Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Ako ćete kuvati cele školjke, bez uklanjanja oklopa, nije potrebno unapred, pre toplotne obrade da ih odmrznete....
05. feb.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Pirinač sa zamrznutim povrćem i pečurkamaDodajte povrće, koje ste prethodno kratko odmrzli. Kuvajte 5-6 minuta.
Dodajte opran pirinač i promešajte. Kuvajte još 3-4 minuta.
Sipajte toplu vodu, dovoljnu količinu, da prekrije pirinač....
02. jun
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako se kuva sa zamrznutim povrćem?Zamrznutom povrću je potrebna kraća kulinarska obrada, zato što je veći deo njega bio blanširan pre samog zamrzavanja.
Obično se zamrznuto povrće ne odmrzava pre kuvanja....
05. januar
1
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaSvako je čuo za kikiriki puter, ali malo ko zna da postoji i ulje od kikirikija, i to mnogo pre nego što je izmišljen kikiriki puter.
Takođe, sigurno manjina zna da kikiriki pripada grupi orašastih plodova kao što...
07. april
Rižoto sa piletinom i zamrznutim povrćemZatim je na redu pirinač i kad on postane staklast dodaje se vino, povrće, začini i malo vode.
Dobro je da se koristi bujon-pileći, od pečurka, od povrća....
10. dec.
Piletina sa pirinčem i zamrznutim povrćemStavljamo ih u posude sa vodom i kuvamo oko 10 minuta.
U tiganj stavljamo ulje, nakon čega dodajemo pirinač zajedno sa bujonom od povrća i mešamo.
Kada pirinač postane prozračan, dodajemo i zamrznuto povrće....
20. sep.
Kako da kuvamo kestenje?Kestenje kuvamo oko 30-35 minuta, pazimo da se ne prekuva. Najbolje je da pratite kad počnu da puciaju. To znači da su gotovi....
04. jun
Kako da kuvamo na pariTakođe naučite:
- kako kuvati ribu na pari;
- kako kuvati meso na pari;
- kako kuvati karfiol na pari;...
19. dec.
Kako da kuvamo smeđi pirinačPosle se stavlja u šerpu sa vodom i kuva se na tihoj vatri otprilike 40-45 minuta. Posoli se po ukusu i idealan je garnirung uz mečeno meso....
21. sep.
Kako pravilno da kuvamo mesoNezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete i da kuvate u dobro zatvorenoj posudi kako bi se sačuvale njegove arome....
09. jul
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Ova sorta leblebija, u poređenju sa belom, ima mnogo bogatiji i izraženiji ukus i s njom možete da kuvate različita jela od leblebije. Nije ni čudno što je šefovi kuhinje sve više koriste u svojim jelima....
27. jun
Hajde da kuvamo sa divljim pirinčemU poređenju sa drugim žitaricama, znatno je manje kalorija - samo 83 kalorije na pola šolje kuvanog divljeg pirinča.
Važno je znati da je divlji pirinač crne boje....
25. januar
Kako da napravimo kuvano testoOdakle potiče samo kuvano testo nije baš najjasnije, jer i italijani i francuzi pripisuju sebi zasluge da su ga baš oni izmislili.
Šta vam je neophodno kako bi pripremili kuvano testo?...
12. avgust
Da kuvamo sa ostacima od praznične večereDa bi bilo ukusno, treba da dodate neko povrće - ako imate pečurke, luk, može i peršun za boju.
Isecite kobasice i stavite u šerpu sa vodom - ostavite da se kuvaju 15 minuta, nakon toga stavite povrće koje imate....
03. mart
Kako da kuvate makaroneTestenina visokog kvaliteta se kuva 8-10 do 12 minut. Ali vreme kuvanja zavisi od oblika i količine testenina. Jedini siguran na čin da proverite da li je gotova je tako što ćete je probati....
05. sep.
Taljatele sa piletinom i zamrznutim povrćemPoslužite testeninu sa piletinom i zamrznutim povrćem posutu rendanim parmezanom.
Prijatno!...
06. avgust
Kako da pohujete sa pivom?Može se primeniti u pripremi ribe, piletine, povrća i viršli.
Potrebno je 500 g brašna, 2 jajeta, 1 čaša piva, 50 g ulja, so i začini....
02. avgust
Kako da smršamo sa bundevom?Pogledajte sve o bundevi od A do Š kao i šta kuvati sa bundevom....
30. nov.
Kako da peremo voće i povrće?Zeleno povrće sa korom se potapa u hladnu vodu na nekoliko minuta i zatim se cedi. Postupak se ponavlja 2-3 puta. Zelenoj salati i kupusu uklanjaju se spoljni listovi pre pranja....
27. nov.
Ulje od avokada - kako da kuvamo s njimNjegova bezopasnost pilikom zagrevanja do visokih temperatura čini ga odgovarajućim za prženje, sotiranje i pečenje ili za dinstanje mesa ili povrća....
16. dec.