Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaVoda ili sveže mleko
Jedna ili dve čaše vode su savršen način da uklonite miris luka i belog luka sa svog jezika....
31. mart
Kako da uklonimo gorčinu iz radiča?To će ukloniti jaku gorčinu.
Međutim, namakanje radiča u vodi će ukloniti i mnogo vitamina koji se nalaze u njemu....
12. januar
Kako da uklonimo gorčinu iz patlidžana?Ima nekoliko načina da se ukloni gorak ukus patlidžana....
29. dec.
Kako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomažeBeli luk ne samo da se smatra jednim od najčudesnijih prirodnih lekova koji pomaže da se izborite sa nizom problema kao na primer opadanjem kose, prehladama, jača imunitet, već takođe čak može da se koristi i u bašti protiv...
27. jul
Kako ukloniti masne mrlje i naslage iz kuhinjePre odmašćivanja
Ako na površini koju želite očistiti ima mrvica ili druge prljavštine, u kombinaciji s masnoćom, prvo je morate ostrugati ili očistiti pre nego što pokušate ukloniti svu masnoću....
11. avgust
25 načina da uklonite 500 kalorija sa vašeg dnevnog menijaTo će utoliti glad za slatkim i ukloniće 480 kalorija. Otarasite se kantice i jedite kašikom, kako biste uklonili još 20 kalorija.
25....
30. mart
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Ne postoji takvo povrće koje ne doprinosi vašem zdravlju, ali luk je povrće koje se nalazi među prvima na rang listi. Luk je dobar izvor vitamina, minerala i vlakana i poznato je da nudi i različite zdravstvene koristi....
09. avgust
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kako da pripremite odvarak od luka?Za pripremu odvarka od luka koristite zlatne ili crvene ljuspice luka. Ovo povrće je vrlo bogato:
- Mineralima (kalcijum, gvožđe, jod, fosfor, magnezijum, natrijum itd.);
- antioksidantima;
- Vitaminima (grupe...
24. mart
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da blanširamo pirinač?Blanširanje je jedna od osnovnih tehnika kuvanja. To je proces u kome se blanširani proizvod - povrće ili meso - potapa u ključalu vodu na nekoliko minuta. Najčešće se blanšira povrće koje će biti duboko zamrznuto u...
23. januar
Kako da zamrznemo kukuruz?Svaki klip očistite tako što ćete ukloniti lišće, zatim takozvanu kukuruznu svilu – dugačke pramenove koji izlaze iz klipa.
Da biste zamrznuli kukuruz u klipu, prvo ga morate blanširati....
20. dec.
Kako da čuvamo krompir?Krompir je jedan od najpopularnijih proizvoda za kuvanje. Zimi zahteva posebne uslove skladištenja. Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći.
Krompir je najbolje čuvati...
16. dec.
Kako da čuvamo brokoli?Sa niskim sadržajem kalorija, ali bogatstvom vitaminima iz B grupe, vitaminom C, provitaminom A, vlaknima, gvožđem, kalijumom, magnezijumom, fosforom itd. brokoli je među najzdravijim povrćem za jelo.
U svom prirodnom...
04. dec.
Kako da osušite urmeSušene urme imaju visoku hranljivu vrednost. Pune su vrednih minerala kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, gvožđe. Ne treba zaboraviti da imaju i visok sadržaj vitamina A i B. Njihova konzumacija obezbeđuje brzu...
15. dec.
Kako da skuvate jezik?Jezik je delikates, ali je za njegovu pripremu je potrebno malo više vremena. Ako ga imate, možete ga pripremiti na razne načine - da ga ispržite, ispečete u rerni ili napunite. Svaki od recepata ima svoje dobre strane...
22. sep.
Kako da očistite frižider?Soda bikarbona, osim što će površine učiniti savršeno čistim, takođe će ukloniti bakterije. Gumene zaptivke i isparivač se čiste samo toplom vodom....
07. sep.
Kako da ispečete kikiriki?Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
26. maj
Kako da pijemo kafu?Još u prošlosti, pa i do danas kafa ostaje napopularniji napitak koga obožavaju hiljade ljudi po svetu i ne mogu da zamisle početak dana bez nje. Napravljen je niz proučavanja tako što je 2016. godine SZO (Svetska zdravstvena...
19. maj