Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove, a drugi je moj i garantujem da ga na ovaj način Italijanke, kada ga trenutno nemaju na raspolaganju, brzo naprave kod kuće....
Turski kadaifOn se pravi tako što se voda /600ml/ stavlja da provri, nakon toga se pomeša sa smeđim šećerom i sokom od limuna.
Sirup vri oko 15 minuta, nakon toga se skida sa ringle. Sa njim se preliva hladan kadaif....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaOna će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa:
- ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad razdvojiti, izgubiti sok i nežnost;
- kada istovremeno kuvate...
Od kakvih se trava pravi turski čajKada se servira, prvo se sipa od poparenog čaja, a preostala voda se koristi za razređivanje čaja po želji Aromatični napitak se servira u tipičnim turskim staklenim čašama....
Kako se pravi fonduTokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino i dvopek. Oni su izmislili tehnologiju u kojoj se sir topio u kombinaciji sa vinom i toplim dvopekom u njemu....
Kako se pravi zaprškaPostoji i lagana dinstana zaprška, koja se smatra korisnijom. Ona se pravi od paradajz pirea, paradajza, celera, šargapepe i peršuna....
Kako se pravi kiseli kupusKupus se naseče i dodaju se rendane šargarepe i mirođija isečena na sitno.
Pripremi se salamura od 1, 5 litara vode, 1 šolje šećera, 1 šolje ulja i 1 šolje sirćeta, koja provri na vatri oko 2-3 minuta....
Kako se pravi domaće pivoNapravite ga od 100 ml vode i 50 g šećera, skuvajte dok se ne zgusne.
Zrna se pomešaju sa vodom, kuvaju se oko dva sata i dodaje se hmelj. Kuva se još pola sata, procedi se i ohladi do 40 stepeni....
Kako se pravi idealni patišpanjRasprostranjeno je svuda po svetu i priprema se od jaja, brašna i šećera, a ponekad se dodaje i mleko. Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte....
Kako se pravi plavi sir?Ove šare nastaju u etapi proizvodnje kada se sir "uvija" štapićima od nerđajućeg čelika, kako bi se omogućila cirkulacija kiseonika i tako podstakao rast....
Kako se pravi slatko testoMeđutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako se pravi šarena soOd starih bugarskih običaja je ostalo da se sa šarenom solju, pogačom i medom dočekuju važni gosti ili novorođenče kako bi njegov život bio sladak i šaren....
Kako se prave krutoni?Važno je da se nije ubuđao.
Hleb se iseče na manje kockice. Rasporedi se u posudu za pečenje i naprska se s malo maslinovog ulja ili ulja nakon čega se promeša....
Kadaif sa lešnicimaIspečeni kadaif, kada se već ohladio, prelijte sirupom. Kada upije sirup i kada se malo ohladi, pokrijte plastičnom folijom i ostavite na hladno mesto, najmanje 12 sati. Bolji bude kada odstoji....
Kadaif sa pavlakomKada poređate kadaif, pecite ga do prijatne zlatne boje. za to vreme pripremite gust sirup od šećera i vode.
Ispečeni kadaif prelijte sirupom, vratite ga u slabu rernu da se dopeče još 15 minuta....
Kadaif sa orasimaKada se ohladi, kadaif prelijte mlakim sirupom od šećera i vode.
Sirup treba da se kuva 10-15 minuta od momenta kada proključa. Kada sirup skinete sa vatre, dodajte mu ukus po želji....
Kadaif sa mlekomPolovinu kadaifa poređajte u nauljen pleh i pospite ga naseckanim orasima. Odozgo stavite preostali kadaif i sve pokrijte komadićima maslaca.
Pecite u slaboj rerni dok ne porumeni....
Kako se pravi testo za keks?Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
Kako se pravi sos od limunaPostepeno sipajte bujon, mešajte neprestano da se žumance ne preseče. Nakon što se ujejdnače temeprature obe smese, smesu od žumanca dodajte u bujon....