Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Salata za dobar imunitetSalata za dobar imunitet
06. april
Promeša se i salata za dobar imunitet je spremna za konzumaciju....
Za šta je dobar čaj od rujaZa šta je dobar čaj od ruja
29. januar
Lekovite biljke su najveći dar koji nam je priroda dala. One se lako uzimaju u vidu lekovitih čajeva. Njihova pravilna upotreba daje kako izlečenje, tako i jačanje ljudskog organizma. Jedna od univerzalnih biljaka,...
Začini pogodni za rižotoZačini pogodni za rižoto
18. nov.
Za pripremu italijanskog rižota koristi se okrugli biserni pirinač, Arborio pirinač, koji se prži na maslacu ili zagrejanom maslinovom ulju....
Koji deo svinje je dobar za šnicle?Koji deo svinje je dobar za šnicle?
12. dec.
Pre nego što kupite svinjetinu u prodavnici, dobro je imati neke informacije o glavnim delovima svinje, koji su dostupni u maloprodaji na tržištu. Kupovina i priprema svinjskih šnicli ili kotleta može biti izazov....
Koji pirinač je odgovarajući za paelju?Koji pirinač je odgovarajući za paelju?
07. mart
Paelja se obavezno pravi sa okruglim sortama pirinča, nikada sa pirinčem dugog zrna. Među omiljenim i preferiranim sortama je pirinač Bomba, čija se masovna proizvodnja takođe odvija na teritoriji Valensije....
Koji šećer je koristan za zube?Koji šećer je koristan za zube?
30. nov.
Ove žvakaće gume su dobar način da se izbegava karijes. Sirup od agave Ovo je sirup slatkog ukusa, proizveden od biljke, slične kaktusu. Liči na sirup od kukuruza koji se koristi kod brojnih napitaka....
Koji je najbolji doručak za mršavljenje?Koji je najbolji doručak za mršavljenje?
28. mart
Paradoksalno, ali činjenica: novo istraživanje pokazuje da doručak bogat proteinima može da vam pomogne ne samo da smršate, već i da uspešno upravljate simptomima diabetesa tipa 2. Autori istraživanja tvrde, da...
Rižoto s paradajzomRižoto s paradajzom
08. okt.
Servirajte rižoto sa bosiljkom i parmezanom....
Koji je deo svinje za šta pogodanKoji je deo svinje za šta pogodan
21. januar
Nakon odgovarajuće obrade možete da ga poslužite ili celo ili zajedno sa odgovarajućim garnirunogom (krompir pire, krompir, dinstano povrće, pirinač itd.) Neka vam je slatko!...
Rižoto u multicooker-uRižoto u multicooker-u
19. jul
Dodajte 250 g pirinča, pomešajte ga sa ostalom smesom i sipajte 850 ml vruće vode. Uređaj uključite na program za rižoto, podesite na 35 minuta i zatvorite....
Rižoto u mikrotalasnoj pećiRižoto u mikrotalasnoj peći
24. sep.
Ostavljamo da rižoto odstoji 2 minuta i serviramo....
Začini koji idu uz pirinačZačini koji idu uz pirinač
02. maj
Ovaj pirinač može biti predivan garnirung uz bilo koju vrstu mesa ili ribe, a za one koji vole posni pirinač, on je jedno savršeno jelo....
Rižoto sa keljomRižoto sa keljom
14. mart
Pomešamo pirinač i blendani kelj i dodamo maslac i isekcan kelj, so i biber. Vratimo na ringlu i još malo kuvamo. Prijatno uz rižoto sa keljom!...
Rižoto sa cveklomRižoto sa cveklom
19. feb.
Na ulju prodinstati luk, dodati pirinač, pa vino. Mešati dok ne ispari. Dodati temeljac pa nakon 10 minuta i pasirano povrće. 5 minuta pred kraj dodati izrendan parmezan....
Rižoto sa teletinomRižoto sa teletinom
18. feb.
Prodinstati teletinu u šerpi gde je već povrće i nasuti vodu, dodati pirinač, đumbir, beli luk, so, biber i lovorov list. Kuvati dok tečnost ne ispari....
Rižoto sa lignjamaRižoto sa lignjama
08. dec.
Dodajte pirinač, pelat, kocke, origano, biber i zalijte s vinom. Propržiti 15-20 minuta uz postepeno dolevanje vode i mešanje. U gotovi rižoto umešajte maslinovo ulje....
Rižoto sa tunomRižoto sa tunom
01. nov.
Vrati na ringlu još minut, promešati i sevirati rižoto sa tunom na tanjire....
Rižoto sa šampinjonimaRižoto sa šampinjonima
24. avgust
Sipamo bujon, promešamo i pošto pirinač upije tečnost, dodaje se još i tako dok se pirinač ne skuva. Dobar rižoto ima kremastu konzistenciju. Nakon što je pirinač skuvan, dodajte maslac i rendani parmezan....
Rižoto sa šargarepomRižoto sa šargarepom
10. jun
Oljuštiti šargarepu, narendati je i dodati je luku. Dinstati uz dolivanje vode po potrebi dok šargarepa ne bude napola kuvana. Tada umešati opran pirinač i začiniti po ukusu....
Rižoto sa sipomRižoto sa sipom
01. avgust
Idealan izgled rižota je kremast, ali da se zrna odvajaju jedno od drugog, da ne bude kašast ili bez oblika. 6. Rižoto servirajte posut parmezanom, po tradiciji sa malo peršuna. Prijatno!...
Rižoto sa speltomRižoto sa speltom
28. feb.
Omiljeni rižoto! Prijatno kuvanje!...
Rižoto sa koprivomRižoto sa koprivom
21. mart
Prvo stavljamo 2 kutlače, mešamo, sačekamo da ispari tečnost i dodaju se još 2 kutlače i to se ponavlja, dok se ne skuva pirinač za naš ukusan rižoto. Na kraju se stavlja maslac i sitno narendan parmezan....
Rižoto sa bukovačomRižoto sa bukovačom
04. jul
Tako ćete postići kremastu strukturu tako tipičnu za rižoto. Kada pirinač upije skoro sav bujon (nakon oko 9-10 minuta kuvanja) stavite preostale pečurke, maslac, so i nastavite da mešate još 3-4 minuta....
Rižoto od povrćaRižoto od povrća
02. januar
Ponovo kratko mešamo i počinjemo da sipamo vodu ili bujon /odnost između pirinča i tečnosti je 1:3/u delovima dok je pirinač potpuno ne upije....
Rižoto od pečurakaRižoto od pečuraka
26. avgust
Počnite da dodajete vreo bujon, kutlaču po kutlaču, dok akon svake mešate dok ga ne apsorbuje pirinač. Na kraju dodajte zapržene pečurke i parmezan, promešajte dobro i servirajte rižoto vruć....