. jul
Burgas je grad i luka u Bugarskoj, i u ovom receptu saznaćete kako tamo pripremaju školjke. Školljke dinstamo u šerpi sa malo vode dok se ne otvore, ostavljamo da se ohladi i skidamo gornju ljusku....
Školjke sa kuvanim krompiromŠkoljke sa kuvanim krompirom
19. jun
Nastavljamo da kuvamo bez poklopca dok školjke ne porumene ravnomerno sa obe strane, ne zaboravimo da mešamo. Naše super jelo od školjki sa kuvanim krompirom je gotovo! Posipite iseckanom mirođijom. Prijatno!...
Pržene školjke sa lukomPržene školjke sa lukom
12. maj
Sačekajte sa se školjke ohlade i odvojite od ljušture. U tiganju, na umerenoj vatri, rastopite maslac sa maslinovim uljem i dinstajte luk, isečen na tanak polumesec....
Školjke na provansalski načinŠkoljke na provansalski način
19. nov.
U veliki tiganj se sipa maslinovo ulje, dodaje se usitnjeni beli luk i i ljuta papričica, iskidana na komadiće. Dinsta se minutu i dodaje se vino iz kuvanja školjki, pradajz, origano i školjke....