Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je med štetan kod dijabetesaZa preradu meda je potreban niži nivo insulina, nego za preradu belog šećera.
To znači da on ima niži glikemički indeks nego šećer....
11. maj
Da li alkohol povećava šećer u krvi?Mnogo dijabetičara često sebi zadaje pitanje da li alkohol povećava šećer u krvi....
25. januar
Kako da saznamo da li je med prirodan pomoću svećenijedna od ovih metoda ne može da kaže da li je med organski ili ne, ali barem donekle pokazuje da li je to što ste kupili samo med ili ima tragove nekih drugih materija kao što su glukoza, skrob, kreda, kukuruzsni sirup, šećer...
02. avgust
Kako sniziti šećer u krviStanje, gde je šećer u krvi preko određene granice se naziva hiperglikemija. Ona može biti kratkotrajno povišena i dugotrajno povišena....
01. jul
Koja hrana povećava šećer u krvi?Pored toga, hrana koja najbrže povišava šećer u krvi, tj. hrana sa visokim glikemijskim indeksom, je apsolutno zabranjena....
20. januar
Proverite da li jedete kvalitetan med uz pomoć ovog jednostavnog testaOdmah nakon dva do tri meseca kad se izvadi iz košnice, on počinje da se šećeri. Ako se med ne kristalizuje do zime, znači da ste kupili neispravan med....
27. april
Čime da zamenimo šećer?Stevija može da bude korisna alternativa šećera za ljude sa dijabetesom i da pomogne u održavanju zdravih nivoa šećera u krvi....
16. mart
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Razume se, šećerni med nije lošiji od tečnog, i garancija je kvalitetnog i pravog proizvoda.
Štaviše, on uvek može da se rastopi na vodenoj pari....
11. mart
Hrana koja smanjuje nivo šećera u krviPravilna ishrana pomaže smanjenju šećera u krvi. Ishrana dijabetečara se ne može nazvati neadekvatnom, prosto, ona se sastoji od namirnica, koje smanjuju nivo šećera u krvi....
04. mart
Hrana koja izaziva skok šećera u krviEvo zašto nivo šećera u krvi treba da se prate i kontrolišu.
Šećer u krvi najčešće raste zbog konzumacije štetnih proizvoda....
14. april
Povećanje nivoa šećera u krvi nakon obrokaSvi znamo da ishrana koja sadrži prerađenu i štetnu hranu, meso i mlečne proizvode, dovodi do povišenog nivoa šećera i masti u krvi. To pomaže oslobađanju slobodnih radikala i oksidativnog stresa i izaziva biohemijsku...
12. mart
Šećer od trske: Zdrava alternativa belog šećera- Ako ipak ne možete da izbacite šećer, koristite šećer od šećerne trske kao alternativu belog šećera....
13. jul
Doručak koji smanjuje šećer u krvi, holestereol i težinuOdgovarajući doručak, koji oslobađa telo viška kalorija, osigurava stabilan nivo šećera u krvi, topi višak masnoće bez prepreka, čisti holesterol....
02. nov.
Namirnice koje na prirodan način kontrolišu šećer u krviSloženim ugljenim hidratima, kao što su cela zrna, treba više vremena da se svare, dok prosti ugljeni hidrati, kao što je belo brašno i rafinisani šećer, mogu uticati da se nivo šećera u krvi naglo poveća....
15. mart
Da li griz deblja?U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove...
11. januar
Da li treba da pijete multivitamine?strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine?
Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može.
Ako ste čuli da je uzimanje vitamina od životne važnosti da biste bili maksimalno zdravi, to je isto...
16. feb.
Da li votka sadrži šećer?Votka je alkoholni proizvod sa dugom istorijom. Svako ko je popio votku zna da je ovo najčistiji alkohol, ali sa njim treba postupati pažljivo.
Što se tiče sadržaja šećera u votki, može se reći da sadrži tragove šećera...
24. mart
Borov med (Med od borovih iglica)Na litar tečnosti dodajemo kilogram šećera.
Stavljamo posudu na vatru i kuvamo sirup na tihoj vatri. Tečnost polako isparava, ne vri, da bismo sačuvali njene kvalitetne sastojke....
01. jun
Hranljive namirnice preporučene kod povišenog šećera u krviLjudi koji piju mnogo vode, smanjuju rizik od visokog nivoa šećera u krvi za 21%....
13. feb.
Jedite slatki krompir! Jača imunitet i snižava šećer u krviSladak krompir može sniziti šećer u krvi. On pomaže u regulaciji šećera, tako što poboljšava insulinsku rezistentnost....
11. jun
Da li da koristimo margarin ili maslac?Maslac je jedan od najšire rasprostranjenih proizvoda u kuhinji. Njegova primena je izuzetno raznovrsna, zato je maslac visoko cenjen u svetu kulinarstva. Uprkos tome, mnogi ljudi ostaju verni margarinu i više vole njegov...
25. avgust
2
Da li pravilno jedemo avokado?Poznato je da je avokado više nego koristan doručak, ali istina je da ga većina ljudi konzumira potpuno pogrešno. Dok ga ljubitelji ovog korisnog voća često jedu kašikom, stručnjaci kažu da su tako lišeni najkorisnijeg...
04. mart
Da li je kačkavalj koristan?Da bismo razumeli da li je kačkavalj koristan ili ne, potrebno je da se upoznamo i sa njegovim kvalitetima i načinom proizvodnje, ali i sa njegovom cenom.
Uglavnom, različite vrste kačkavalja sadrže visok procenat masti...
05. januar
Da li su orasi alergen?Alergije na hranu su stanje prilikom konzumiranja određenih namirnica, koje nisu među najčešćim, ali izazivaju neprijatne posledice i zbog toga ga prate zdravstveni organi.
Alergijske reakcije nastaju kao rezultat uzimanja...
07. okt.