Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Salata za dobar imunitetPromeša se i salata za dobar imunitet je spremna za konzumaciju....
06. april
Za šta je dobar čaj od rujaLekovite biljke su najveći dar koji nam je priroda dala. One se lako uzimaju u vidu lekovitih čajeva. Njihova pravilna upotreba daje kako izlečenje, tako i jačanje ljudskog organizma.
Jedna od univerzalnih biljaka,...
29. januar
Začini pogodni za rižotoZa pripremu italijanskog rižota koristi se okrugli biserni pirinač, Arborio pirinač, koji se prži na maslacu ili zagrejanom maslinovom ulju....
18. nov.
Koji deo svinje je dobar za šnicle?Pre nego što kupite svinjetinu u prodavnici, dobro je imati neke informacije o glavnim delovima svinje, koji su dostupni u maloprodaji na tržištu.
Kupovina i priprema svinjskih šnicli ili kotleta može biti izazov....
12. dec.
Koji pirinač je odgovarajući za paelju?Paelja se obavezno pravi sa okruglim sortama pirinča, nikada sa pirinčem dugog zrna.
Među omiljenim i preferiranim sortama je pirinač Bomba, čija se masovna proizvodnja takođe odvija na teritoriji Valensije....
07. mart
Koji šećer je koristan za zube?Ove žvakaće gume su dobar način da se izbegava karijes.
Sirup od agave
Ovo je sirup slatkog ukusa, proizveden od biljke, slične kaktusu. Liči na sirup od kukuruza koji se koristi kod brojnih napitaka....
30. nov.
Koji je najbolji doručak za mršavljenje?Paradoksalno, ali činjenica: novo istraživanje pokazuje da doručak bogat proteinima može da vam pomogne ne samo da smršate, već i da uspešno upravljate simptomima diabetesa tipa 2.
Autori istraživanja tvrde, da...
28. mart
Koji je deo svinje za šta pogodanNakon odgovarajuće obrade možete da ga poslužite ili celo ili zajedno sa odgovarajućim garnirunogom (krompir pire, krompir, dinstano povrće, pirinač itd.) Neka vam je slatko!...
21. januar
Rižoto u multicooker-uDodajte 250 g pirinča, pomešajte ga sa ostalom smesom i sipajte 850 ml vruće vode.
Uređaj uključite na program za rižoto, podesite na 35 minuta i zatvorite....
19. jul
Začini koji idu uz pirinačOvaj pirinač može biti predivan garnirung uz bilo koju vrstu mesa ili ribe, a za one koji vole posni pirinač, on je jedno savršeno jelo....
02. maj
Rižoto sa keljomPomešamo pirinač i blendani kelj i dodamo maslac i isekcan kelj, so i biber.
Vratimo na ringlu i još malo kuvamo.
Prijatno uz rižoto sa keljom!...
14. mart
Rižoto sa cveklomNa ulju prodinstati luk, dodati pirinač, pa vino. Mešati dok ne ispari. Dodati temeljac pa nakon 10 minuta i pasirano povrće.
5 minuta pred kraj dodati izrendan parmezan....
19. feb.
Rižoto sa teletinomProdinstati teletinu u šerpi gde je već povrće i nasuti vodu, dodati pirinač, đumbir, beli luk, so, biber i lovorov list.
Kuvati dok tečnost ne ispari....
18. feb.
Rižoto sa lignjamaDodajte pirinač, pelat, kocke, origano, biber i zalijte s vinom.
Propržiti 15-20 minuta uz postepeno dolevanje vode i mešanje.
U gotovi rižoto umešajte maslinovo ulje....
08. dec.
Rižoto sa tunomVrati na ringlu još minut, promešati i sevirati rižoto sa tunom na tanjire....
01. nov.
Rižoto sa šampinjonimaSipamo bujon, promešamo i pošto pirinač upije tečnost, dodaje se još i tako dok se pirinač ne skuva. Dobar rižoto ima kremastu konzistenciju.
Nakon što je pirinač skuvan, dodajte maslac i rendani parmezan....
24. avgust
Rižoto sa šargarepomOljuštiti šargarepu, narendati je i dodati je luku. Dinstati uz dolivanje vode po potrebi dok šargarepa ne bude napola kuvana.
Tada umešati opran pirinač i začiniti po ukusu....
10. jun
Rižoto sa sipomIdealan izgled rižota je kremast, ali da se zrna odvajaju jedno od drugog, da ne bude kašast ili bez oblika.
6. Rižoto servirajte posut parmezanom, po tradiciji sa malo peršuna.
Prijatno!...
01. avgust
Rižoto sa koprivomPrvo stavljamo 2 kutlače, mešamo, sačekamo da ispari tečnost i dodaju se još 2 kutlače i to se ponavlja, dok se ne skuva pirinač za naš ukusan rižoto.
Na kraju se stavlja maslac i sitno narendan parmezan....
21. mart
Rižoto sa bukovačomTako ćete postići kremastu strukturu tako tipičnu za rižoto.
Kada pirinač upije skoro sav bujon (nakon oko 9-10 minuta kuvanja) stavite preostale pečurke, maslac, so i nastavite da mešate još 3-4 minuta....
04. jul
Rižoto od povrćaPonovo kratko mešamo i počinjemo da sipamo vodu ili bujon /odnost između pirinča i tečnosti je 1:3/u delovima dok je pirinač potpuno ne upije....
02. januar
Rižoto od pečurakaPočnite da dodajete vreo bujon, kutlaču po kutlaču, dok akon svake mešate dok ga ne apsorbuje pirinač.
Na kraju dodajte zapržene pečurke i parmezan, promešajte dobro i servirajte rižoto vruć....
26. avgust