Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Treba li ljuštiti koru jabuka?To su dva mišljenja o jabukama, koja su sasvim suprotna. Izbor da li ćete jesti oljuštene jabuke ili jabuke sa korom ostaje na svakom potrošaču pojedinačno....
26. nov.
Da li je korisno da se maslinovo ulje pije na prazan stomakKada se koristi ujutru na prazan stomak, ono donosi dosta blagodeti ljudskom organizmu. U prošlosti se maslinovo ulje koristilo i za masažu....
05. april
Da li limun nadražuje želudac?Kako ne bi sebi napravili probleme sa želudcem i stomakom, možete da jedete limun, kada vam je želudac pun ili u kombinaciji sa medom, koji će ublažiti njegov kiseo ukus....
14. nov.
Da li grožđe nadražuje želudac?Grožđe može da nadraži želudac i ne treba da ga uzimaju ljudi, koji imaju čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu, koji su preosetljivi na grožđe i imaju hroničnu dijareju.
Za zdrave ljude, međutim, grožđe donosi brojne...
20. april
Da li griz deblja?U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove...
11. januar
Da li treba da pijete multivitamine?strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine?
Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može.
Ako ste čuli da je uzimanje vitamina od životne važnosti da biste bili maksimalno zdravi, to je isto...
16. feb.
Seme japanske jabuke (kaki jabuka) - koristi i upotrebaTradicionalna medicina
U tradicionalnoj medicini, semenke japanske jabuke se koriste za lečenje raznih bolesti, uključujući dijareju i bolove u stomaku....
02. mart
Da li kiseli kupus iritira stomak?Međutim, da li iritira stomak, saznaćemo u narednim redovima. Postoje bolesti želuca kod kojih je konzumacija kiselog kupusa kontraindikovana i treba da bude vrlo mala ili nikakva....
28. jul
Doručak za ravan stomakPreliti toplim mlekom i dodati kakao i med i izmešati i ostaviti da nabubri pola sata. Na kraju dodari kupine i izmešati sve zajedno.
Doručak za ravan stomak je gotov!...
25. feb.
Da li da koristimo margarin ili maslac?Maslac je jedan od najšire rasprostranjenih proizvoda u kuhinji. Njegova primena je izuzetno raznovrsna, zato je maslac visoko cenjen u svetu kulinarstva. Uprkos tome, mnogi ljudi ostaju verni margarinu i više vole njegov...
25. avgust
2
Kako da napravimo karamelizovane jabukeAko volite da koristite jabuke u vašim receptima, preporučujemo da probate naše recepte za kolač od jabuke, štrudle sa jabukama ili pitu od jabuka....
27. feb.
Da li treba doručkovati ujutru?Doručak se često opisuje kao najvažniji obrok u danu, ali da li je preskakanje loše za vaše zdravlje?
Doručak bukvalno znači „prestanak gladovanja“. Ovo je prvi obrok u danu nakon duge noći kada niste jeli.
Doručak...
16. avgust
Da li je kačkavalj koristan?Da bismo razumeli da li je kačkavalj koristan ili ne, potrebno je da se upoznamo i sa njegovim kvalitetima i načinom proizvodnje, ali i sa njegovom cenom.
Uglavnom, različite vrste kačkavalja sadrže visok procenat masti...
05. januar
Da li su orasi alergen?Alergije na hranu su stanje prilikom konzumiranja određenih namirnica, koje nisu među najčešćim, ali izazivaju neprijatne posledice i zbog toga ga prate zdravstveni organi.
Alergijske reakcije nastaju kao rezultat uzimanja...
07. okt.
Da li je majonez koristan?U proizvodnji majoneza sa niskim stepenom masnoće, ulje je isključeno iz njegovog sastava, koje je relativno manje štetno, i zamenjuje se sastojcima, koji našem telu ne obezbeđuju uvek korisne supstance.
Visokokalorični...
18. maj
Da li je avokado koristan?Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom. Takođe se naziva i krokodilska kruška, avokado je svoju istoriju započeo na teritoriji Meksika, ali danas je popularan...
28. okt.
Da li je avokado voće?Avokado je zauzeo početno meso kao jedna od najpoularnijih namirnica zbog svog izuzetnog sadržaja hranljivih materija i svojim raznovrsnim kulinarskim primenama. Bogat vlaknima, kalijumom, zdravim mastima i moćnim antioksidansima...
25. okt.
Da li je avokado štetan?Ako majka koja doji konzumira avokado u velikim količinama, beba će imati uznemiren stomak. Ljudi koji pate od preosetljivosti, treba da izbegavaju da jedu avokado. Može da izazove kožnu reakciju ili povraćanje....
19. okt.
Da li imate višak kilograma?Za ženu je težina izuzetno važna – ona želi da zna da li je njena težina u normama – da li je težina normalna za njenu visinu ili je dobila više kolograma nego što je potrebno. Poznato je nekoliko različitih pristupa za izračunavanje...
26. maj
Da li je margarin kancerogen?Margarin je opšti naziv za zamenu maslaca. Ne zna se tačko kada je napravljen ovaj proizvod. Validna je istorija da je šezdesetih godina 19 veka francuski imperator Napoleon III objavio nagradu za onog ko napravi zadovoljavajuću...
27. maj
Da li je želatin štetanŽelatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...
26. maj
Da li je stevija štetnaStevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...
15. maj
1
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako...
27. okt.
Da li pravilno jedemo avokado?Poznato je da je avokado više nego koristan doručak, ali istina je da ga većina ljudi konzumira potpuno pogrešno. Dok ga ljubitelji ovog korisnog voća često jedu kašikom, stručnjaci kažu da su tako lišeni najkorisnijeg...
04. mart
Da li jabuka steže ili olakšava?To je zahvaljujući vlaknima, kojima je jabuka bogata, a takođe je zasluga i voćnog šećera koji ona sadrži.
Sa druge strane, jabuke su nezamenjive u borbi protiv nadraženog stomaka....
29. januar