Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šargarepa za zimnicuŠargarepa za zimnicu
26. nov.
Šargarepu za zimnicu koristiti nakon dve sedmice....
Saveti za pripremu svežih pečurakaSaveti za pripremu svežih pečuraka
13. jul
Pečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribe
13. avgust
Ako želite da skuvate ribu, prvo napravite bujon od povrća, kao za supu. Ako želite da pripremite želiranu ribu, stavite prvo glave da se kuvaju i nakon 20 minuta stavite u vreo bujon i ostale delove ribe....
Saveti za pripremu sveže tuneSaveti za pripremu sveže tune
31. januar
Najbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
Saveti za bolju pripremu roštiljaSaveti za bolju pripremu roštilja
07. maj
Evo nekoliko saveta za pravilno korišćenje roštilja, kao i kako da ukusno pripremite meso na njemu. 1. Na gas ili na ugalj?...
Žele od malina za zimnicuŽele od malina za zimnicu
30. okt.
Žele od maline za zimnicu je gotov. Možete ga jesti uz palačinke, čizkejk ili uz šta god poželite....
Saveti za čišćenje i pripremu puževaSaveti za čišćenje i pripremu puževa
18. avgust
Drugi način za pripremu puževa je u obliku salate. Potrebni su vam senf, sirće, maslinovo ulje, biber, so i peršun....
Saveti za pripremu savršenog domaćeg kremaSaveti za pripremu savršenog domaćeg krema
25. jun
Prednosti krema u prahu je što je brz za pripremu i odgovarajuć kada nemate mnogo vremena, a imaćete goste ili želite da napravite nešto brzo za desert. Međutim......
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesa
06. jun
Evo kako možete da pripremite jak ili slab bujon od mesa, koji možete koristiti ne samo za direktno konzumianje, nego i za pravljenje raznih soseva....
Uskršnji kolač sa bademima jednostavan za pripremuUskršnji kolač sa bademima jednostavan za pripremu
06. maj
Za nadev, pomešajte ostale sastojke. Zatim razvijte debelu koru u obliku pravougaonika. Namažite nadev na nju i čvrsto uvijte testo u rolat. Sečemo po sredini i kada dobijemo dva kraja, uvijamo ih jedan u drugi....
Saveti za spremanje marinada za mesoSaveti za spremanje marinada za meso
18. sep.
Za marinada za svinjske šnicle srednje veličine je potrebno: 1 glavica luka iseckana na kolutiće, 1 kašika šećera, 1 kašičica senfa, 100 ml maslinovog ili suncokretovog ulj. Marinira se 12 sati....
Saveti za mariniranje maslinaSaveti za mariniranje maslina
24. feb.
Upravo iz tog razloga, evo nekoliko korisnih saveta za mariniranje maslina. Za pripremu 500 grama maslina potrebna vam je velika staklena tegla i duboka posuda. Prave se dve vrste marinade-salamure....
Saveti za čišćenje roštiljaSaveti za čišćenje roštilja
22. sep.
Za čišćenje najprljavijih i zagorelih mesta koristite metalnu žicu....
Saveti za savršenu salatuSaveti za savršenu salatu
02. mart
Jedva da postoji čovek koji seda za sto bez salate. One su idealan dodatak svakom jelu. Najčešće spremamo salatu sa povrćem. Ono treba da bude veoma dobro oprano....
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća
02. okt.
Povrće treba dobro da se pripremi pre nego što se ispeče - pažljivo da se očisti i da se iseče na odgovarajuću veličinu. Evo i nekih saveta prilikom pečenja povrća....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Dimljena slanina Dimljena slanina se priprema na sličan način kao u gornjem receptu. Nakon što usolite slaninu i ostavite je da odstoji 10 dana, dolazi red na dimljenje. Međutim, za to vam treba specijalan soba....
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Za jednostavnije i brže pečenje, povrće isecite po dužini, debljine oko centimetar, a ne na kolutove, stavite na roštilj. Prethodno nauljite roštilj da se povrće ne bi lepilo....
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Zahvaljujući svom lepljivom jezgru, bamija se često koristi kao sredstvo za zgušnjavanje u čorbi i paprikaša....
Saveti za spremanje jarebiceSaveti za spremanje jarebice
15. maj
Evo i jedne ideje za neverovatno jelo sa jarebicom: Jarebica u sosu od paradajza Potrebni sastojci: 3-4 mlade jarebice, 1 šolja belog via, 1/2 šolja maslaca, so, biber, 5 paradajza, bosiljak, peršun....
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Predvidite za svaku osobu za stolom po jednu artičoku i limun. Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro....
Saveti za konzerviranje pečurakaSaveti za konzerviranje pečuraka
04. okt.
Ako nakon nekoliko dana ima previše soka od pečuraka, koristite ga za pravljenje soseva. U tegli sok treba da pokrije pečurke za dva prsta. Ovako usoljene pečurke pre konzumiranja isperite mlakom vodom....
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Ispod čvrsto zatvorenog poklopca praktično nema kiseonika za oksidaciju masti. Oprano i očišćeno meso od opni i masnoće se stavlja u posoljenu vodu sa začinima. So sprečava da sokovi od mesa potpuno pređu u bujon....
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Zato je dobro da ih pripremate posebno ili da ih izvadite ranije, i da ostavite batake da se spremaju još. 8....
Marmelada od jabuka za tili časMarmelada od jabuka za tili čas
18. sep.
Jabuke se operu, iseku na komade i kuvaju u malo vode dok ne omekšaju. Ocede se i protrljaju kroz sito. Dobijena kaša se kuva sa šećerom dok se ne zgusne. Probajte i naše slatko od jabuka ili ovaj račel sa jabukama...
Pravila za pripremu savršenih buritosaPravila za pripremu savršenih buritosa
08. maj
Saveti za pravljenje savršenog burita Za tradicionalni burito sa govedinom i pasuljem, mleveno meso ili šnicla se priprema u tiganju, seče na trakice i začinjava tipičnim meksičkim začinima, kao što su čili, kumin i...