Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko dugo se kuva različito povrćeZbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade.
Vreme za koje se različito povrće kuva
Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
13. nov.
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
15. jun
Kako se kuva grašakKoliko vremena se kuva grašak?
Suvi grašak se normalno kuva oko 2 sata, a ponekad i duže, pošto ovde sve zavisi od sorte i potrebne konsistencije jela koje pravite....
13. jun
Kako se kuva kukuruzKukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
27. april
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomEvo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:
1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
09. januar
Kako se kuva lep pirinačPre nego što ga sipate u njega prvo koristite neku meru po kojoj da znate posle koliko vode treba da dodate u njega za vreme termičke ovrade. Vaša mera može da bude najobičnija čaša....
10. feb.
Kako se kuva sa multikukerom?Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje.
Osim što štedi domaćici...
24. januar
Kako se kuva Crveni zubatac?Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac.
Crveni zubatac je riba...
16. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?Koliko dugo i kako se kuva crveni pasulj koji prethodno nije bio potopljen?
Pasulj bez prethodnog potapanja takođe može brže da se spremi sa nekim tehnikama....
14. okt.
Kako se kuva sveži kupusSvako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
01. avgust
Kako se kuva povrće na pariKuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa.
Kuvanje...
02. nov.
Kako se kuva u vok tiganjuVok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje, a jela budu gotova za nekoliko minuta...
17. avgust
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Jedno je tipične arome kokosa, a drugo je rafinisano. Češće se koristi rafinisano kokosovo ulje, s obzirom da ne sadrži jaku aromu ili određeni ukus....
20. januar
Kokoška u đuvečariKokošku očistite i operite. Posolite i pobiberite, namažite lepo smesom od izgnječenog belog luka i ulja, spolja i iznutra i ostavite sa strane.
Crni luk i mladi luk očistite i sitno isecite....
16. jun
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se kuva domaća kokoška?Pogledajte i nekoliko ideja za pripremanje kokoške: Kokoška u sosu od limuna, Sočna kokoška u marinadi i Kokoška u rerni....
25. nov.
Kako se kuva pasulj na pravilan načinPasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni deo naše...
26. feb.
Pijana kokoška u đuvečariPecite kokošku na tihoj vatri oko 180-200 stepeni, 4-5 sati dok tečnost ne ispari, a meso samo počne da se odvaja od kostiju....
05. avgust
Kokoška sa kašomBujon se procedi i ponovo stavi na vatru, vraćajući seckano meso da se kuva.
Brašno se proprži na maslacu, uz stalno mešanje, razblaži bujonom od kokoške i meša dok ne postane gusta kaša.
Uklonite sa vatre....
02. okt.
Kokoška sa pečurkamaOčistimo i operemo dobro kokošku. Nakon toga je isečemo na 6 parčića i ispržimo ih u zagrejanom ulju.
Mesu dodajemo isečen luk i pečurke i dinstamo 10-15 minuta....
21. april
Kokoška s prazilukom i pirinčemUsitnite celu kokošku na porcije i stavite da se kuvaju samo bataci i mesnati delovi.
Kada meso provri dodajte pileći bujon i malo soli. Kada se skuvaju šargarepe izvadite ih iz bujona....
15. april
Domaća kokoška sa pasuljemKomadiće kokoške i pasulja poređajte u glinenu đuvečaru ili vatrostalnu činiju i začinite.
Stavite bujon od kokoške.
Domaću kokošku sa pasuljem pecite u rerni dok ne ispari tečnost....
31. maj
Dinstana kokoška sa sarmamaSa tako napravljenim nadevom punimo kokošku i zašivamo je veoma dobro koncem.
Od preostalog pirinča, mlevenog mesa i začina pravimo sarmice, koje uvijamo u listove kupusa....
15. april
Pečena kokoška na flašiSve dobro promešamo i ovom smesom namažemo kokošku spolja i iznutra.
Nakon toga je stavimo na flašu, koju smo prethodno napunili vodom.
Stavljamo kokošku u dubok pleh i oko nje krupnije isečen krompir....
16. januar