Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Svinjske kosti sa patlidžanom u šerpi od livenog gvožđaU šerpi od livenog gvožđa ugrevamo ulje, propržimo svinjske kosti dok meso ne pobeli i vadimo na tanjir. Ako je potrebno sipamo 2 supeen kašike ulje i propržimo luk, paprike i oceđeni patlidžan....
08. april
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da smanjite količinu gvožđa u krviTo se može ispostaviti kao problem ako želite da snizite nivo gvožđa u krvi.
Ako pijete dodatke ishrani, onda obratite pažnju da li sadrže gvožđe. U slučaju da je tako, zamenite ih sa onima koji ne sadrže gvožđe....
15. mart
25 načina da uklonite 500 kalorija sa vašeg dnevnog menijaTo će utoliti glad za slatkim i ukloniće 480 kalorija. Otarasite se kantice i jedite kašikom, kako biste uklonili još 20 kalorija.
25....
30. mart
Kako da smršamo sa bundevom?Stručnjaci se i dalje spore da li je bundeva voće ili povrće. Bez obzira u koju grupu namirnica je svrstavamo, to je svakako biljka vrednih dijetetskih i nutritivnih kvaliteta. Mali sadržaj masti u njoj, a istovremeno...
30. nov.
Kako da pohujete sa pivom?Pohovanje sa pivom je odlično za pripremu raznih namirnica. Može se primeniti u pripremi ribe, piletine, povrća i viršli.
Potrebno je 500 g brašna, 2 jajeta, 1 čaša piva, 50 g ulja, so i začini. Jela u koje...
02. avgust
Kako da uključimo više gvožđa u dečiju ishranuMeso bogato gvožđem
Najbogatije gvožđem su sve iznutrice, počinjući sa džigericom, ali većina pedijatara savetuju da mala deca ne konzumiraju džigericu....
20. avgust
Kako da trajno smršamo sa avokadomAvokado je bogat i korisnim za zdravlje kalcijumom, magnezijumom, fosforom, jodom, natrijumom i gvožđem....
27. okt.
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Mladi luk sa dugačim zelenim, cevastim listovima i nerazvijenom lukovicom, je iz roda Allium. Njegov ukus je manje intenzivan od onog kod drugih vrsta luka, što ga čini odgovarajućim za konzumaciju kako sirov, tako i kuvan...
09. avgust
Kako da se hranimo sa protezom?Proteza je jedan dobar instrument za poboljšavanje osmeha i korekciju vilice. Naravno, o njima posebno treba voditi računa, kao i o samim zubima. Posebna pažnja se obraća na hranu koju koju uzimate.
Ukoliko se proteze...
21. dec.
Kako da poslužimo oval sa sirevima?Hiljadama godina uživamo u nijansama, ukusima, teksturama i aromatičnim sirevima. U kombinaciji sa hrskavim hlebom i čašom vina, oni su savršen predlog za žurku.
Ali kako da poređate oval sa sirevima i šta tačno da ponudite...
19. avgust
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaVoda ili sveže mleko
Jedna ili dve čaše vode su savršen način da uklonite miris luka i belog luka sa svog jezika....
31. mart
Kako da lečimo decu sa bakinim lekovimaOsim sa lekovima, postoji i drugi način lečenja i zove se narodna medicina - ne šteti, dostupna, prijatna, koriste se priredni sastojci. Naravno kod teško bolesnog deteta, treba da ga odvedete lekatu, ali i vi možete...
07. nov.
Kako da se izborimo sa usporenim metabolizmomMetabolizam i velika kilaža su usko povezani - to zna većina ljudi danas. Usporen metabolizam je glavni razlog gojaznosti.
To nije uvek tako, zato što na gomilanje kilograma utiče količina kalorija koja se uzima...
17. jul
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaSvako je čuo za kikiriki puter, ali malo ko zna da postoji i ulje od kikirikija, i to mnogo pre nego što je izmišljen kikiriki puter.
Takođe, sigurno manjina zna da kikiriki pripada grupi orašastih plodova kao što...
07. april
Žitarice sa gvožđemGvožđe je mikro element koji je od vitalnog značaja za transport kiseonika do svih organa i sistema u telu. Ljudsko telo sadrži oko 4 grama gvožđa....
05. okt.
Da li u tiganju od livenog gvožđa hrana može da zagori?Prilikom prženja tiganji od livenog gvožđa ne mogu da zagore i čiste se veoma lako.
Tiganji od livenog gvožđa su izuzetno izdržljivi i imaju dug upotrebni period....
16. nov.
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica je među najnovijim uređajima za kuvanje. Njen glavni zadatak je da maksimalno sačuva kvalitet namirnica i da nam pomogne da se maksimalno zdravo hranimo.
Halogena pećnica je predstavlja bukvalno jednu...
13. mart
Kako da izađemo na kraj sa nadutošću stomakaSigurno biste želeli da imate ravan stomak za večerašnju žurku, ali zakopčavanje farmerki se često pretvara u pravu borbu. Nadustost stomaka ne izgleda samo loše, nego može i dovesti do pravog fizičkog diskomforta. Dobra...
10. jul
Kako da izađemo na kraj sa nevaljalim detetomNema ništa lepše od toga da ti dete probava sa željom svu hranu koju si odlučo da mu serviraš. Nažalost, ovaj tip dece je izuzetna retkost i ako ste roditelj takvog malog anđela, obavezno u ovom trenutku treba da osetite...
05. jul
Kako da se izborite sa stresom i pritiskomU ubraznoj svakodnevici veliki uticaj na čoveka ima stres i pritisak. Stres i osećaj pritiska su opasni za zdravlje čoveka, negativno utiču na njegovu psihu, ali i na telo. Ne kaže se bez razloga da sve bolesti potiču od...
07. feb.
Kako da se izborimo sa prašinom u kućiKako bi se izborili sa prašinom kod kuće, potrebno je da pratite određena prosta pravila. Eto koja su to i kako da ih se pridržavate na najbolji način.
Prvo ide pod, koji se svakodnevno treba čistiti. Najbolje je da nema...
12. jun
Kako da skolonimo boju i hemikalije sa kore citrusa?Citrusi su prava vitaminska bomba. Oni su jedna od najkorisnijih namirnica za čoveka. Omiljeni su milionima ljudi na svetu zbog specifičnog slatko-kiselog, ponekad gorkog ukusa sa čudesnim osvežavajućim kvalitetima....
16. jun