Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se prži krompirPrženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje.
Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
28. april
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se prži u dubokom ulju?Prženje u dubokom ulju je jedan od tri osnovna načina za prženje sa masnoćom. Ono je široko preferirana metoda za kulinarsku obradu, s obzirom na to da isprženi proizvod ostaje sočan iznutra, a spolja dobija hrskavu koricu...
18. maj
Slatka fidaMešajte dok se šećer ne istopi.
Prebacite u pleh i pecite na 200 stepeni.
Kad voda ispari, prelijte fidu smesom od umućenih jaja i svežeg mleka i ponovo vratite u rernu da se zapeče.
Prijatno uz slatku fidu!...
13. maj
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se prži luk?Luk se prži lako i brzo.
Prvo, morate ga iseći. To se radi pažljivo na dasci za sečenje, procenjujući sami prema potrebama recepta u kom obliku treba da isečete luk na komade - na kockice, rebarca itd.
Zatim pronađite...
17. nov.
Kako se prži meso?Kupite sveže meso u mesari ili marketu. Operite ga i osušite.
Stavite ga u posudu i posolite ga sa obe strane, ali nemojte preterivati jer ga možete presoliti. U principu, prethodno soljenje mesa ga zateže i postoji...
21. dec.
Kako se prži pastrmka?Većina ljudi koji vole ribu više vole da jedu pastrmke. Ima veoma delikatnu aromu, izgleda veoma dobro i veoma je korisna za telo. Postoji mnogo načina za spremanje pastrmke, i svi oni daju ukusne rezultate, ali u ovom...
01. sep.
Kako se prži patlidžan?Patlidžan je široko rasprostranjeno povrće u kulinarskom svetu. Ima dragocena nutritivna svojstva koja mu daju glavnu ulogu u brojnim nezaboravnim receptima.
U većini njih, ovo povrće se koristi u prženom stanju....
30. jul
Kako se prži losos?Losos se prži u zagrejanom maslacu ili maslinovom ulju. Najpre se pratko zaprži sa svih strana, a nakon toga se preliva marinadom, ako je predviđena.
U suštini losos se prvenstveno peče na roštilju ili u rerni...
12. jul
Kako se prži šaran?Šaran (lat. Cyprinus carpio) je slatkovodna riba sa koštanim skeletom košljoribe i istovremeno pripada i mekoperkama i porodici šarana. Naziva se još i krap, krmača, dunavski lisac. Šaran je slatkovodna riba i najčešće se...
04. april
Kako se prži slanina?Ukusna pržena slanina, koja je hrskava i prosto se topi u ustima, neodvojivi je deo tipičnog američkog doručka. Kako samo ime govori, pržena slanina se prži dok ne postane hrskava.
Ipak, pre nego što rešite da iznenadite...
13. feb.
Kako se prži pasulj?Nije slučajno da se u nekim krajevima koristi poslovica – Ako je pasulj, neka bude pržen!
Prženi pasulj je jedno od najukusnijih tradicionalnih jela na Balkanu i većina koja ga je probala uvek spominju njegov bogat ukus...
14. nov.
Kako se čuva čaj?Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja:
- Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
06. dec.
Kako se čisti artičoka?Artičoka je poznata od davnina, zvala se cvetnim povrćem i često se koristila za ukrašavanje enterijera. Artičoka se koristila za ishranu još u Staroj Grčkoj, bila je poznata u Drevom Egiptu, a u Starom Rimu je uvek...
29. nov.
Kako se konzervira bundeva?Bundeva se pojavljuje u jesen, a osim za Noć veštica i zabave povezane sa ovim donedavno netipičnim praznikom za nas, tek počinjemo da uključujemo maštu kako da je češće uvrstimo na jelovnik. Upravo zato što je jesen!...
08. nov.
Kako se konzervira vrganj?Svi znaju da je sveža hrana najbolja hrana. Međutim, većina biljne hrane je sezonska i ne može se koristiti tokom cele godine osim ako se ne konzervira.
Ovo važi i za vrganje. Sezona ove izuzetno ukusne gljive počinje...
24. okt.
Kako se suši riba?I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
30. sep.
Kako se prafi kefir?Kefir je tibetanska pečurka koja uzrokuje fermentaciju u mleku. Ona mu daje specifičan ukus koji se sviđa svima, ali najviše obožavateljima jogurta. Osim toga, puni ga nizom prednosti za čoveka.
Naziv kefir još se...
24. avgust
Kako se suše biljke?Biljke su čudesni sastojci prirode koji nam mogu pomoći kod brojnih problema. To su prirodni lekovi koji su, za razliku od drugih, jeftiniji, prijatniji, a ponekad i efikasniji. Možete ih uzgajati u svojoj bašti ili kupiti...
14. jun
Kako se sagorevaju kalorijeKada čujete reč metabolizam bolje je da se razmislite o tome koliko kalorija sagoreva vaše telo. Kalorija jedinica za merenje energije ljudskog tela. Hrana koju jedemo nam nabavlja kalorije putem proteina, ugljenih hidrata...
03. jun