Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pogača sa nitima sa kiselim mlekomListiće stavite na pogaču odozgo, pokrijte je i ostavite da nadođe, nakon toga je namažite i pecite na 160 stepeni. Pogače sa kiselim mlekom budu veoma mekane i sa nitima, ne mrve se kao hleb....
01. mart
Pogača sa nitimaUmutite jaja sa kiselim mlekom (ovčijim ili kravljim) i preostalim svežim mlekom, dodajte ulje i sipajte u prosejano brašno sa kvasecem....
29. april
Mekana i ukusna pogača sa nitimaPogaču sa nitima pečemo otprilike 40-45 minuta.
Kada je gotova mekana i ukusna pogača sa nitima, vadimo je i sasvim malo napršćemo vodicom i uvijemo u čistu krpu....
06. maj
Uskršnji kolač Kozunak sa nitima u mašini za vešUskršnji kolač Kozunak sa nitima u veš mašini je jednostavan i brz način da dobijete savršen kozunak za praznik!...
09. maj
Zbog čega je luk koristan?Svako povrće je važno za naše zdravlje, ali neka od njih imaju zaista jedinstvena svojstva. Takav je luk, član porodice Allium, roda cvetnih biljaka koji takođe uključuje beli luk, šalot (ljutiku), praziluk i divlji...
06. okt.
Zbog čega je kelj koristan?Kelj je dugo bio deo kulinarske tradicije nekih zemalja. Na primer, u holandskoj kuhinji kelj se koristi za pripremu priloga, supa i salata. Proizvod je svež dodatak svakom receptu. Stampot sa keljom je klasično holandsko...
08. sep.
Zbog čega je prženje štetno?Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan. Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas? Šta se...
14. jul
Zbog čega pileća supa leči?Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju.
Zašto pileća...
12. januar
Vazdušasta pogača Cvet u nitimaPecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta ili dok pogača ne bude gotova.
Vazdušasta pogača Cvet od niti je spreman....
25. maj
Aromatični milibrot u nitima sa orasima i urmamaZatim sečemo aromatični milibrot u nitima sa orasima i urmama....
25. april
Zbog čega puca pogača prilikom pečenja?Na našem sajtu možete pronaći proverene recepte za pogače. Definitivno morate da probate našu neodoljivu sugestiju zabrzu i vazdušastu pogaču sa sodom ili slatku pogaču....
04. dec.
Zbog čega sočivo ne uzavire?Sočivo je tradicionalno jelo koje je istovremeno ukusno i zdravo. Osim toga, ovo jelo se sprema izuzetno brzo i jednostavno što ga čini široko rasprostranjenim u svakom domaćinstvu. Iako ne iziskuje ogromne napore da se...
07. jun
Zbog čega testo ne naraste?Ovo pitanje sebi postavljaju, ne samo domaćice-početnice, bez ikakvog iskustva u kuhinji, već i iskusni kuvari, koji su više puta pravili vazdušastu pogaču sa kiselim mlekom i traže razlog zbog kojeg su pogrešili....
06. maj
Zbog čega kolač ne naraste?Svaka domaćica želi da pripremi lep i vazdušast kolač, kojim će obradovati porodicu. Ponekad se međutim desi da čak i kada potpuno ispratimo recept, kolačt ne želi da poraste i nije toliko kusan. Kako se ne bi desio takav...
18. dec.
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Svako od nas zna o visokoj hranljivoj vrednosti i mnogim prednostima svežih jabuka, ali malo ljudi zna da jabuke, kada su pečene, nisu ništa manje korisne.
Ovaj metod kulinarske obrade omogućava vam da u voću sačuvate...
23. nov.
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Magnezijum je mineral, koji se najčešće nalazi u prirodi u obliku različitih hemijskih jedinjenja sa kalcijumom. Nalazi se u morskoj vodi, mineralnim izvorima i u zelenom pigmentu biljaka. Poznato je da je magnezijum...
29. nov.
Zbog čega je tarator toliko koristan?Hladna letnja supa, nazvana tarator, naše je omiljeno iskušenje za hlađenje tokom vrelih letnjih dana. Ne samo da ga je vrlo lako napraviti, već je i tako osvežavajuć i koristan predlog.
Kao što verovatno znate, tarator...
13. avgust
Zbog čega treba da jedeno speltu?U poslednje vreme zdrava ishrana postaje sve popularnija i to nije ništa neobično. Svi žele da budu zdravi, a pravilna ishrana je ključ toga. Zbog toga su proizvodi poput spelte sve popularniji kod ljudi koji brinu o svom...
14. jul
Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?Mleveno meso je jedan od glavnih sastojaka naše nacionalne kuhinje. Postoji na desetine jela koja se pripremaju sa ovim mesnim proizvodom. Mleveno meso koristimo za supe, glavna jela, roštiljanje, kao i za pravljenje sirovo-dimljenih...
30. april
Pleteni Uskršnji kolač u nitima za UskrsFarbano jaje sam koristila da ukrasim pleteni Uskršnji kolač sa nitima za Uskrs....
30. april
Uskršnji milibrot u nitima po Valinom receptuPečemo dok ne bude gotovo.
Uskršnji milibrot u nitima po Valinom receptu je neobičan....
29. april
Zbog čega se kvasac ne aktivira?Jedan od najvažnijih koraka kod mešenja testa je aktiviranje kvasca. Suprotno uvreženom mišljenu, da je samo sveži kvasac živ, a da suvi nije, u stvarnosti nema takve stvari koja se označava kao neživi kvasac.
Mnogi...
02. januar
Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?Jedva da je Kristofer Kolumbo slutio kakve će sukobe među ljudima vekovima kasnije izazvati plodovi biljke čije je seme lično doneo posle svog prvog putovanja u Indiju, zapravo u Ameriku, kao poklon španskoj kraljici Izabeli...
29. maj