Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pileća džigerica u belom vinuDžigericu ostaviti u marinadi oko 30 minuta, uz povremeno mešanje.
Nakon toga, džigericu osušiti i upržiti na zagrejanom ulju.
Dodati nasečene paprike, crni i beli luk.
Dodati i đumbir....
07. sep.
Pileća džigerica sa zelenom paprikomPileće džigerice očistite, operite i stavite ih u pleh sa malo masnoće. Pecite džigericu dok ne bude gotovo (oko 15-20 minuta)....
09. januar
Pileća džigerica na seoski načinDodajte paradajz pire, rastvoren u 250 ml vode, a nakon toga i pileću džigericu. Dodajte po ukusu biber, malo čubra i so.
Poslužite uz iseckan svež peršun. Džigerica na seoski način dobro ide uz kuvan krompir....
17. feb.
2
Kako se prži krompirPrženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje.
Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
28. april
Brzo pripremljena pileća džigerica u tiganjuU tiganju na malo ulja pržite pileće džigerice oko 10 minuta, samo da se lagano uprže i uhvate koru....
25. dec.
Pileća džigerica sa lukom i jajimaSjediniti luk i džigericu, posuti ljutom tucanom paprikom, usitnjenom mesnom kockom, biberom i naseckanim peršunom.
Umutiti jaja sa malo soli i bibera, preliti preko svega i uz mešanje sačekati da se stegnu....
21. feb.
Pileća džigerica sa pirinčem i prelivomKada pirinač nabubri, dodajte džigerice.
Pre nego što upotrebite džigerice, potopite ih u vodu da isperete preostalu krv. U posudu gde se džigerice kuvaju, dodajte oko čašu ili čašu i po vode....
09. feb.
Ukusna pileća džigerica na seoski načinProkuvati pileću džigericu oko 5 minuta i izvaditi iz vode. Naseći pečurke i luk na listiće i napola propržiti u ulju.
Dodati alevu papriku i paradajz iz konzerve. Propržiti 5 minuta i doliti vodu....
04. feb.
Pileća džigerica sa povrćem i kačkavaljemOčistite, operite i osušite džigericu. Malo posolite i uvaljajte u brašno. Džigericu stavite među povrće.
Jelo stavite u rernu da se zapeče 15 minuta na 200 stepeni. Izvadite i posipajte preko rendan kačkavalj....
16. mart
Pileća džigerica sa lukom iz mikrotalasneDžigericu probušiti štapićem i sjedniti sa lukom i masnoćom.
Ostaviti da omekšaju 2-3 minuta u mikrotalasnoj, koja je postavljena na najveću snagu, i promešati jedanput....
23. feb.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Pileća džigerica sa pečurkama na seoski načinDodati džigericu i iseckane pečurke, pa dodati domaću vegetu, so, biber.
Dinstati još 15 minuta uz povremeno mešanje.
Po želji dodati ljutu papričicu.
Prijatno uz pileću džigericu sa pečurkamana seoski način!...
25. nov.
Pohovana pileća džigerica sa jajima i brašnomDžigerica se očisti i stavi u šerpu na šporet.
Napunite šerpu vodom i zagrejte do ključanja. Nakon što voda proključa, ostavite da se kuva oko 15-20 minuta.
Zatim sklonite sa vatre i ocedite vodu....
24. mart
Pileća džigerica sa pečurkama, paprikom i majonezomSipajte smesu od povrća preko džigerice. Pospite obilno narendanim kačkavaljem i pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta....
13. feb.
Pileća džigerica sa šargarepom, lukom i paprikamaU odgovarajuću tavu sa poklopcem nalijte ulje i sipajte džigericu sa povrćem.
Poklopite i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta ili dok povrće ne omekša.
Prijatno uz pileću džigericu sa šargarepom, lukom i paprikama....
10. feb.
Pileća džigerica u tiganju sa pečurkama i paprikomPileće džigerice u tiganju sa pečurkama i paprikom su veoma ukusne....
01. april
Pileća čorba od džigerica i želudacaPileće iznutrice potopimo u vodu na oko pola sata. Nakon toga prebacujemo u šerpu sa posoljenom vodom i stavljamo da se kuvaju. Kad se stvori pena, vadimo uz pomoć kašike....
17. januar
Kako se prži u dubokom ulju?Prženje u dubokom ulju je jedan od tri osnovna načina za prženje sa masnoćom. Ono je široko preferirana metoda za kulinarsku obradu, s obzirom na to da isprženi proizvod ostaje sočan iznutra, a spolja dobija hrskavu koricu...
18. maj
Pileća džigerica i srca sa pečurkama i mnogo lukaDinstala sam tako još malo i sklonila jelo sa pilećim srcima sa vatre.
Ukus pilećih džigerica i srca sa pečurkama i mnogo luka ispao je sjajan!...
09. nov.
Koliko dugo se prži pileća džigerica?Pileća džigerica je pogodna za glavno jelo ili kao predjelo.
Evo koliko je vremena potrebno da se prži pileća džigerica:
Suprotno mnogim očekivanjima, pileća džigerica nije pogodna za previsoke temperature....
14. nov.
Džigerica u tiganju (Tava Džiger) sa speltomIseckana džigerica se stavlja u vodu na 30 minuta.
Nakon što je bila u vodi, džigerica se ocedi i suši na kućnom papiru 10 minuta.
U duboku posudu stavite belo brašno od spelte....
10. januar
Pržena pileća džigericaAko su komadi džigerice veliki, isecite je na komade. Sipajte džigericu u tiganj. Pržite sa obe strane do zlatne boje na zagrejanom ulju.
Na isti način, džigericu možete pržiti nakon što je uvaljate u brašno....
04. nov.