Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da napravimo karamelizovane jabukeKako da napravimo karamelizovane jabuke
27. feb.
Iako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće. Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da osušimo breskveKako da osušimo breskve
03. mart
Ukoliko volite breskve, možete ih konzervirati na najrazličitije načine - kao slatko, kompote ili marmelade. Ali kao najukusnije se dobijaju sušene breskve....
Slatke breskve u friteziSlatke breskve u fritezi
24. avgust
Kada su gotove, oblikujte breskve: uzmite lopticu, napunite je kašičicom čokoladnog krema na ravnoj strani i zatvorite drugom "poluloptom". Breskvu umočimo u liker od ruže da porumeni i zatim uvaljajte u šećer....
Slatke breskve i kruškeSlatke breskve i kruške
03. okt.
Uvaljamo dlanovima napravimo krušku od loptice. Dobijene gurabije poređamo u pleh. Odozgo u svaku krušku stavimo komadić makarone "špecle", dobro stoje kao drška. Može i obična fida. Pecite kao i breskve....
Breskve sa medomBreskve sa medom
04. jul
U posudi dobro umutimo jaja i dodajemo im ulje, med, so, cimet, karanfilić i brašno. Od dobijenog testa pravimo loptice i poređamo ih u posudu za pečenje, namazanu uljem. Pečemo ih u umerenoj rerni. Čim su gotove lepimo...
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara. Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Desert od breskve u želeuDesert od breskve u želeu
24. feb.
Isecite i oljuštite breskve iz kompota. Poređajte ih u kalup za kuglof. Potopite jedan želatin u malo vode da nabubri, posle ga rastopite na pari i umešajte ga u sok od kompota (oko 400 ml)....
Slatko od breskve i smokveSlatko od breskve i smokve
14. sep.
Prvo što radimo jeste da blanširamo breskve za slatko u vodi. Kada se voće blanširalo, hladimo ga u hladnoj vodi. Gulimo ga i vadimo koštice tako što isečemo na komade....
Poširane breskve sa čokoladomPoširane breskve sa čokoladom
21. april
Skinite smesu sa vatre i ostavite da se ohladi nekoliko minuta. Odvojite breskve od koštica. Stavite očišćeno voće u hladnu smesu sa vinom da se poširaju nekoliko minuta. Nakon toga ih izvadite i oljuštite....
Kolači breskve sa orasimaKolači breskve sa orasima
27. sep.
Dobijenom smesom napunite breskve i slepite ih. Možete da koristite i slatko ili marmeladu za njihovo lepljenje....
Kako da napravimo savršen ganašKako da napravimo savršen ganaš
03. sep.
Ganaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Kada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Nije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
Kako da napravimo suncokretovo brašno?Kako da napravimo suncokretovo brašno?
10. jul
Prikupite sastojke za pravljenje suncokretovog brašna Da biste napravili suncokretovo brašno, biće vam potrebni sledeći sastojci: - Sirovo seme suncokreta (oljušteno ili ne); - blender ili procesor za hranu; - Sito...
Kako da sami napravimo čvarkeKako da sami napravimo čvarke
17. jun
Čvarci su veoma ukusni i prave se od sveže potkožne masti, poznate kao slanina, a takođe i od unutrašnje masnoće svinje, dobro očišćene od ostataka mesa i dobro oprane. Slanina se iseče na komade, stavi u šerpu odgovarajuće...
Kako da napravimo kandirano voće?Kako da napravimo kandirano voće?
22. maj
Breskve i kajsije se kuvaju 3 minuta, jabuke, dunje i kruške - 5 minuta, kore citrusa - 7 minuta, šargarepa i bundeva - 10 minuta. Dinju i lubenicu ne treba prethodno blanširati....
Kako da napravimo idealan milfojKako da napravimo idealan milfoj
18. april
Da napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
Kako da napravimo savršen topingKako da napravimo savršen toping
07. april
Evo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Sušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
Kako da napravimo ukusne kroasaneKako da napravimo ukusne kroasane
03. jul
Topli kroasani sa delikatnom koricom sa čokoladom, kremom ili nadevom sa sirom su simbol francuske kuhinje. Mnogo domaćica traži odgovarajući recept za pripremu kroasana zato što su domaće pripremljena peciva mnogo...
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Nektar od breskvi Neophodni sastojci: 900 ml vode, 1, 3 kg breskvi, 350 g šećera. Način pripreme: Voda i šećer se pomešaju i stave da provre zajedno oko 3 minuta....