Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se marinira piletinaPriprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati....
10. mart
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Evo kako se marinira ribaVaša marinirana riba je spremna!
Po želji i ukusu u marinadu za ribu možete dodati soja sos ili začine, ukoliko volite ribu pripremljenu na ovaj način....
12. dec.
Losos u rerniNamažite losos dobro ovom pastom i ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon toga zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja u teflonskom tiganju i stavite ribu da se zaprži sa svih strana bukvalno na nekoliko sekundi....
19. dec.
Kako da dimite lososDomaći dimljeni losos možete napraviti i bez aparata za dimljenje. To jeste najlakši način, ali gotovo niko nema ovaj uređaj kod kuće....
24. januar
Losos a la alikantinaPotopite losos u marinadu na nekoliko sati.
Marinada se pravi od maslinovog ulja, soka od limuna, seckanog crnog luka, bibera, soli, trakica čili paprike i peršuna....
20. sep.
Brz losos u tiganjuOperite losos i stavite kotlete na dasku. Posolite i pospite isceđenim sokom od limuna. Ostavite da se marinira tridesetak minuta.
Usitnite peršun i izgnječite beli luk. Promešajte ih dobro....
11. januar
Losos u Insant PotuU oba slučaja dinstana riba postaje izuzetno ukusna, sočna, a njene kosti se vade bez ikakvog problema.
Servirala sam tako što sam odozgo zalila s malo limunovog soka.
Losos u Instant Potu je veoma ukusan....
12. nov.
Losos u vatrostalnoj posudiPecite lososa u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Izvadite u servirajte pečenu ribu dok je topla.
Losos u vatrostalnoj posudi je veoma ukusan....
30. jun
Marinirani losos u rerniDodajemo gotovog, na parčiće isečenog lososa, i ostavljamo taako oko sat-dva da odstoji.
Tako marinirana riba može da se ispeče na roštilju, ali ja više volim u rerni....
25. nov.
Losos na pločiLosos na ploči se poslužuje sa kriškama limuna i u društvusveže zelene salate. Piće je po vašem ukusu!
Prijatno!...
01. feb.
Losos na roštiljuPremažite komade lososa ovom smesom i stavite ih da se peku na prethodno zagrejanu rešetku roštilja.
Ribu pecite po 7-8 minuta po strani u zavisnosti od njene debljine i veličine....
03. januar
Losos na tiganjuIsecite filet lososa na porcije, posolite i pospite biberom.
Ostavite ga da se marinira 20 minuta u smesi od belog vina, soka od limuna i narendane kore i aleve paprike....
17. januar
Losos sa pomorandžamaDodati i sve ostale sastojke (osim badema), promešati i staviti losos da se marinira oko 20 minuta (po 10 minuta sa obe strane).
Poređati losos na pek papir, pa peći 18 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C....
08. feb.
Pečeni losos u er frajeruZa vašu vazdušnu fritezu dobro je da fileti lososa budu jednake debljine.
Stavljate marinirane filete od lososa u korpicu vazdušne friteze. Najbolje je da ne pretrpavate....
04. nov.
Losos u sosu od šafranaAko je vaš losos tanji smanjite vreme.
5. Servirajte pečenu ribu dok je topla. Losos sa sosom od šafrana je jedinstven, probajte.
Prijatno!...
12. mart
Specijalni losos u lisnatom testuPrvo ostavljamo pesto na situ da se ocedi od masnoće, ne bacamo je biće nam potrebna posle.
Nakon toga zapržimo spanać u maslacu dok ne omekša. Ostavlja se sa strane da se ohladi.
Losos se posoli i pobiberi....
19. avgust
Poširani losos u holandez sosuZagrejte riblji bujon na jakoj vatri i stavite u njega kotlete od lososa. Smanjite vatru na minimum i ostavite da se poširaju od 7 do 10 minuta u zavisnosti od debljine kotleta....
04. jun
Kako marinirati povrćePogrešno je misliti da se mogu marinirati samo proizvodi od mesa, ribe i morskih plodova. Većina povrća se takođe može marinirati....
23. mart