Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je med štetan kod dijabetesaDa li je med štetan kod dijabetesa
11. maj
Za preradu meda je potreban niži nivo insulina, nego za preradu belog šećera. To znači da on ima niži glikemički indeks nego šećer....
Da li alkohol povećava šećer u krvi?Da li alkohol povećava šećer u krvi?
25. januar
Mnogo dijabetičara često sebi zadaje pitanje da li alkohol povećava šećer u krvi....
Kako da saznamo da li je med prirodan pomoću svećeKako da saznamo da li je med prirodan pomoću sveće
02. avgust
nijedna od ovih metoda ne može da kaže da li je med organski ili ne, ali barem donekle pokazuje da li je to što ste kupili samo med ili ima tragove nekih drugih materija kao što su glukoza, skrob, kreda, kukuruzsni sirup, šećer...
Kako sniziti šećer u krviKako sniziti šećer u krvi
01. jul
Stanje, gde je šećer u krvi preko određene granice se naziva hiperglikemija. Ona može biti kratkotrajno povišena i dugotrajno povišena....
Koja hrana povećava šećer u krvi?Koja hrana povećava šećer u krvi?
20. januar
Pored toga, hrana koja najbrže povišava šećer u krvi, tj. hrana sa visokim glikemijskim indeksom, je apsolutno zabranjena....
Proverite da li jedete kvalitetan med uz pomoć ovog jednostavnog testaProverite da li jedete kvalitetan med uz pomoć ovog jednostavnog testa
27. april
Odmah nakon dva do tri meseca kad se izvadi iz košnice, on počinje da se šećeri. Ako se med ne kristalizuje do zime, znači da ste kupili neispravan med....
Čime da zamenimo šećer?Čime da zamenimo šećer?
16. mart
Stevija može da bude korisna alternativa šećera za ljude sa dijabetesom i da pomogne u održavanju zdravih nivoa šećera u krvi....
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Kako da prepoznamo kvalitetan med?
11. mart
Razume se, šećerni med nije lošiji od tečnog, i garancija je kvalitetnog i pravog proizvoda. Štaviše, on uvek može da se rastopi na vodenoj pari....
Hrana koja smanjuje nivo šećera u krviHrana koja smanjuje nivo šećera u krvi
04. mart
Pravilna ishrana pomaže smanjenju šećera u krvi. Ishrana dijabetečara se ne može nazvati neadekvatnom, prosto, ona se sastoji od namirnica, koje smanjuju nivo šećera u krvi....
Hrana koja izaziva skok šećera u krviHrana koja izaziva skok šećera u krvi
14. april
Evo zašto nivo šećera u krvi treba da se prate i kontrolišu. Šećer u krvi najčešće raste zbog konzumacije štetnih proizvoda....
Povećanje nivoa šećera u krvi nakon obrokaPovećanje nivoa šećera u krvi nakon obroka
12. mart
Svi znamo da ishrana koja sadrži prerađenu i štetnu hranu, meso i mlečne proizvode, dovodi do povišenog nivoa šećera i masti u krvi. To pomaže oslobađanju slobodnih radikala i oksidativnog stresa i izaziva biohemijsku...
Šećer od trske: Zdrava alternativa belog šećeraŠećer od trske: Zdrava alternativa belog šećera
13. jul
- Ako ipak ne možete da izbacite šećer, koristite šećer od šećerne trske kao alternativu belog šećera....
Doručak koji smanjuje šećer u krvi, holestereol i težinuDoručak koji smanjuje šećer u krvi, holestereol i težinu
02. nov.
Odgovarajući doručak, koji oslobađa telo viška kalorija, osigurava stabilan nivo šećera u krvi, topi višak masnoće bez prepreka, čisti holesterol....
Namirnice koje na prirodan način kontrolišu šećer u krviNamirnice koje na prirodan način kontrolišu šećer u krvi
15. mart
Složenim ugljenim hidratima, kao što su cela zrna, treba više vremena da se svare, dok prosti ugljeni hidrati, kao što je belo brašno i rafinisani šećer, mogu uticati da se nivo šećera u krvi naglo poveća....
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove...
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine? Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može. Ako ste čuli da je uzimanje vitamina od životne važnosti da biste bili maksimalno zdravi, to je isto...
Da li votka sadrži šećer?Da li votka sadrži šećer?
24. mart
Votka je alkoholni proizvod sa dugom istorijom. Svako ko je popio votku zna da je ovo najčistiji alkohol, ali sa njim treba postupati pažljivo. Što se tiče sadržaja šećera u votki, može se reći da sadrži tragove šećera...
Borov med (Med od borovih iglica)Borov med (Med od borovih iglica)
01. jun
Na litar tečnosti dodajemo kilogram šećera. Stavljamo posudu na vatru i kuvamo sirup na tihoj vatri. Tečnost polako isparava, ne vri, da bismo sačuvali njene kvalitetne sastojke....
Hranljive namirnice preporučene kod povišenog šećera u krviHranljive namirnice preporučene kod povišenog šećera u krvi
13. feb.
Ljudi koji piju mnogo vode, smanjuju rizik od visokog nivoa šećera u krvi za 21%....
Jedite slatki krompir! Jača imunitet i snižava šećer u krviJedite slatki krompir! Jača imunitet i snižava šećer u krvi
11. jun
Sladak krompir može sniziti šećer u krvi. On pomaže u regulaciji šećera, tako što poboljšava insulinsku rezistentnost....
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Maslac je jedan od najšire rasprostranjenih proizvoda u kuhinji. Njegova primena je izuzetno raznovrsna, zato je maslac visoko cenjen u svetu kulinarstva. Uprkos tome, mnogi ljudi ostaju verni margarinu i više vole njegov...
MedMed
12. jun
Druga kontraindikacija koje je nije apsolutna je šećerni dijabetes....
Da li pravilno jedemo avokado?Da li pravilno jedemo avokado?
04. mart
Poznato je da je avokado više nego koristan doručak, ali istina je da ga većina ljudi konzumira potpuno pogrešno. Dok ga ljubitelji ovog korisnog voća često jedu kašikom, stručnjaci kažu da su tako lišeni najkorisnijeg...
Da li je kačkavalj koristan?Da li je kačkavalj koristan?
05. januar
Da bismo razumeli da li je kačkavalj koristan ili ne, potrebno je da se upoznamo i sa njegovim kvalitetima i načinom proizvodnje, ali i sa njegovom cenom. Uglavnom, različite vrste kačkavalja sadrže visok procenat masti...
Da li su orasi alergen?Da li su orasi alergen?
07. okt.
Alergije na hranu su stanje prilikom konzumiranja određenih namirnica, koje nisu među najčešćim, ali izazivaju neprijatne posledice i zbog toga ga prate zdravstveni organi. Alergijske reakcije nastaju kao rezultat uzimanja...