Bonapeti.rs»Saveti»Da li kiseli kupus iritira stomak?

Da li kiseli kupus iritira stomak?

Da li kiseli kupus iritira stomak?

Kiseli kupus je veoma ukusan i zdrav. Međutim, da li iritira stomak, saznaćemo u narednim redovima. Postoje bolesti želuca kod kojih je konzumacija kiselog kupusa kontraindikovana i treba da bude vrlo mala ili nikakva.

Međutim, dokazano je da ako se domaći kiseli kupus redovno konzumira, profilaktički deluje na bolesti kao što su gastritis i čir na želucu.

Međutim, o kiselom kupusu treba znati sledeće:

- Treba da znate da se na listu kupusa nalaze gruba vlakna koja mogu da dovedu do problema sa digestivnim sistemom, što rezultira povećanjem gasova, a kiseline koje se nalaze u kiselom kupusu iritiraju sluzokožu želuca;

- Sadržaj velike količine soli u kiselom kupusu pomaže u zadržavanju tečnosti u organizmu, što dovodi do visokog pritiska;

- Ako već bolujete od gastritisa, obavezno se konsultujte sa lekarom da li treba da konzumirate kiseli kupus. Kiselost u vašem stomaku i priroda vaše bolesti pomoći će vašem lekaru da utvrdi da li treba da konzumirate kiseli kupus ili ne.

Pogledajte još kako odsoliti kiseli kupus. Za ljubitelje ovog zimskog predjela, trebalo bi da bude jasno da je kiseli kupus probiotička hrana koja je veoma korisna za imuni sistem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji