Zamrzavanje porća i njihovo čuvanje u zamrzivaču je jedan od načina da ih pojedete čak kada su izvan njihove uoičajene sezone i kada su njihove cene u trgovinskoj mreže marketa kosmičke.
Čak i da niste od onih domaćica koje zamrzavaju zimnicu, neizbežno ste se divili pre desetinama različitih vrsta zamrznutog povrća ili miksova povrća kojih ima u velikim lakcima ishrane.
I nakon što ste napunili kolia pakovanjima zamrznutog brokolija, kineskog miksa ili zamrznutog spanaća, nalazite se pred pitanjem kako da ih pripremite.
Zapravo, u njihovom spremanju ne postoji ništa komplikovano. Zamrznutom povrću je potrebna kraća kulinarska obrada, zato što je veći deo njega bio blanširan pre samog zamrzavanja.
Obično se zamrznuto povrće ne odmrzava pre kuvanja. Ono se stavlja direktno u vrelu vodu kada planirate da ga kuvate, ili se stavlja u tiganj sa malo masnoće i suši se kada želite da ga dinstate.
Po želji možete da dodate i malo vode u proces termičke obrade, ali obično nije potrebno. Sa jednim pakovanjem gotovog zamrznutog kineskog miksa možete brzo i jednsotavno da napravite prženi pirinač sa povrćem ili kineski pirinač sa povrćem i piletinom.
Komentari