Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Lizalice za bolno grloLizalice za bolno grlo
28. januar
2
Kada su lizalice gotove, sa lakoćom ih vadite, upakujte u male komade celofana i vežite im mašnice. Čuvajte ih na hladnom mestu, mogu da stoje i duže od mesec dana....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kivi - ledene lizalice sa piškotamaKivi - ledene lizalice sa piškotama
15. maj
Oljuštite kivi. Stavite u blender i sameljite dok ne dobijete kašu. Dodajte mineralnu vodu, đumbir i med. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Sipajte u plastične čaše od smese / do pola čaše/ i stavite u zamrzivač...
Lizalice od banane i ananasaLizalice od banane i ananasa
08. avgust
Sve se pasira dok se ne dobije glatka smesa. Rasporedimo u kalupe za ledene lizalice i zamrznemo na 2-3 sata. Ako se previše zamrzne možete pokvasiti kalupe toplom vodom, da izalice lakše izađu....
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Krutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami. Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
Lizalice od kačkavalja i čeri paradajzaLizalice od kačkavalja i čeri paradajza
02. jul
Lizalice od kačkavalja i čeri paradajza su mnogo ukusne....
Kako se prave ukusne šnicleKako se prave ukusne šnicle
21. jul
Prave šnicle od mesa se ne prave od mlevenog mesa, nego od celog parčeta mesa, koje se izlupa kao šnicla. Šnicle su omiljene vekovima i među glavnim su jelima u evropskoj kuhinji....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Kako se prave figurice za tortuKako se prave figurice za tortu
02. feb.
Takođe, možete koristiti i kalupčiće za kolače s kojima pravite božićne kolačiće. Sigurno ste bili oduševljeni kada ste videli lepe ruže po torta, a. I sigurno biste hteli da znate kako se prav....
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Tako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Mnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac. Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti: Običan patišpanj Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Pravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke. Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Međutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Kiseli kupus je tradicionalna zimnica kod bugara. Osim što ima neobičan ukus i što je u osnovi mnogih tradicionalnih bugarskih jela, kiseli kupus je i veoma koristan za organizam, posebno tokom dugih zimskih meseci, kada...
Kako se prave mafini - uputstvo za početnikaKako se prave mafini - uputstvo za početnika
01. mart
Suvi sastojci se pomešaju, pravi se udubljenje i dodaje se mokra smesa. Meša se kašikom. Kalupčići za mafine se premazuju masnočom iznutra i pune se do 3/4 ovima smesom....
Kako se prave krofne - vodič za početnikeKako se prave krofne - vodič za početnike
04. mart
Evo i idealnog recepta, kako biste naučili kako se prave domaće krofne, ukoliko ste početnik....
Kako se prave mekike - uputstvo za početnikeKako se prave mekike - uputstvo za početnike
02. nov.
Mekike su jedna od najčešće rasporstanjenih doručaka kod nas. Zajedno sa prženicama su voljeni doručak, o kome čovek može da mašta. A i ko se nije budio svake subote i nedelje uz bakine mekike. Ovaj predivni doručak...
Kako se prave palačinke - uputstvo za početnikeKako se prave palačinke - uputstvo za početnike
31. okt.
Jedan od najboljih doručaka su palačinke. A ko ne voli palačinke sa medom ili čokoladom? Postoji mnogo različitih vrsta palačinaka koje možemo lako napraviti kod kuće - palačinke po klasičnom receptu, palačinke sa...
Kako se prave kuvano i pareno testoKako se prave kuvano i pareno testo
23. sep.
To je tako, pošto je lagano i vazdušasto, od kojeg se prave krofne, tulumbe, ekleri, đevreci itd. Ono je veoma lako za pripremu i omiljeno je mnogim domaćicama. Nije potrebno mešenje i razvlačenje....