Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Kako da kuvamo zamrznute školjke?
05. feb.
Ako ćete kuvati cele školjke, bez uklanjanja oklopa, nije potrebno unapred, pre toplotne obrade da ih odmrznete....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Pirinač sa zamrznutim povrćem i pečurkamaPirinač sa zamrznutim povrćem i pečurkama
02. jun
Dodajte povrće, koje ste prethodno kratko odmrzli. Kuvajte 5-6 minuta. Dodajte opran pirinač i promešajte. Kuvajte još 3-4 minuta. Sipajte toplu vodu, dovoljnu količinu, da prekrije pirinač....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Pirinač sa zamrznutim povrćemPirinač sa zamrznutim povrćem
12. januar
Pirinač sa zamrznutim povrćem je mnogo ukusan....
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Kako da kuvamo sa mladim lukom?
09. avgust
Kako da kuvamo sa mladim lukom?...
Kako se kuva sa zamrznutim povrćem?Kako se kuva sa zamrznutim povrćem?
05. januar
1
Zamrznutom povrću je potrebna kraća kulinarska obrada, zato što je veći deo njega bio blanširan pre samog zamrzavanja. Obično se zamrznuto povrće ne odmrzava pre kuvanja....
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaKako da kuvamo sa uljem od kikirikija
07. april
Svako je čuo za kikiriki puter, ali malo ko zna da postoji i ulje od kikirikija, i to mnogo pre nego što je izmišljen kikiriki puter. Takođe, sigurno manjina zna da kikiriki pripada grupi orašastih plodova kao što...
Rižoto sa piletinom i zamrznutim povrćemRižoto sa piletinom i zamrznutim povrćem
10. dec.
Zatim je na redu pirinač i kad on postane staklast dodaje se vino, povrće, začini i malo vode. Dobro je da se koristi bujon-pileći, od pečurka, od povrća....
Piletina sa pirinčem i zamrznutim povrćemPiletina sa pirinčem i zamrznutim povrćem
20. sep.
Stavljamo ih u posude sa vodom i kuvamo oko 10 minuta. U tiganj stavljamo ulje, nakon čega dodajemo pirinač zajedno sa bujonom od povrća i mešamo. Kada pirinač postane prozračan, dodajemo i zamrznuto povrće....
Kako da kuvamo kestenje?Kako da kuvamo kestenje?
04. jun
Kestenje kuvamo oko 30-35 minuta, pazimo da se ne prekuva. Najbolje je da pratite kad počnu da puciaju. To znači da su gotovi....
Kako da kuvamo na pariKako da kuvamo na pari
19. dec.
Takođe naučite: - kako kuvati ribu na pari; - kako kuvati meso na pari; - kako kuvati karfiol na pari;...
Kako da kuvamo smeđi pirinačKako da kuvamo smeđi pirinač
21. sep.
Posle se stavlja u šerpu sa vodom i kuva se na tihoj vatri otprilike 40-45 minuta. Posoli se po ukusu i idealan je garnirung uz mečeno meso....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Nezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete i da kuvate u dobro zatvorenoj posudi kako bi se sačuvale njegove arome....
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Kako da kuvamo crnu leblebiju?
27. jun
Ova sorta leblebija, u poređenju sa belom, ima mnogo bogatiji i izraženiji ukus i s njom možete da kuvate različita jela od leblebije. Nije ni čudno što je šefovi kuhinje sve više koriste u svojim jelima....
Hajde da kuvamo sa divljim pirinčemHajde da kuvamo sa divljim pirinčem
25. januar
U poređenju sa drugim žitaricama, znatno je manje kalorija - samo 83 kalorije na pola šolje kuvanog divljeg pirinča. Važno je znati da je divlji pirinač crne boje....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Odakle potiče samo kuvano testo nije baš najjasnije, jer i italijani i francuzi pripisuju sebi zasluge da su ga baš oni izmislili. Šta vam je neophodno kako bi pripremili kuvano testo?...
Da kuvamo sa ostacima od praznične večereDa kuvamo sa ostacima od praznične večere
03. mart
Da bi bilo ukusno, treba da dodate neko povrće - ako imate pečurke, luk, može i peršun za boju. Isecite kobasice i stavite u šerpu sa vodom - ostavite da se kuvaju 15 minuta, nakon toga stavite povrće koje imate....
Kako da kuvate makaroneKako da kuvate makarone
05. sep.
Testenina visokog kvaliteta se kuva 8-10 do 12 minut. Ali vreme kuvanja zavisi od oblika i količine testenina. Jedini siguran na čin da proverite da li je gotova je tako što ćete je probati....
Taljatele sa piletinom i zamrznutim povrćemTaljatele sa piletinom i zamrznutim povrćem
06. avgust
Poslužite testeninu sa piletinom i zamrznutim povrćem posutu rendanim parmezanom. Prijatno!...
Kako da pohujete sa pivom?Kako da pohujete sa pivom?
02. avgust
Može se primeniti u pripremi ribe, piletine, povrća i viršli. Potrebno je 500 g brašna, 2 jajeta, 1 čaša piva, 50 g ulja, so i začini....
Kako da smršamo sa bundevom?Kako da smršamo sa bundevom?
30. nov.
Pogledajte sve o bundevi od A do Š kao i šta kuvati sa bundevom....
Kako da peremo voće i povrće?Kako da peremo voće i povrće?
27. nov.
Zeleno povrće sa korom se potapa u hladnu vodu na nekoliko minuta i zatim se cedi. Postupak se ponavlja 2-3 puta. Zelenoj salati i kupusu uklanjaju se spoljni listovi pre pranja....
Ulje od avokada - kako da kuvamo s njimUlje od avokada - kako da kuvamo s njim
16. dec.
Njegova bezopasnost pilikom zagrevanja do visokih temperatura čini ga odgovarajućim za prženje, sotiranje i pečenje ili za dinstanje mesa ili povrća....