Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da napravimo karamelizovane jabukeIako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće.
Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
27. feb.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da osušimo breskveUkoliko volite breskve, možete ih konzervirati na najrazličitije načine - kao slatko, kompote ili marmelade. Ali kao najukusnije se dobijaju sušene breskve....
03. mart
Slatke breskve u friteziKada su gotove, oblikujte breskve: uzmite lopticu, napunite je kašičicom čokoladnog krema na ravnoj strani i zatvorite drugom "poluloptom".
Breskvu umočimo u liker od ruže da porumeni i zatim uvaljajte u šećer....
24. avgust
Slatke breskve i kruškeUvaljamo dlanovima napravimo krušku od loptice. Dobijene gurabije poređamo u pleh.
Odozgo u svaku krušku stavimo komadić makarone "špecle", dobro stoje kao drška. Može i obična fida. Pecite kao i breskve....
03. okt.
Breskve sa medomU posudi dobro umutimo jaja i dodajemo im ulje, med, so, cimet, karanfilić i brašno.
Od dobijenog testa pravimo loptice i poređamo ih u posudu za pečenje, namazanu uljem.
Pečemo ih u umerenoj rerni. Čim su gotove lepimo...
04. jul
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Desert od breskve u želeuIsecite i oljuštite breskve iz kompota. Poređajte ih u kalup za kuglof.
Potopite jedan želatin u malo vode da nabubri, posle ga rastopite na pari i umešajte ga u sok od kompota (oko 400 ml)....
24. feb.
Slatko od breskve i smokvePrvo što radimo jeste da blanširamo breskve za slatko u vodi.
Kada se voće blanširalo, hladimo ga u hladnoj vodi.
Gulimo ga i vadimo koštice tako što isečemo na komade....
14. sep.
Poširane breskve sa čokoladomSkinite smesu sa vatre i ostavite da se ohladi nekoliko minuta.
Odvojite breskve od koštica. Stavite očišćeno voće u hladnu smesu sa vinom da se poširaju nekoliko minuta. Nakon toga ih izvadite i oljuštite....
21. april
Kolači breskve sa orasimaDobijenom smesom napunite breskve i slepite ih. Možete da koristite i slatko ili marmeladu za njihovo lepljenje....
27. sep.
Kako da napravimo savršen ganašGanaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
03. sep.
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
12. avgust
Kako da napravimo mekani hlebNije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
08. jul
Kako da napravimo suncokretovo brašno?Prikupite sastojke za pravljenje suncokretovog brašna
Da biste napravili suncokretovo brašno, biće vam potrebni sledeći sastojci:
- Sirovo seme suncokreta (oljušteno ili ne);
- blender ili procesor za hranu;
- Sito...
10. jul
Kako da sami napravimo čvarkeČvarci su veoma ukusni i prave se od sveže potkožne masti, poznate kao slanina, a takođe i od unutrašnje masnoće svinje, dobro očišćene od ostataka mesa i dobro oprane.
Slanina se iseče na komade, stavi u šerpu odgovarajuće...
17. jun
Kako da napravimo kandirano voće?Breskve i kajsije se kuvaju 3 minuta, jabuke, dunje i kruške - 5 minuta, kore citrusa - 7 minuta, šargarepa i bundeva - 10 minuta. Dinju i lubenicu ne treba prethodno blanširati....
22. maj
Kako da napravimo idealan milfojDa napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
18. april
Kako da napravimo savršen topingEvo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
07. april
Kako da napravimo sušene šljiveSušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
11. mart
Kako da napravimo ukusne kroasaneTopli kroasani sa delikatnom koricom sa čokoladom, kremom ili nadevom sa sirom su simbol francuske kuhinje. Mnogo domaćica traži odgovarajući recept za pripremu kroasana zato što su domaće pripremljena peciva mnogo...
03. jul
Kako da napravimo domaći nektarNektar od breskvi
Neophodni sastojci: 900 ml vode, 1, 3 kg breskvi, 350 g šećera.
Način pripreme: Voda i šećer se pomešaju i stave da provre zajedno oko 3 minuta....
25. avgust