Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Korisni saveti za pripremu ribeAko postoji mogućnost da će se riba raspasti na komade prilikom prženja, posolite je 15 minuta pre toga.
Kuvana riba je gotova, ako se peraja odvajaju lako....
13. avgust
Saveti prilikom pripreme fazanaKuvari preporučuju da se prilikom pripreme fazana koristi samo balsamiko sirće, pošto se sa njim mogu izbeći neprijatni miris, a takođe će se obogatiti sa novim i predivnim ukusom koji je u harmoniji sa mesom....
19. jun
Saveti prilikom pripreme lososaEvo zašto što ćemo vam ovde predložiti nekoliko saveta što se tiče pripreme lososa, da ne bi on bio samo zdrav, nego i ukusan.
1....
27. mart
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaEvo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad.
Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
18. jun
Pravila prilikom pripreme čajaZa razliku od naše i brojnih drugih evropskih država, gde se ispijanje čaja prihvata kao nešto sasvim standardno, u azijskim zemljama se poštuju određena pravila priliko njegove pripreme, a ceremonije čaja su nešto sveto....
25. sep.
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineKoristi se od skoro svih koji vole ukusnu i korisnu hranu. Osim toga jagnjetina ima mnogo varijanti kuvanja, koje možete servirati i vašim bližnjima.
Jagnjetina ustvari uopšte nije teška za pripremu....
15. jun
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaMeđutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja.
1....
19. jun
Saveti za dimljenje ribe kod kućeMožete da je pripremite u salati ili kao predjelo ili pak prosto za direktnu konzumaciju;
- Imajte u vodu da limena posuda koju ćete koristiti za dimljenje ribe neće moći da bude korišćena kasnija za dimljenje drugog mesa...
26. januar
Saveti za bolju pripremu roštiljaEvo nekoliko saveta za pravilno korišćenje roštilja, kao i kako da ukusno pripremite meso na njemu.
1. Na gas ili na ugalj?...
07. maj
Saveti za pripremu sveže tuneNajbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
31. januar
Saveti za pripremu svežih pečurakaPečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
13. jul
Saveti prilikom kuvanja mlečnih proizvodaOvo su bili neki korisni saveti za kuvanje sa mlečnim proizvodima. Svi oni vam mogu biti od velike pomoći....
20. avgust
Saveti pametne domaćice za lakšu obradu ribeNadamo se da ste naučili nešto novo i korisno, i da vam čiščenje i priprema ribe, pre nego što dođe trenutak za njeno pečenje, neće biti toliko neprijatno....
09. mart
Saveti za pripremu savršenog domaćeg kremaPrednosti krema u prahu je što je brz za pripremu i odgovarajuć kada nemate mnogo vremena, a imaćete goste ili želite da napravite nešto brzo za desert. Međutim......
25. jun
Saveti za pripremu bujona od mesaJaki bujoni se pripremaju obično od kostiju i mesa, a kod slabih je ideja da se koriste kosti sa manjim sadržajem kičmene moždine....
06. jun
Saveti za čišćenje i pripremu puževaDrugi način za pripremu puževa je u obliku salate. Potrebni su vam senf, sirće, maslinovo ulje, biber, so i peršun....
18. avgust
Korisni saveti u kuhinjiOpekotine:
Ako se opečete nikako nemojte hladiti to mesto ili stavljati npr.ruku u vodi, već premažite uljem i posolite solju. Možete i da premažete opekotinu i kiselim mlekom ili kiselom pavlakom. Tako nećete dobiti plihove...
30. april
Korisni saveti za domaćice početniceEvo nekoliko korisnih saveta prilikom kuvanja, korisnih za početnice, koje tek treba da savladaju finese kulinarske umetnosti.
Da li znate da će žilavo meso postati mekše, ako u vodu dodate 2-3 kašike sirćeta....
26. feb.
Korisni saveti za uspešno pohovanje karfiolaKarfiol je niskokalorična namirnica, glavna stvar u njoj je voda, oko 90 odsto, ali sadrži mnogo vitamina - grupe B, A, C, K, folnu kiselinu, selen i druge korisne hranljive materije....
26. sep.
Pravilan korisni doručak bez glutenaJedemo korisni doručak u šolji na suncu i čistom vazduhu sa osmehom....
11. nov.
Korisni keksići od ovsenih pahuljicaKorisne keksiće od ovsenih pahuljica pecite 10 - 12 minuta na 170 stepeni.
Prijatno!...
16. nov.
Korisni kolač sa slatkom od šljivaPecite korisni kolač sa slatkom od šljiva u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotov....
15. jun
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaVidećete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj.
Servirajte pržene tikvice sa sosom od belog luka i kiselog mleka sa svežom mirođijom....
11. avgust
Obloga sa hlebom prilikom udarca ili modricaAko ste udarili neki prst, isčašili ili imate podliv, ako imate otok ili modricu, evo šta treba da uradite.
Sa ovom oblogom će nestati za 2-3 dana. Uzmite krišku crnog hleba, koru odsecite, da ostane samo mekani deo....
25. april
Saveti za pripremu marmelada za zimnicuPriprema zimnice kuvanjem je najsigurniji način čuvanja voća tokom dugih zimskih meseci. Marmelada predstavlja gusto kuvano meso voća i voćnog soka....
24. avgust