Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Žuti KantarionŽuti Kantarion
27. mart
Koristi od žutog kantariona Danas najpoznatija upotreba žutog kantariona je kao biljni lek protiv depresije. U pojedinim zemljama, kao što je Nemačka, žuti kantarion se prepisuje u lečenju lakših stanja depresije....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kada se i kako se bere žuti kantarion?Kada se i kako se bere žuti kantarion?
11. april
Žuti kantarion je višegodišnja biljka, rasprostranjena na celom području Balkana. Žuti kantarion je biljka sa mnogo korsinih osobina. Deluje na zgrušavanje krvi, poboljšava i osvežava srčani mišić....
Kada se pije čaj od mirođije?Kada se pije čaj od mirođije?
22. dec.
Foeniculum vulgare je latinski naziv za jedan veoma dobro poznat začin kod nas - mirođiju. Ona se koristi kako za dodavanje specifične arome i ukusa različitim jelima, tako i kao dodatak kod konzervisanja hranljivih proizvoda...
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
Čaj od žutog kantariona i matičnjaka za vitiligo, aksioznost i nesanicuČaj od žutog kantariona i matičnjaka za vitiligo, aksioznost i nesanicu
18. april
Kada se ohladi, procedite i pijte popodne i uveče po jednu kašičicu. Ovaj čaj je veoma koristan kod vitiliga, depresije, anksioznosti i nesanice....
Crveni KantarionCrveni Kantarion
08. feb.
Koristi od crvenog kantariona Crveni kantarion se veoma ceni zbog toga što uspešno deluje kod različitih oboljenja....
Žuti kolačŽuti kolač
27. april
Žuti kolač ostaviti da se prohladi, pa ga iseći na kocke i poslužiti....
Žuti pirinačŽuti pirinač
17. okt.
Kada se pirinač uprži, posolite i dodajte alevu papriku, sipajte 400 ml vode i ostavite da se kuva 15 minuta na slaboj vatri....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Klasičan žuti kolačKlasičan žuti kolač
26. maj
1
Izvadite ukusan kolač, ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu. Dobijate odličan recept za klasični kolač, odgovarajući za svak ideo dana....
Punjeni žuti paradajzPunjeni žuti paradajz
13. maj
Prelivamo vodom svuda, posipamo solju i uljem i pečemo na 200 stepeni dok tečnost ne ispari i dok se paradajz ne zapeče....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Žuti kolač sa višnjamaŽuti kolač sa višnjama
03. januar
Žuti kolač sa višnjama ohladiti pa poslužiti....
Žuti pirinač u rerniŽuti pirinač u rerni
22. jul
Luk, beli luk i šargrarepa se oljušte, iseku na sitno i stavljaju u tiganj sa zagrejanom masnoćom da se zaprže. Dodaje se kurkuma, meša se, nakon čega se dodaje opran pirinač....
Kako se pije rum?Kako se pije rum?
24. maj
Nekada se rum konzumirao bez neke posebne ceremonije. Nije se radilo o bontonu. Međutim, u savremenom svetu situacija je drugačija. Ovaj alkoholni proizvod je postao elitan i sada postoji određena kultura njegovog korišćenja...
Kako se sagorevaju kalorijeKako se sagorevaju kalorije
03. jun
Kada čujete reč metabolizam bolje je da se razmislite o tome koliko kalorija sagoreva vaše telo. Kalorija jedinica za merenje energije ljudskog tela. Hrana koju jedemo nam nabavlja kalorije putem proteina, ugljenih hidrata...
Kako se zamrzava povrćeKako se zamrzava povrće
27. april
Pravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste. Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira. Zamrznuti zeleni...
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Konzerviranje patlidžana za zimu aktuelnije je nego ikad. Na primer, možete napraviti neke predforme koje su odlične, kao što su predjela od patlidžana ili garniture od patlidžana. Patlidžani se mogu usoliti, fermentisati...
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Iako je potcenjena u mnogim zemljama, jaretina je jedno od najkorisnijih crvenih mesa. Količina gvožđa u njemu je čak veća nego u govedini! Razlozi za njegovo potcenjivanje nisu baš jasni, ali je dokazano da u svetu...
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. nov.
Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva. Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...