Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi sos od limunaPotrebni sastojci: 2 žumanca, kora 1 limuna i sok od pola limuna, 300 ml pilećeg bujona, 1 1/2 supena kašika kukuruznog brašna, 2 kašičice šećera, prstohvat đumbira....
14. avgust
Kako se prave perlice šećera?Šećerne perle mogu da se oboje po izboru, mogu da budu sa limunom, pomorandžom, vanilom, pitanje je izbora, osećaja i želje.
Šećerne perle se dodaju u suvu teglicu sa poklopcem i imaju dosta dug rok trajanja....
10. nov.
Kako se pravi tahini od susama?Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
06. okt.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Pomešajte maslac sa šećerom i jajetom, mešajte do homogene smese, pomešajte sa ohlađenom mlečnom smesom i vanilin šećerom po želji....
01. okt.
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
30. sep.
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeMožete da aromatizujete šećerni sirup vinom. Koristi se jedna kašika belog vina ili rozea. Limunov sirup ćete dobiti dodajući sok od pola limuna....
31. jul
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Ulje od pistaća - koristi, upotreba i kako se praviStručnjaci savetuju da se pistaći konzumiraju zbog njihove visoke nutritivne vrednosti. Orašasti plodovi su idealni za obnavljanje organizma nakon iscrpljenosti. Takođe smanjuju bolesti srca, leče respiratorni sistem i...
11. sep.
Kako se prave mrvice od maslaca za kolače?Još jedan važan sastojak za mrvice od maslaca je granulirani šećer ili šećer u prahu za finiji osećaj mrvica....
06. avgust
Puding od limuna u rerniOstavljamo puding od limuna da se stegne na sobnoj temperaturi na jednu noć.
Odsečemo komade pudinga od limuna u rerni, stavljamo u tanjiriće, posipamo šećernim mrvicama i serviramo....
08. dec.
Kolač od limuna u multikukeruNakon što prođu određeni minutu okrećemo kolač od limuna i pečemo još 20 minuta.
Vadimo iz uređaja i ostavljamo kolač od limuna u multikukeru da se ohladi, tada isečemo....
05. okt.
Čizkejk od limuna i borovniceTako dobijenu koru stavite u frižider da se stegne, dok spremate smesu za čizkejk.
3. Umutite pavlaku, dodajući šećer uz neprestano mućenje....
23. jun
Desert od limuna u činijicamaŽumanca umutite sa šećerom i dodajte rendanu koru limuna i sok od limuna. Sipajte mleko i preko posipajte brašno. Dobro promešajte smesu.
U posebnoj činiji umutite belanca u sneg, zajedno sa solju....
25. april
Šećer od trske: Zdrava alternativa belog šećeraKao što smo već spomenuli, zaslađivanje hrane šećerom bilo da je to običan ili šećer od šećerne trske, dobro bi bilo da se prave ograničenja u količini....
13. jul
Kako se pravi pirinčano mleko?Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
15. dec.
Kako se pravi šarena soTako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
03. jun
Kako se pravi domaće pivoDodajte pivski kvasac, so i šećerni sirup, promešajte i ostavite na hladnom oko pet sati. Sipajte pivo u flaše i ostavite bez poklopca, a nakon jenog dana stavite poklopce....
17. feb.
Kako se pravi idealni patišpanjDoboš patišpanj
Neophodni sastojci: 12 jaja, 5 žumanaca, 350 g brašna, 350 g šećera, 1 kesica vanile, 50 g maslaca, po želji izrendana kora limuna....
01. januar
Kako se pravi masno testoPravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
01. januar
Kako se pravi plavi sir?Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
28. jun
Kako se pravi topljeni sir?Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke.
Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
27. jun
Kako se pravi slatko testoMeđutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
28. feb.