Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sa čime da kombinujemo pržene tikviceHrskave spolja i meke iznutra, tikvice nude lagan i prijatan ukus koji se lako kombinuje sa raznovrsnom hranom i napicima....
26. avgust
Sa kojim proizvodima se kombinuju tikvice?Tikvice sa mesom
Možete da napravite musaku od tikvica kada želite da kombinujete tikvice sa nečim drugim. Ovo jelo je veoma popularno u grčkoj kuhinji....
04. dec.
Pire od paškanata i celeraDodaje se začinjeni maslac i veoma dobro se meša pire od paškanata i celera....
08. mart
1
Teleća rebarca sa pireom od paškanata i sosomPromešajte i skinite sa vatre.
Prilikom serviranja prelijte teleća rebra pireom od paškanata i sosom....
21. mart
Krem supa od paškanata i krompiraPre serviranja može da se začini sa maslinovim uljem, aromatizovanim, ili u zimskom periodu sa zaprženom slaninom iseckanom na sitno....
05. april
PaškanatPaškanat u kulinarstvu
Mlad i sitan paškanat ne treba guliti, već ga samo treba dobro obrisati. Stariji paškanat se mora guliti i nakon toga iseći. Ako je sredina mnogo tvrda, treba je ukloniti....
12. maj
Šta da radimo sa listovima paškanataPogledajte još sve naše ukusne i korisne recepte sa paškanatom....
23. jul
Sa kojim namirnicama se kombinuje avokado?Na primer, u gvakamole sosu avokado se kombinuje sa pečenom paprikom, lukom i paradajzom. Možete sebi napraviti i sendvič od avokada, a možete da ga pojedete sa poširanim jajima....
22. okt.
Prženi paškanatOna se aromatizovala i spremna je da bude korišćena za prženje paškanata i njegovo pretvaranje u čips od povrća....
02. jul
Kako se kuva sa multikukerom?Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje.
Osim što štedi domaćici...
24. januar
Kako se radi sa želatinomŽelatin nema ni miris ni ukus, providna je i obično se prodaje u prahu. Na nekim mestima se želatin može naći i u vidu listića. Želatin se koristi za razne vrste deserata, a pomoću njega se ukrašavaju torte, kremovi i kolači...
21. nov.
Čorba od paškanata sa karijemServirajte čorbu od povrća sa sitno isečenim svežim peršunom i prepečenim kriškama ili krutonima.
Čorba od paškanata sa karijem je veoma ukusna i zagrevajuća....
08. feb.
Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?U periodu prejedanja naravno da moramo obratiti pažnju na štetne posledice koje prekomerno konzumiranje hrane ima po naše telo. Zato, pre nego što posegnete za još jednim zalogajem, informišite se šta se dešava sa vašim...
09. april
Kako da se hranimo sa protezom?Proteza je jedan dobar instrument za poboljšavanje osmeha i korekciju vilice. Naravno, o njima posebno treba voditi računa, kao i o samim zubima. Posebna pažnja se obraća na hranu koju koju uzimate.
Ukoliko se proteze...
21. dec.
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja.
Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
20. januar
Pečeni krompir sa paškanatomStavite krompir i paškanat da se skuvaju u posoljenoj vodii, ali ne do kraja - treba da ostanu blago tvrdi, a ne da se prekuvaju. Ocedite ih i ostavite da se prohlade....
29. nov.
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiGotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
28. nov.
Sa čime da pripremimo svinjsku plećku?Svinjska plećka je divan komad mesa koji dolazi iz oblasti ramena životinje, a taj deo postaje izuzetno sočan i nežan ako se polako kuva nekoliko sati i nije skup u prodavnici.
Uvek birajte komad koji izgleda sveže i...
13. jun
Sa čime da serviramo prženu ribu?Opšte je poznato koliko je korisno konzumiranje ribe i proizvoda od ribe, posebno za adolescente. U želji da unesemo raznolikost u garnirung uz prženu ribu, gledamo šta je odgovarajuće za nju.
Prvo, treba da znamo koje...
12. mart
Čime da zamenimo šećer?Da li volite slatko?
U ovom članku Vas nećemo ubeđivati da ga izbacite. Naprotiv. Ispričaćemo vam o zdravoj alternativi - kako da zadovoljite svoju želju za ukusnim desertom i da se osećate dobro.
Evo koji su prirodni...
16. mart
Čime da zamenimo pavlaku?Ako se pitate čime da zamenite pavlaku prilikom pripreme omiljenih proizvoda od testa, supa i peciva, onda je ovaj članak samo za vas i otvoriće nove kulinarske horizonte.
Ako ste tokom poslednje kupovine zaboravili...
17. jul
Izborite se sa upalama pomoću ove hraneHrana je najvažniji element dobrog i dragocenog zdravlja. Pravilna i uravnotežena ishrana je ključ za jačanje imuniteta i povećanje energetskih zaliha.
Jedna od najvažnijih funkcija hrane je njeno protivupalno svojstvo...
02. sep.
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomRazličitoj vrsti povrća i voća je potrebno različito vreme kako bi se konzervisalo. Šta je najvažnije u konzerviranju? Potrebno vam je vreme. Iako zvuči sasvim jednostavno, ako želite da spremite dovoljno zimnice, to...
09. januar
Kako da se izborimo sa usporenim metabolizmomMetabolizam i velika kilaža su usko povezani - to zna većina ljudi danas. Usporen metabolizam je glavni razlog gojaznosti.
To nije uvek tako, zato što na gomilanje kilograma utiče količina kalorija koja se uzima...
17. jul
Izborite se sa konstipacijom uz malo pektinaPektin se od drevnih vremena koristi. Gotovo sve voće sadrži pektin, ali u različitim količinama - pomorandža, grejpfrut, šljiva, kajsija. Najviše ga ima u jabukama.
Prednosti i koristi pektina su:
- Bolje varenje...
29. jun