Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jagnjeće iznutrice za ĐurđevdanJagnjeće iznutruce se natope u hladnoj vodu 2-3 sata, da izađe krv.
Skuvaju se u ekspres loncu u litar psooljene vode zajedno sa zrnima bibera i pimenta oko 45-50 minuta....
01. april
Jagnjeće iznutrice za mezeOčistite jagnjeđe iznutrice.
Iznutrice /bez džigerice/ stavite u duboku posudu i zalijte vodom.
Kuvajte na laganoj vatri dok se potpuno ne skuvaju. Na isti način skuvajte džigericu u posebnoj posudi....
09. sep.
Jagnjeće iznutrice sa prelivomIznutrice se natope unapred bar jedan dan, operu se dobro i skuvaju u posoljenoj vodi u ekspres loncu.
Kada su gotove isečemo ih na sitno, a bujon procedimo - u njega stavljamo pirinač da se natopi....
26. sep.
Jagnjeće iznutrice na seoski načinIznutrice se operu dobro i kuvaju se dok ne budu gotove.
Dve vrste luka se očiste i iseku se na krupnije.
Gotove iznutrice se izvade iz bujona da se ocede malo i ohlade, nakon čega se iseku na sitno....
12. okt.
Jagnjeće iznutrice na kasapski načinMožete poslužiti jagnjeće iznutrice sa garnirom od sezonske salate ili krompir pireom....
16. maj
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomZajedno možete kuvati i kombinovati samo one koji se jednako dugo kuvaju. Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:
1....
09. januar
Jagnjeće iznutrice sa bulgurom i zeljemDodajte bulgur i iseckane jagnjeće iznutrice u njih i pržte na kratko.
Posolite i pospite sveže mlevenim biberom, dodajte zelje i prelijte 1 litrom tople vode (najbolje bujonom od kuvanih iznutrica)....
08. avgust
Sarma od jagnjeće iznutrice sa pirinčemJagnjeću iznutricu stavljamo da se izdinsta na ulju i maslacu po ukusu sa sitno iseckanim lukom, biberom po ukusu, solju i alevom paprikom.
Dodajemo oprani pirinač....
29. dec.
Jagnjeće iznutrice sa pirinčem u rerniU mom receptu sam koristila zamrznute jagnjeće iznutrice, koje sam pripemila u gotova pakovanja od po 500 g ili manje - zavisi koliko ko želi da ima....
23. sep.
Jagnjeće iznutrice sa pečurkama, pirinčem i zelenišemJagnjeće iznutrice sa pečurkama, pirinčem i zelenišem su gotove....
30. nov.
Jagnjeće iznutrice sa pirinčem i mladim lukomIznutrice dobro oprati, pa sitno naseći na komadiće iste veličine. Staviti ih u veliku šerpu sa vodom, onoliko koliko je potrebno da ih prekrije, pa staviti na jaku vatru....
13. sep.
Koliko dugo se kuva različito povrćeZbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade.
Vreme za koje se različito povrće kuva
Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
13. nov.
Jagnjeće iznutrice sa pečurkama i pirinčem u rerniIznutrice se iseku na krupno i skuvaju se u litru posoljene vode 1 sat. Nakon toga se vade iz bujona i seku se na parčiće.
U masnoći se blago izdinstaju pečurke isečene na sitno....
22. nov.
Jagnjeće iznutriceSkuvajte jagnjeće iznutrice u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Ostavite da se malo ohlade i sitno isecite.
Isecite mladi luk i zelje. Dinstajte ih u ulju.
Operite dobro pirinač tekućom vodom....
08. jun
Sarmice od jagnjeće iznutricePodrobica treba da stoji u rerni 1 sat na 180 stepeni ili dok vam se ne dopadne boja.
Kada servirate sarmice od jagnjeće iznutrice, ne zaboravite čašu dobro ohlađenog rozea....
14. nov.
Čorba od jagnjeće iznutrice bez zaprškeOperemo dobro pod tekućom vodom jagnjeće iznutrice kao što su creva, okrećemo i operemo ih veoma dobro.
Skuvamo, a tokom kuvanja sklanjamo penu.
Nakon što je gotovo, procedimo bujon i ostavljamo sa strane....
29. okt.
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Ako ćete praviti čorbu od ćuretine, ćuretina se kuva 1 sat, a toliko je potrebno i kuvati junetinu. Svinjetina se kuva dugo, oko 2, 5 sata, a guska se ponekad kuva 2 do 3 sata....
05. avgust
Tajna ukusnih jagnjećih iznutricaJagnjeće iznutrice budu veoma ukusne ako se spreme na pravilan način. Postoje neke specifičnosti kada je u pitanju njihovo čišćenje i spremanje....
04. mart
Kako se čiste jagnjeće iznutrice?Jagnjeće iznutrice su veoma ukusan deo jagnjeta, a pripremaju se na najrazličitije načine. Ali pre nego što pristupimo njihovoj termičkoj obradi, obavezno treba da ih veoma dobro očistimo....
18. okt.
Pileće iznutrice na seoski načinIzvadite iznutrice rešetkastom kašikom i pokrijte posudu u kojoj su da se ne suše i ne potamne.
4. Isecite luk na tanak žilijen i stavite da se prži na tihoj, umerenoj vatri u maslacu i ulju....
27. avgust
Koliko se kuvaju jagnjeća crevca?Ono što treba da znate kada kuvate jagnjeća crevca, je to da se ona kuvaju u većoj količini posoljene vode i da se ta voda mora promeniti nekoliko puta (najmanje 2-3 puta) tokom kuvanja....
15. maj
Čorba od jagnjeće glave i iznutricaOperite jagnjeću glavu i ubacite je u šerpu sa vodom. Kuvajte je dok meso ne krene da se odvaja od kostiju. Sklanjajte penu ako ima potrebe....
13. dec.
Sočne svinjske iznutrice sa belim vinomSočne svinjske iznutrice sa belim vinom su sjajne!...
26. avgust
Koliko vremena je potrebno da se kuva jagnjeći set iznutrica?Tokom kuvanja se skida pena. Kuva se oko 30 minuta. Zatim se iznutrice ocede i sitno iseckaju.
Prvi korak u kuvanju jagnjećeg kompleta iznutrica je da prvo dobro operete jagnjeće iznutrice....
08. feb.
Kuvana jagnjeća glava i iznutrice u ekspres loncuKada ekspres lonac počne da ispušta zvuk, krenite da merite vreme i kuvajte još 25-30 minuta.
Ekspres lonac otvorite, kada ispustite sav vazduh iz njega....
20. okt.