Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove, a drugi je moj i garantujem da ga na ovaj način Italijanke, kada ga trenutno nemaju na raspolaganju, brzo naprave kod kuće....
Originalan turski kadaif sa mekanim kremomOriginalan turski kadaif sa mekanim kremom
14. april
Odozgo stavite drugu polovinu i stavite da se peče na 180 stepeni, dok kadaif odozgo ne porumeni....
Turski kadaifTurski kadaif
30. sep.
On se pravi tako što se voda /600ml/ stavlja da provri, nakon toga se pomeša sa smeđim šećerom i sokom od limuna. Sirup vri oko 15 minuta, nakon toga se skida sa ringle. Sa njim se preliva hladan kadaif....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ona će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa: - ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad razdvojiti, izgubiti sok i nežnost; - kada istovremeno kuvate...
Od kakvih se trava pravi turski čajOd kakvih se trava pravi turski čaj
03. feb.
Kada se servira, prvo se sipa od poparenog čaja, a preostala voda se koristi za razređivanje čaja po želji Aromatični napitak se servira u tipičnim turskim staklenim čašama....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino i dvopek. Oni su izmislili tehnologiju u kojoj se sir topio u kombinaciji sa vinom i toplim dvopekom u njemu....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Postoji i lagana dinstana zaprška, koja se smatra korisnijom. Ona se pravi od paradajz pirea, paradajza, celera, šargapepe i peršuna....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Kupus se naseče i dodaju se rendane šargarepe i mirođija isečena na sitno. Pripremi se salamura od 1, 5 litara vode, 1 šolje šećera, 1 šolje ulja i 1 šolje sirćeta, koja provri na vatri oko 2-3 minuta....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Napravite ga od 100 ml vode i 50 g šećera, skuvajte dok se ne zgusne. Zrna se pomešaju sa vodom, kuvaju se oko dva sata i dodaje se hmelj. Kuva se još pola sata, procedi se i ohladi do 40 stepeni....
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Rasprostranjeno je svuda po svetu i priprema se od jaja, brašna i šećera, a ponekad se dodaje i mleko. Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Ove šare nastaju u etapi proizvodnje kada se sir "uvija" štapićima od nerđajućeg čelika, kako bi se omogućila cirkulacija kiseonika i tako podstakao rast....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Kada se sir ohladi, stavite ga u frižider na 8 sati, da se zgusne i dobićete veoma ukusan topljeni sir....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Međutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Od starih bugarskih običaja je ostalo da se sa šarenom solju, pogačom i medom dočekuju važni gosti ili novorođenče kako bi njegov život bio sladak i šaren....
Kako se prave krutoni?Kako se prave krutoni?
06. maj
Važno je da se nije ubuđao. Hleb se iseče na manje kockice. Rasporedi se u posudu za pečenje i naprska se s malo maslinovog ulja ili ulja nakon čega se promeša....
Kadaif sa lešnicimaKadaif sa lešnicima
25. april
Ispečeni kadaif, kada se već ohladio, prelijte sirupom. Kada upije sirup i kada se malo ohladi, pokrijte plastičnom folijom i ostavite na hladno mesto, najmanje 12 sati. Bolji bude kada odstoji....
Kadaif sa pavlakomKadaif sa pavlakom
12. okt.
Kada poređate kadaif, pecite ga do prijatne zlatne boje. za to vreme pripremite gust sirup od šećera i vode. Ispečeni kadaif prelijte sirupom, vratite ga u slabu rernu da se dopeče još 15 minuta....
Kadaif sa orasimaKadaif sa orasima
21. jul
Kada se ohladi, kadaif prelijte mlakim sirupom od šećera i vode. Sirup treba da se kuva 10-15 minuta od momenta kada proključa. Kada sirup skinete sa vatre, dodajte mu ukus po želji....
Kadaif sa mlekomKadaif sa mlekom
21. jul
Polovinu kadaifa poređajte u nauljen pleh i pospite ga naseckanim orasima. Odozgo stavite preostali kadaif i sve pokrijte komadićima maslaca. Pecite u slaboj rerni dok ne porumeni....
Kako se pravi ukras za tortuKako se pravi ukras za tortu
06. mart
Pogledajte takođe kako se pravi karamel glazura ili omiljena ogledalo glazura....
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Postepeno sipajte bujon, mešajte neprestano da se žumance ne preseče. Nakon što se ujejdnače temeprature obe smese, smesu od žumanca dodajte u bujon....
Kako se pravi ogledalo glazura (GALERIJA)Kako se pravi ogledalo glazura (GALERIJA)
02. mart
Znate šta se dešava kada led počne da se topi - pretvara se u vodu, koja curi, nažalost u ovom slučaju curi zajedno sa glazurom....