Bonapeti.rs»Saveti»Kako se potapa pšenica?

Kako se potapa pšenica?

Kako se potapa pšenica?

Tokom zime kada nedostatak vitamina utiče na naše zdravlje i stranje kože i kose, pšenica može kompenzovati taj nedostatak. Ona sadrži ogromnu količinu minerala i vitamina koji mogu održati telo za vreme nedostatka vitamina.

Pšenica se dodaje u salate, priloge, čak i deserte. Treba da naučimo da je konzumiramo, tako da ne šteti organizmu.

Pšenica je teška hrana za naš želudac. Zato, da ga ne bismo oštetili, prethodno je obrađujemo, tj. potapamo. Kad se pšenica potapa, samo zrno se budi i počinje proces klijanja. Stimuliše se proizvodnja enzima, povećava se količina vitamina, posebno iz grupe B, sprečava se gubitak minerala, lakše se usvajaju, neutrališu se toksini i sprečavaju se razne bolesti.

Potapanje pšenice je lako - u mlaku vodu, koja treba da pokrije zrna i da bude 4-5 cm odozgo, preporučuje se da bude mineralna. Voda treba da bude 37-40 stepeni.

Lepo je da na svaku čašu dodamo supenu kašiku soka od limuna ili jabukovo sirće.

Potapanje traje od 8-24 sata. Posuda u kojoj se potapa se pokriva i ostavljamo da stoji na toplom ili bar na sobnoj temperaturi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji