Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šargarepa za zimnicuŠargarepa za zimnicu
26. nov.
Šargarepu za zimnicu koristiti nakon dve sedmice....
Saveti za bolju pripremu roštiljaSaveti za bolju pripremu roštilja
07. maj
Ovo osigurava bolji ukus sledeće hrane koja se priprema i očuvanje roštilja duže vreme. 5....
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribe
13. avgust
Pržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom. Nezavisno...
Saveti za pripremu sveže tuneSaveti za pripremu sveže tune
31. januar
Najbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
Saveti za pripremu svežih pečurakaSaveti za pripremu svežih pečuraka
13. jul
Pečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
Saveti za pripremu savršenog domaćeg kremaSaveti za pripremu savršenog domaćeg krema
25. jun
Prednosti krema u prahu je što je brz za pripremu i odgovarajuć kada nemate mnogo vremena, a imaćete goste ili želite da napravite nešto brzo za desert. Međutim......
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesa
06. jun
Način pripreme: Piletinu isečemo i skuvamo, a pečene, braonkaste kosti prelivamo pilećim bujonom i kuvamo oko 2 sata....
Saveti za čišćenje i pripremu puževaSaveti za čišćenje i pripremu puževa
18. avgust
Drugi način za pripremu puževa je u obliku salate. Potrebni su vam senf, sirće, maslinovo ulje, biber, so i peršun....
Žele od malina za zimnicuŽele od malina za zimnicu
30. okt.
Žele od maline za zimnicu je gotov. Možete ga jesti uz palačinke, čizkejk ili uz šta god poželite....
Saveti za spremanje marinada za mesoSaveti za spremanje marinada za meso
18. sep.
Jedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa. Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Osim začina i maslinovog ulja, u...
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Da bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća
02. okt.
Povrće treba dobro da se pripremi pre nego što se ispeče - pažljivo da se očisti i da se iseče na odgovarajuću veličinu. Evo i nekih saveta prilikom pečenja povrća....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Dimljena slanina Dimljena slanina se priprema na sličan način kao u gornjem receptu. Nakon što usolite slaninu i ostavite je da odstoji 10 dana, dolazi red na dimljenje. Međutim, za to vam treba specijalan soba....
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Saveti za konzerviranje pečurakaSaveti za konzerviranje pečuraka
04. okt.
Poznate su dve glavne tehnologije konzerviranja pečuraka - to su soljenje i mariniranje (kiseljenje). Soljenje se vrši u drvenoj, emajliranoj ili staklenoj posudi dodavanjem različitih vrsta začina - kima, bibera, karanfilića...
Saveti za savršenu salatuSaveti za savršenu salatu
02. mart
Obavezno pre pripreme držite namirnice u frižideru i držite ih odvojene. Time će se izbeći mešanje aroma. Izbegavajte da mešate salatu. Svaki kontakt s vazduhom uništava njene ukusne osobine....
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Iako su obe vrste mesa od pernatih životinja, nije isto da li pripremaš pile ili patku – različiti su ne samo recepti, već i priprema mesa pre početka kuvanja. Patka ima veliku količinu potkožne masnoće. 1....
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Jedan od najukusnijih načina pripreme patlidžana jeste na roštiju - na taj način em je zdravo, em je veoma ukusno. Patlidžane dobro iscedite, prthodno ih posolite....
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Ako so dodate na početku procesa pripreme ili tokom pripreme, to može dovesti do oslobađanja vlage (sluzi). Nikada ne prekrivajte tiganj kada spremate bamiju....
Saveti za spremanje jarebiceSaveti za spremanje jarebice
15. maj
Pre nego što počnete sa spremanjem jarebice, ona treba da se dobro pripremi. Ako je zamrznuta, oonda je odmrznite kao i sva druga mesa....
Saveti za čišćenje roštiljaSaveti za čišćenje roštilja
22. sep.
Ako hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja. Za čišćenje najprljavijih i zagorelih mesta koristite...
Korenje za pripremu najukusnijih supaKorenje za pripremu najukusnijih supa
19. dec.
1
U azijskim državama rasprostraljeno je, ne samo u pripremi supa nego i drugih jela, koren đumbira i od rena. U većini evropskih država se najvše koriste paškanat i celer za pripremu supe....
Marmelada od jabuka za tili časMarmelada od jabuka za tili čas
18. sep.
Jabuke se operu, iseku na komade i kuvaju u malo vode dok ne omekšaju. Ocede se i protrljaju kroz sito. Dobijena kaša se kuva sa šećerom dok se ne zgusne. Probajte i naše slatko od jabuka ili ovaj račel sa jabukama...
Jednostavni saveti za sotiranje mesaJednostavni saveti za sotiranje mesa
10. jun
Najbolji način da se pripreme komadi mesa, piletine ili ribe je sotiranje. Meso dobro osušite i stavite ga u vrelu masnoću, kao što je gore navedeno....
Osnovni saveti za ishranu dijabetičaraOsnovni saveti za ishranu dijabetičara
09. mart
Osnovni saveti za ishranu dijabetičara Ishrana svakako igra ključnu ulogu u kontroli dijabetesa. Ali kada je kombinujete sa pravim navikama, dobićete mnogo opipljivije rezultate....