Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Pitice kao iz prodavniceOd navedenih sastojaka zamesite glatko i tvrdo testo, koje treba da odstoji 10-15 minuta. Podelite na 10 lopti i odozgo ih malo premažite. Ostavite takođe da odstoje 10-ak minuta....
Kako da izaberemo šporet?Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo....
Kako da spremimo najukusniju ribuBeli luk može da bude ceo, blago zgnječen ili naseckan na kolutiće. Izvadite zlatkasti beli luk i na nejgovo mesto stavite ljutu papričicu da se proprži. Izvadite i nju iz maslinovog ulja.
Dolazi red na ribu....
Kako da prepoznamo dobru ribu?Za pokvarenu ribu je karakteristično još prilikom čišćenja i sečenja da se kosti lako odvajaju od mesa i iz njih izlazi neprijatan miris. Prilikom stavljanja u vodu pokvarena riba ispliva na površinu....
Kako pravilno da kombinujemo začinePravilna kombinacija začina može da učini hranu koju spremamo ili mnogo ukusnom, ili da pokvari njen ukus, zato ne smemo da podcenjujemo moć začina....
Kako da pravilno začinite salatu?Po želji, salate možete da začinite i sa svežim ili sušenim biljem, prema vašem ukusu.
Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za:
- špagete Bolonjeze;
- špagete Karbonara;
- špagete sa pečurkama;
- ili špagete sa piletom;...
Kako da pravilno umutite belanca?Ako su belanca pravilno umućena, pena neće ispasti iz posude. Međutim, ovaj metod je malo rizičan. Da biste proverili, samo prođite nožem po peni. Ako ostane jasan i vidljiv trag, onda su belanca pravilno umućena!...
Kako da pravilno pečemo divljačKada je divljač odstajala jedan dan i jednu noć, vadi se iz marinade i ocedi se. Ne sme da se zaboravi da je meso divljači mnogo suvlje od onog kod domaćih životinja....
Kako da pravilno jedemo banane?Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
Kako da pravilno pripremimo čajČaj treba da se pije topao, ali njegova temperatura ne treba da bude viša od 56 stepeni. Cilj je da se telo oznoji i da se kroz taj proces izbace toksini iz organizma.
Čaj ne treba da se kuva previše dugo....
Kako pravilno da kuvamo mesoDa bismo sačuvali vredne materije mesa, kao i da bismo ga spremili da bude ukusno i krhko, potrebno je da ispoštujemo neka pravila tokom njegovog kuvanja....
Šta sadrži majonez iz prodavnica?Stručnjaci savetuju da ako puno volite majonez, napravite ga kod kuće kako biste bili sigurni da vam neće u velikoj meri štetiti....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Kada birate kvasac za hleb, pazite sa osnovim karakterističnim crtama kvalitetnog kvasca:
- Njegov miris treba da bude prijatan i svež;
- Njegov ukus treba da bude mek i kiseo;
- Njegova boja treba da bude beličasta...
Kako da izaberemo mašinu za pranje sudovaNakon što ste sasvim logično stigli do zaključka da je vašem domu potrebna mašina za pranje sudova verovatno ćete početi da se pitate kako tačno da je izaberete....
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako pravilno čuvati kiseli kupus
- Ako odlučite da zamrznete domaći kiseli kupus, zadržaćete njegova korisna svojstva, ali ga morate konzumirati odmah nakon što se odmrzne....
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Ne bojite se da koristite začine, oni su tajna očaravajuće arome i neočekivano dobrog ukusa.
Da biste dobili željenu hrskavu koricu, važno je dobro posoliti pile. Kožu ptice treba svugde dobro utrljati solju....