Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Zašto i kako se potapa čia?Zašto i kako se potapa čia?
03. dec.
Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
Bulgur u rerniBulgur u rerni
27. april
U posudu za pečenje sipajte bulgur, dodajte zaprženo povrće i još začina po ukusu. Dolijte vruću vodu tek toliko da se prekriju sastojci. Stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok se tečnost ne apsorbuje....
Postan bulgur s paradajzomPostan bulgur s paradajzom
15. maj
Obratite pažnju, da to važi za bulgur srednje veličine, ali postoji i sitniji i krupniji. Držite se instrukcija za kuvanje naznačenih na pakovanju....
Bulgur sa spanaćemBulgur sa spanaćem
17. mart
Prelijte bulgur sa spanaćem prelivom. Vratite u rernu. Pecite dok ne bude gotovo ~ 15 minuta (dok se ne pojave tamne fleke i zalazna boja preliva). Ovaj bulgur sa spanaćem je veoma ukusno i korisno jelo....
Bulgur sa koprivomBulgur sa koprivom
01. okt.
Dodajemo opran i odeđen bulgur. Propržimo i dodajem vodu, da pokrije smesu 2 cm. Poklopimo i smanjujemo vatru i ostavljamo tako 15 minuta. Prebacujemo u pleh i pečemo na 200 stepeni 20 minuta....
Bulgur u rerni sa jajetomBulgur u rerni sa jajetom
29. nov.
1
Bulgur u rerni sa jajetom je mnogo ukusan....
Bulgur u rerni sa prelivomBulgur u rerni sa prelivom
19. maj
Bulgur u rerni sa prelivom se peče dok preliv ne bude gotov....
Bulgur za bebe - kako i kada?Bulgur za bebe - kako i kada?
21. mart
Možete čak da pretvorite skuvani bulgur sa mlekom u jedan veoma hranljiv doručak!...
Bulgur sa sušenim paradajzomBulgur sa sušenim paradajzom
28. jul
Nakon toga dodati bulgur, i sve pržiti još 2-3 minuta. Dodati boraniju i vodu (oko 600-700 ml). Nakon toga, dodati i paradajz i zeleni začin. Ostaviti jelo da se krčka na tihoj vatri, desetak minuta....
BulgurBulgur
06. sep.
Takođe, postoji i bulgur od pirinča, koji se potapa u vodu, poklapa se i ostavlja da nabubri, p se zatim koirsti za salate tabule, punjene paprike, itd....
Bulgur sa šparglama i keljomBulgur sa šparglama i keljom
05. jun
Danas sam prvi put napraviio ovu stvar, odnosno ovu ukusnu salatu od bulgura, kelja i špargli. Da budem iskren, nisam očekivao da će nam se toliko dopasti takva kombinacija salate sa bulgurom. Evo kako sam uspeo!...
Bulgur sa pečurkama i povrćemBulgur sa pečurkama i povrćem
13. april
Osozgo, po želji, bulgur sa pečurkama i povrćem može da se garnira narendanim kačkavaljem i sa strane sa zelenom salatom....
Bulgur sa spanaćem i prelivomBulgur sa spanaćem i prelivom
09. april
Raskošno zapečeno jelo sam pekla na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok se nije dobila zlatkasta boja. Ispao je prilično ukusan bulgur sa spanaćem i prelivom koji vam preporučujem da probate!...
Bulgur sa spanaćem i šargarepomBulgur sa spanaćem i šargarepom
22. nov.
Odmah ga izvadimo i prelivamo hladnom vodom, da se preseče kuvanje. Isečemo ga na sitno. U posudu, u kojoj ćemo spremati bulgur, stavlljamo maslinovo ulje da se zagreje....
Bulgur sa tikvicama i patližanomBulgur sa tikvicama i patližanom
20. jul
Kad se lepo izdinsta dodajte isečen paradajz, biber i peršun. Posolite po ukusu, po želji možete staviti vegetu po ukusu. Nakon dva-tri minuta dodajte opran i oceđen bulgur....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se potapa pšenica?Kako se potapa pšenica?
17. feb.
potapamo. Kad se pšenica potapa, samo zrno se budi i počinje proces klijanja....
Kako se potapa spelta?Kako se potapa spelta?
10. feb.
Spelta je žitarica sa tankim, ali veoma čvrstim i visokim stablom. Uobičajena visina spelte ili krupnika, kako negde zovu ovu žitaricu, je oko 1 metar. Spelta se smatra najstarijom žitaricom, koja je bila poznata još u vreme...
Kako se potapa kinoa?Kako se potapa kinoa?
05. feb.
Kinoa, kao jedna od super namirnica i vrsta koja sadrži mnogo aminokiselina i vitamina ima svoju specifičnost u pripremi, koja ima za cilj da obezbedi pravilno konzumiranje i prijem korisnih materija iz nje. Reč je o...
Bulgur sa spanaćem i pilećim mesomBulgur sa spanaćem i pilećim mesom
10. avgust
Prijatno uz ovaj bulgur sa spanaćem i piletinom!...
Bulgur sa paradajzom na turski načinBulgur sa paradajzom na turski način
21. maj
Nakon što se jelo skuva, skidamo sa vatre i ostavljamo 10 minuta sa poklopcem da nabubri bulgur i da upije sve....
Bulgur sa mlekom i suvim grožđemBulgur sa mlekom i suvim grožđem
11. maj
Gotov bulgur serviramo u posui ili čaši i odozgo dekorišemo namrvljenim orasima. Bulgor sa mlekom i suvim grožđem je veoma ukusan!...