Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Zašto i kako se potapa čia?Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
03. dec.
Bulgur u rerniU posudu za pečenje sipajte bulgur, dodajte zaprženo povrće i još začina po ukusu.
Dolijte vruću vodu tek toliko da se prekriju sastojci.
Stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok se tečnost ne apsorbuje....
27. april
Postan bulgur s paradajzomObratite pažnju, da to važi za bulgur srednje veličine, ali postoji i sitniji i krupniji. Držite se instrukcija za kuvanje naznačenih na pakovanju....
15. maj
Bulgur sa spanaćemPrelijte bulgur sa spanaćem prelivom. Vratite u rernu. Pecite dok ne bude gotovo ~ 15 minuta (dok se ne pojave tamne fleke i zalazna boja preliva).
Ovaj bulgur sa spanaćem je veoma ukusno i korisno jelo....
17. mart
Bulgur sa koprivomDodajemo opran i odeđen bulgur.
Propržimo i dodajem vodu, da pokrije smesu 2 cm. Poklopimo i smanjujemo vatru i ostavljamo tako 15 minuta.
Prebacujemo u pleh i pečemo na 200 stepeni 20 minuta....
01. okt.
Bulgur za bebe - kako i kada?Možete čak da pretvorite skuvani bulgur sa mlekom u jedan veoma hranljiv doručak!...
21. mart
Bulgur sa sušenim paradajzomNakon toga dodati bulgur, i sve pržiti još 2-3 minuta.
Dodati boraniju i vodu (oko 600-700 ml). Nakon toga, dodati i paradajz i zeleni začin.
Ostaviti jelo da se krčka na tihoj vatri, desetak minuta....
28. jul
BulgurTakođe, postoji i bulgur od pirinča, koji se potapa u vodu, poklapa se i ostavlja da nabubri, p se zatim koirsti za salate tabule, punjene paprike, itd....
06. sep.
Bulgur sa šparglama i keljomDanas sam prvi put napraviio ovu stvar, odnosno ovu ukusnu salatu od bulgura, kelja i špargli.
Da budem iskren, nisam očekivao da će nam se toliko dopasti takva kombinacija salate sa bulgurom.
Evo kako sam uspeo!...
05. jun
Bulgur sa pečurkama i povrćemOsozgo, po želji, bulgur sa pečurkama i povrćem može da se garnira narendanim kačkavaljem i sa strane sa zelenom salatom....
13. april
Bulgur sa spanaćem i prelivomRaskošno zapečeno jelo sam pekla na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok se nije dobila zlatkasta boja.
Ispao je prilično ukusan bulgur sa spanaćem i prelivom koji vam preporučujem da probate!...
09. april
Bulgur sa spanaćem i šargarepomOdmah ga izvadimo i prelivamo hladnom vodom, da se preseče kuvanje. Isečemo ga na sitno.
U posudu, u kojoj ćemo spremati bulgur, stavlljamo maslinovo ulje da se zagreje....
22. nov.
Bulgur sa tikvicama i patližanomKad se lepo izdinsta dodajte isečen paradajz, biber i peršun. Posolite po ukusu, po želji možete staviti vegetu po ukusu.
Nakon dva-tri minuta dodajte opran i oceđen bulgur....
20. jul
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se potapa pšenica?potapamo. Kad se pšenica potapa, samo zrno se budi i počinje proces klijanja....
17. feb.
Kako se potapa spelta?Spelta je žitarica sa tankim, ali veoma čvrstim i visokim stablom. Uobičajena visina spelte ili krupnika, kako negde zovu ovu žitaricu, je oko 1 metar. Spelta se smatra najstarijom žitaricom, koja je bila poznata još u vreme...
10. feb.
Kako se potapa kinoa?Kinoa, kao jedna od super namirnica i vrsta koja sadrži mnogo aminokiselina i vitamina ima svoju specifičnost u pripremi, koja ima za cilj da obezbedi pravilno konzumiranje i prijem korisnih materija iz nje.
Reč je o...
05. feb.
Bulgur sa paradajzom na turski načinNakon što se jelo skuva, skidamo sa vatre i ostavljamo 10 minuta sa poklopcem da nabubri bulgur i da upije sve....
21. maj
Bulgur sa mlekom i suvim grožđemGotov bulgur serviramo u posui ili čaši i odozgo dekorišemo namrvljenim orasima.
Bulgor sa mlekom i suvim grožđem je veoma ukusan!...
11. maj