Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sa čime da kombinujemo pržene tikviceSa čime da kombinujemo pržene tikvice
26. avgust
Hrskave spolja i meke iznutra, tikvice nude lagan i prijatan ukus koji se lako kombinuje sa raznovrsnom hranom i napicima....
Sa kojim proizvodima se kombinuju tikvice?Sa kojim proizvodima se kombinuju tikvice?
04. dec.
Tikvice sa mesom Možete da napravite musaku od tikvica kada želite da kombinujete tikvice sa nečim drugim. Ovo jelo je veoma popularno u grčkoj kuhinji....
Pire od paškanata i celeraPire od paškanata i celera
08. mart
1
Dodaje se začinjeni maslac i veoma dobro se meša pire od paškanata i celera....
Teleća rebarca sa pireom od paškanata i sosomTeleća rebarca sa pireom od paškanata i sosom
21. mart
Promešajte i skinite sa vatre. Prilikom serviranja prelijte teleća rebra pireom od paškanata i sosom....
Krem supa od paškanata i krompiraKrem supa od paškanata i krompira
05. april
Pre serviranja može da se začini sa maslinovim uljem, aromatizovanim, ili u zimskom periodu sa zaprženom slaninom iseckanom na sitno....
PaškanatPaškanat
12. maj
Paškanat u kulinarstvu Mlad i sitan paškanat ne treba guliti, već ga samo treba dobro obrisati. Stariji paškanat se mora guliti i nakon toga iseći. Ako je sredina mnogo tvrda, treba je ukloniti....
Šta da radimo sa listovima paškanataŠta da radimo sa listovima paškanata
23. jul
Pogledajte još sve naše ukusne i korisne recepte sa paškanatom....
Sa kojim namirnicama se kombinuje avokado?Sa kojim namirnicama se kombinuje avokado?
22. okt.
Na primer, u gvakamole sosu avokado se kombinuje sa pečenom paprikom, lukom i paradajzom. Možete sebi napraviti i sendvič od avokada, a možete da ga pojedete sa poširanim jajima....
Prženi paškanatPrženi paškanat
02. jul
Ona se aromatizovala i spremna je da bude korišćena za prženje paškanata i njegovo pretvaranje u čips od povrća....
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje. Osim što štedi domaćici...
Kako se radi sa želatinomKako se radi sa želatinom
21. nov.
Želatin nema ni miris ni ukus, providna je i obično se prodaje u prahu. Na nekim mestima se želatin može naći i u vidu listića. Želatin se koristi za razne vrste deserata, a pomoću njega se ukrašavaju torte, kremovi i kolači...
Čorba od paškanata sa karijemČorba od paškanata sa karijem
08. feb.
Servirajte čorbu od povrća sa sitno isečenim svežim peršunom i prepečenim kriškama ili krutonima. Čorba od paškanata sa karijem je veoma ukusna i zagrevajuća....
Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?
09. april
U periodu prejedanja naravno da moramo obratiti pažnju na štetne posledice koje prekomerno konzumiranje hrane ima po naše telo. Zato, pre nego što posegnete za još jednim zalogajem, informišite se šta se dešava sa vašim...
Kako da se hranimo sa protezom?Kako da se hranimo sa protezom?
21. dec.
Proteza je jedan dobar instrument za poboljšavanje osmeha i korekciju vilice. Naravno, o njima posebno treba voditi računa, kao i o samim zubima. Posebna pažnja se obraća na hranu koju koju uzimate. Ukoliko se proteze...
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja. Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
Pečeni krompir sa paškanatomPečeni krompir sa paškanatom
29. nov.
Stavite krompir i paškanat da se skuvaju u posoljenoj vodii, ali ne do kraja - treba da ostanu blago tvrdi, a ne da se prekuvaju. Ocedite ih i ostavite da se prohlade....
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Gotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
Sa čime da pripremimo svinjsku plećku?Sa čime da pripremimo svinjsku plećku?
13. jun
Svinjska plećka je divan komad mesa koji dolazi iz oblasti ramena životinje, a taj deo postaje izuzetno sočan i nežan ako se polako kuva nekoliko sati i nije skup u prodavnici. Uvek birajte komad koji izgleda sveže i...
Sa čime da serviramo prženu ribu?Sa čime da serviramo prženu ribu?
12. mart
Opšte je poznato koliko je korisno konzumiranje ribe i proizvoda od ribe, posebno za adolescente. U želji da unesemo raznolikost u garnirung uz prženu ribu, gledamo šta je odgovarajuće za nju. Prvo, treba da znamo koje...
Čime da zamenimo šećer?Čime da zamenimo šećer?
16. mart
Da li volite slatko? U ovom članku Vas nećemo ubeđivati da ga izbacite. Naprotiv. Ispričaćemo vam o zdravoj alternativi - kako da zadovoljite svoju želju za ukusnim desertom i da se osećate dobro. Evo koji su prirodni...
Čime da zamenimo pavlaku?Čime da zamenimo pavlaku?
17. jul
Ako se pitate čime da zamenite pavlaku prilikom pripreme omiljenih proizvoda od testa, supa i peciva, onda je ovaj članak samo za vas i otvoriće nove kulinarske horizonte. Ako ste tokom poslednje kupovine zaboravili...
Izborite se sa upalama pomoću ove hraneIzborite se sa upalama pomoću ove hrane
02. sep.
Hrana je najvažniji element dobrog i dragocenog zdravlja. Pravilna i uravnotežena ishrana je ključ za jačanje imuniteta i povećanje energetskih zaliha. Jedna od najvažnijih funkcija hrane je njeno protivupalno svojstvo...
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Različitoj vrsti povrća i voća je potrebno različito vreme kako bi se konzervisalo. Šta je najvažnije u konzerviranju? Potrebno vam je vreme. Iako zvuči sasvim jednostavno, ako želite da spremite dovoljno zimnice, to...
Kako da se izborimo sa usporenim metabolizmomKako da se izborimo sa usporenim metabolizmom
17. jul
Metabolizam i velika kilaža su usko povezani - to zna većina ljudi danas. Usporen metabolizam je glavni razlog gojaznosti. To nije uvek tako, zato što na gomilanje kilograma utiče količina kalorija koja se uzima...
Izborite se sa konstipacijom uz malo pektinaIzborite se sa konstipacijom uz malo pektina
29. jun
Pektin se od drevnih vremena koristi. Gotovo sve voće sadrži pektin, ali u različitim količinama - pomorandža, grejpfrut, šljiva, kajsija. Najviše ga ima u jabukama. Prednosti i koristi pektina su: - Bolje varenje...