Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za bolju pripremu roštiljaOvo osigurava bolji ukus sledeće hrane koja se priprema i očuvanje roštilja duže vreme.
5....
07. maj
Korisni saveti za pripremu ribePržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom.
Nezavisno...
13. avgust
Saveti za pripremu sveže tuneNajbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
31. januar
Saveti za pripremu svežih pečurakaPečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
13. jul
Saveti za pripremu savršenog domaćeg kremaPrednosti krema u prahu je što je brz za pripremu i odgovarajuć kada nemate mnogo vremena, a imaćete goste ili želite da napravite nešto brzo za desert. Međutim......
25. jun
Saveti za pripremu bujona od mesaNačin pripreme: Piletinu isečemo i skuvamo, a pečene, braonkaste kosti prelivamo pilećim bujonom i kuvamo oko 2 sata....
06. jun
Saveti za čišćenje i pripremu puževaDrugi način za pripremu puževa je u obliku salate. Potrebni su vam senf, sirće, maslinovo ulje, biber, so i peršun....
18. avgust
Žele od malina za zimnicuŽele od maline za zimnicu je gotov. Možete ga jesti uz palačinke, čizkejk ili uz šta god poželite....
30. okt.
Saveti za spremanje marinada za mesoJedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa.
Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Osim začina i maslinovog ulja, u...
18. sep.
Saveti za kuvanje mesaDa bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
12. nov.
Saveti za pečenje povrćaPovrće treba dobro da se pripremi pre nego što se ispeče - pažljivo da se očisti i da se iseče na odgovarajuću veličinu. Evo i nekih saveta prilikom pečenja povrća....
02. okt.
Saveti za pripremanje slanineDimljena slanina
Dimljena slanina se priprema na sličan način kao u gornjem receptu. Nakon što usolite slaninu i ostavite je da odstoji 10 dana, dolazi red na dimljenje. Međutim, za to vam treba specijalan soba....
13. jun
Saveti za kuvanje artičokeOsnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
27. mart
Saveti za konzerviranje pečurakaPoznate su dve glavne tehnologije konzerviranja pečuraka - to su soljenje i mariniranje (kiseljenje). Soljenje se vrši u drvenoj, emajliranoj ili staklenoj posudi dodavanjem različitih vrsta začina - kima, bibera, karanfilića...
04. okt.
Saveti za savršenu salatuObavezno pre pripreme držite namirnice u frižideru i držite ih odvojene. Time će se izbeći mešanje aroma.
Izbegavajte da mešate salatu. Svaki kontakt s vazduhom uništava njene ukusne osobine....
02. mart
Saveti za pripremanje patkeIako su obe vrste mesa od pernatih životinja, nije isto da li pripremaš pile ili patku – različiti su ne samo recepti, već i priprema mesa pre početka kuvanja. Patka ima veliku količinu potkožne masnoće.
1....
11. feb.
Saveti za pripremanje patlidžanaJedan od najukusnijih načina pripreme patlidžana jeste na roštiju - na taj način em je zdravo, em je veoma ukusno. Patlidžane dobro iscedite, prthodno ih posolite....
27. april
Saveti za kuvanje bamijeAko so dodate na početku procesa pripreme ili tokom pripreme, to može dovesti do oslobađanja vlage (sluzi).
Nikada ne prekrivajte tiganj kada spremate bamiju....
23. april
Saveti za spremanje jarebicePre nego što počnete sa spremanjem jarebice, ona treba da se dobro pripremi. Ako je zamrznuta, oonda je odmrznite kao i sva druga mesa....
15. maj
Saveti za čišćenje roštiljaAko hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja.
Za čišćenje najprljavijih i zagorelih mesta koristite...
22. sep.
Korenje za pripremu najukusnijih supaU azijskim državama rasprostraljeno je, ne samo u pripremi supa nego i drugih jela, koren đumbira i od rena.
U većini evropskih država se najvše koriste paškanat i celer za pripremu supe....
19. dec.
1
Marmelada od jabuka za tili časJabuke se operu, iseku na komade i kuvaju u malo vode dok ne omekšaju.
Ocede se i protrljaju kroz sito.
Dobijena kaša se kuva sa šećerom dok se ne zgusne.
Probajte i naše slatko od jabuka ili ovaj račel sa jabukama...
18. sep.
Jednostavni saveti za sotiranje mesaNajbolji način da se pripreme komadi mesa, piletine ili ribe je sotiranje. Meso dobro osušite i stavite ga u vrelu masnoću, kao što je gore navedeno....
10. jun
Osnovni saveti za ishranu dijabetičaraOsnovni saveti za ishranu dijabetičara
Ishrana svakako igra ključnu ulogu u kontroli dijabetesa. Ali kada je kombinujete sa pravim navikama, dobićete mnogo opipljivije rezultate....
09. mart