Facebook
Omiljeno
Pinterest
Saveti za pripremu svežih pečurakaPečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
Korisni saveti za pripremu ribeAko želite da skuvate ribu, prvo napravite bujon od povrća, kao za supu.
Ako želite da pripremite želiranu ribu, stavite prvo glave da se kuvaju i nakon 20 minuta stavite u vreo bujon i ostale delove ribe....
Saveti za pripremu sveže tuneNajbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
Žele od malina za zimnicuŽele od maline za zimnicu je gotov. Možete ga jesti uz palačinke, čizkejk ili uz šta god poželite....
Saveti za pripremu bujona od mesaEvo kako možete da pripremite jak ili slab bujon od mesa, koji možete koristiti ne samo za direktno konzumianje, nego i za pravljenje raznih soseva....
Uskršnji kolač sa bademima jednostavan za pripremuZa nadev, pomešajte ostale sastojke. Zatim razvijte debelu koru u obliku pravougaonika. Namažite nadev na nju i čvrsto uvijte testo u rolat.
Sečemo po sredini i kada dobijemo dva kraja, uvijamo ih jedan u drugi....
Saveti za spremanje marinada za mesoZa marinada za svinjske šnicle srednje veličine je potrebno: 1 glavica luka iseckana na kolutiće, 1 kašika šećera, 1 kašičica senfa, 100 ml maslinovog ili suncokretovog ulj. Marinira se 12 sati....
Saveti za mariniranje maslinaUpravo iz tog razloga, evo nekoliko korisnih saveta za mariniranje maslina. Za pripremu 500 grama maslina potrebna vam je velika staklena tegla i duboka posuda. Prave se dve vrste marinade-salamure....
Saveti za savršenu salatuJedva da postoji čovek koji seda za sto bez salate. One su idealan dodatak svakom jelu.
Najčešće spremamo salatu sa povrćem. Ono treba da bude veoma dobro oprano....
Saveti za pečenje povrćaPovrće treba dobro da se pripremi pre nego što se ispeče - pažljivo da se očisti i da se iseče na odgovarajuću veličinu. Evo i nekih saveta prilikom pečenja povrća....
Saveti za pripremanje slanineDimljena slanina
Dimljena slanina se priprema na sličan način kao u gornjem receptu. Nakon što usolite slaninu i ostavite je da odstoji 10 dana, dolazi red na dimljenje. Međutim, za to vam treba specijalan soba....
Saveti za pripremanje patlidžanaZa jednostavnije i brže pečenje, povrće isecite po dužini, debljine oko centimetar, a ne na kolutove, stavite na roštilj. Prethodno nauljite roštilj da se povrće ne bi lepilo....
Saveti za kuvanje bamijeZahvaljujući svom lepljivom jezgru, bamija se često koristi kao sredstvo za zgušnjavanje u čorbi i paprikaša....
Saveti za spremanje jarebiceEvo i jedne ideje za neverovatno jelo sa jarebicom:
Jarebica u sosu od paradajza
Potrebni sastojci: 3-4 mlade jarebice, 1 šolja belog via, 1/2 šolja maslaca, so, biber, 5 paradajza, bosiljak, peršun....
Saveti za kuvanje artičokePredvidite za svaku osobu za stolom po jednu artičoku i limun.
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro....
Saveti za konzerviranje pečurakaAko nakon nekoliko dana ima previše soka od pečuraka, koristite ga za pravljenje soseva. U tegli sok treba da pokrije pečurke za dva prsta. Ovako usoljene pečurke pre konzumiranja isperite mlakom vodom....
Saveti za kuvanje mesaIspod čvrsto zatvorenog poklopca praktično nema kiseonika za oksidaciju masti. Oprano i očišćeno meso od opni i masnoće se stavlja u posoljenu vodu sa začinima. So sprečava da sokovi od mesa potpuno pređu u bujon....
Saveti za pripremanje patkeZato je dobro da ih pripremate posebno ili da ih izvadite ranije, i da ostavite batake da se spremaju još.
8....
Marmelada od jabuka za tili časJabuke se operu, iseku na komade i kuvaju u malo vode dok ne omekšaju.
Ocede se i protrljaju kroz sito.
Dobijena kaša se kuva sa šećerom dok se ne zgusne.
Probajte i naše slatko od jabuka ili ovaj račel sa jabukama...
Pravila za pripremu savršenih buritosaSaveti za pravljenje savršenog burita
Za tradicionalni burito sa govedinom i pasuljem, mleveno meso ili šnicla se priprema u tiganju, seče na trakice i začinjava tipičnim meksičkim začinima, kao što su čili, kumin i...