Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Karamel preliv za eklere i kolačeČim počne lepo da miriše, dodajemo kondenzovano mleko i šećer u prahu. Mešamo i skidamo sa vatre.
Uz pomoće male kašike nanosimo pripremljeni preliv preko gotovih eklera ili drugih kolača....
20. jun
Krem od vanile za eklere i kolačeSklonite krem sa ringle i nastavite da mutite, dok se ne ohladi.
Ovim kremom mogu da se napune svakakvi kolači i ekleri....
04. jun
Kako da napunimo jagnje?Nakon što ste pripremili fil, napunite jagnjetinu i zašijte koncem.
Vežite noge dve po dve žicom i savijte jagnje da stane u pleh....
10. feb.
Narasli ekleri u kalupima za mafineEkleri se peku u prethodno zagrejanoj rerni do 170 °C.
Nakon što se ispeku, ostavljaju se da se ohlade u rerni sa otvorenim vratašcima, da ne bi spali; gotov krem za eklere takođe....
30. sep.
Najbolji kremovi za eklereTakođe možete poslužiti svoje eklere sa sladoledom. Pečene i ohlađene eklere prepolovite i napunite ih sladoledom. Serviramo odmah da se sladoled ne istopi....
05. april
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da ispečete kikiriki?Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
26. maj
Kako da pijemo kafu?je najbolje da pijete svoju kafu u satima između 13:00 i 17:00, a takođe između 9:30 i 11:30, zato što su upravo tada nivoi kortizola u našem organizmu najniži i tako će ovaj napitak moći da nas probudi, a takođe ćemo se napuniti...
19. maj
Kako da ispletemo milibrotDa bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan.
Milibrot u obliku pletenice izgleda veoma ukusno i teško da će se zadržati duže od nekoliko...
27. april
Kako da postanem vegetarijanac?U zoru renesanse jedan od genija naše civilizacije - Leonardo da Vinči govori da će doći vreme kada će ljudi gledati na ubistvo životinja kao na ubistvo ljudi, a dosta pre njega Pitagora tvrdi da će se ljudi ubijati između...
15. mart
Kako da osušimo slinavke?Slinavke su jedne od najpoznatijih pečuraka koje su jestive, zbog činjenice da matene nemaju otrovne dvojnike.
Meso im je veoma nežno i meko, a boje je bledo žute. Aroma je voćna i veoma je ukusna pečurka. Ove pečurke...
10. mart
Kako da skuvamo brancinaBrancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju.
Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
16. feb.
Kako da spremimo brancina?Brancina možete napuniti kriškama limuna, začinima ili povrćem po izboru.
Peče se otprilike 30 minuta na temperaturi ne većoj od 180 stepeni tako što se s vremena na vreme zaliva maslacem da se ne bi isušio....
03. feb.
Kako da pripremimo pastrmkuDa bismo pripremili ukusnu ribu, nezavisno od toga kakva je ona, potrebno nam je nekoliko obaveznih komponenti. Uvek treba da imamo limunove - to je nešto bez čega riba ne može dovoljno dobro da se začini. Najbolje bi bilo...
05. januar
Kako da odaberemo kačkavaljKačkavalj se kod nas dosta koristi. On prisustvuje na stolu u raznim oblicima. Dodajemo ga na praznične ovale, hladne sendviče i u razna jela. Naime, kvalitet mlečnog proizvoda je garant da će jelo biti ukusno i lepog...
27. dec.
Kako da usolimo slaninuSlanina za koju se donedavno govorilo da je štetna, sadrži mnogo korisnih materija. Jedna od njih je arahidonska kiselina koja je važna za ćelijsku i hormonsku aktivnost.
Slanina sadrži vitamine A, E i D. Usoljena slanina...
10. dec.
Kako da smanjite apetitDa li osećate da u poslednje vreme imate lavlji apetit? Da biste ga smanjili, nutricionisti savetuju 10-15 minuta pre glavnog obroka treba da se konzumira šolja mleka sa dvopekom ili malom kriškom integralnog hleba, šolja...
12. maj