Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pravilno pržimo ribu?Kako da pravilno pržimo ribu?
18. januar
Ipak, pravilno ispržena riba je nezamenjivo kulinarsko zadovoljstvo kojeg ne bi trebalo da se lišavamo....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Nakon toga ga vadimo iz cediljke i usolimo ga. Domaći kravlji sir je gotov....
Cvekla kao iz prodavniceCvekla kao iz prodavnice
02. maj
1
Prijatno uz cveklu kao iz prodavnice!...
Pitice kao iz prodavnicePitice kao iz prodavnice
14. januar
Od navedenih sastojaka zamesite glatko i tvrdo testo, koje treba da odstoji 10-15 minuta. Podelite na 10 lopti i odozgo ih malo premažite. Ostavite takođe da odstoje 10-ak minuta....
Kako da izaberemo šporet?Kako da izaberemo šporet?
22. mart
Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo....
Kako da spremimo najukusniju ribuKako da spremimo najukusniju ribu
27. dec.
Beli luk može da bude ceo, blago zgnječen ili naseckan na kolutiće. Izvadite zlatkasti beli luk i na nejgovo mesto stavite ljutu papričicu da se proprži. Izvadite i nju iz maslinovog ulja. Dolazi red na ribu....
Kako da prepoznamo dobru ribu?Kako da prepoznamo dobru ribu?
06. jul
Za pokvarenu ribu je karakteristično još prilikom čišćenja i sečenja da se kosti lako odvajaju od mesa i iz njih izlazi neprijatan miris. Prilikom stavljanja u vodu pokvarena riba ispliva na površinu....
Kako da izaberemo škembiće u prodavnici?Kako da izaberemo škembiće u prodavnici?
06. jun
Mnogi profesionalni kuvari znaju koliko sočan, nežan i aromatičan može da bude komad škembića kada se pravilno spremi....
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuEvo kako da izaberemo najukusniju lubenicu
20. avgust
Ako iz stabla izlazi sok, to znači da ste naišli na zreo i sladak ukus lubenice. Kako da čuvate i maksimalno uživate u lubenici?...
Kako pravilno da kombinujemo začineKako pravilno da kombinujemo začine
06. jul
Pravilna kombinacija začina može da učini hranu koju spremamo ili mnogo ukusnom, ili da pokvari njen ukus, zato ne smemo da podcenjujemo moć začina....
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Po želji, salate možete da začinite i sa svežim ili sušenim biljem, prema vašem ukusu. Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za: - špagete Bolonjeze; - špagete Karbonara; - špagete sa pečurkama; - ili špagete sa piletom;...
Kako da pravilno umutite belanca?Kako da pravilno umutite belanca?
02. april
Ako su belanca pravilno umućena, pena neće ispasti iz posude. Međutim, ovaj metod je malo rizičan. Da biste proverili, samo prođite nožem po peni. Ako ostane jasan i vidljiv trag, onda su belanca pravilno umućena!...
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Kada je divljač odstajala jedan dan i jednu noć, vadi se iz marinade i ocedi se. Ne sme da se zaboravi da je meso divljači mnogo suvlje od onog kod domaćih životinja....
Kako da pravilno jedemo banane?Kako da pravilno jedemo banane?
08. maj
Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Čaj treba da se pije topao, ali njegova temperatura ne treba da bude viša od 56 stepeni. Cilj je da se telo oznoji i da se kroz taj proces izbace toksini iz organizma. Čaj ne treba da se kuva previše dugo....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Da bismo sačuvali vredne materije mesa, kao i da bismo ga spremili da bude ukusno i krhko, potrebno je da ispoštujemo neka pravila tokom njegovog kuvanja....
Šta sadrži majonez iz prodavnica?Šta sadrži majonez iz prodavnica?
22. januar
Stručnjaci savetuju da ako puno volite majonez, napravite ga kod kuće kako biste bili sigurni da vam neće u velikoj meri štetiti....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
Kada birate kvasac za hleb, pazite sa osnovim karakterističnim crtama kvalitetnog kvasca: - Njegov miris treba da bude prijatan i svež; - Njegov ukus treba da bude mek i kiseo; - Njegova boja treba da bude beličasta...
Kako da izaberemo mašinu za pranje sudovaKako da izaberemo mašinu za pranje sudova
13. dec.
Nakon što ste sasvim logično stigli do zaključka da je vašem domu potrebna mašina za pranje sudova verovatno ćete početi da se pitate kako tačno da je izaberete....
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?
05. nov.
Jesenje voće i povrće preliva se sa tezgi, ali da li znamo kako da izaberemo najbolje od njih. Tako da kada se vratimo kući ne budemo razočarani što je skoro ugljilo ili nije posebno ukusno....
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
Kako pravilno čuvati kiseli kupus - Ako odlučite da zamrznete domaći kiseli kupus, zadržaćete njegova korisna svojstva, ali ga morate konzumirati odmah nakon što se odmrzne....
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?
05. avgust
Ne bojite se da koristite začine, oni su tajna očaravajuće arome i neočekivano dobrog ukusa. Da biste dobili željenu hrskavu koricu, važno je dobro posoliti pile. Kožu ptice treba svugde dobro utrljati solju....