Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da se pasulj skuva brže?Dolijte hladnu vodu u odnosu 4:1 prema pasulju, dodajte 50 ml rakije i prokuvajte. Ostavite da se krčka 45-50 minuta i trebalo bi da imate potpuno skuvan pasulj....
10. januar
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako se prave perlice šećera?Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
10. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj koji je skuvan na ovaj način je odgovarajuć za salatu od pasulja, ukusnu čorbu od pasulja, tako i za pire od pasulja, kao garnirung uz meso. Pire može da bude i za nadev za pite....
14. okt.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema, koristite ražnjiće, a ne roštilj, jer će se riba vremenom skuvati i može pasti preko ivice;
- pre pečenja nauljite kožu da dobije zlatnu koru, za ovo koristite biljno ulje ili marinadu, ako je na bazi maslinovog ulja...
07. avgust
Kako da konzerviramo boraniju i pasuljPasulj može biti kuvan ili ispržen.
Pasulj se konzervira tako što se prvo dobro skuva, pa se sipa u prethodno zagrejane tegle. Tegle treba da budu suve i čiste.
Skuvan pasulj se isipa u tegle dok je topao....
02. januar
Kako se kuva pasulj na pravilan načinZa razliku od drugih namirnica, koje se mogu spremiti na razne načine, zeli pasulj se obavezno treba skuvati pre konzumacije....
26. feb.
Kako da se spasemo od izluđujućih gasova nakon konzumiranja pasulja?Važno je da znate kako pravilno da pripremi pasulj, da biste se spasili od dosadnih gasova i eventualne nadutosti stomaka....
28. nov.
1
Kako da skuvate jezik?Kada je već skuvan, ogulite kožu i jezik je spreman za pripremu po izabranom receptu. Izabrali smo recept za punjeni teleći jezik. Ima dosta pripreme, ali rezultat je zaista ukusno jelo....
22. sep.
Kako da skuvamo brancinaBrancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju.
Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
16. feb.
Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?Kiseli kupus je popularna fermentisana namirnica koja je poznata po svom posebnom kiselom ukusu. Priprema kiselog kupusa od nule je dugotrajan proces, koji može potrajati nekoliko nedelja.
Međutim, ako nemate dovoljno...
25. nov.
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeAko ste odlučili da skuvate čorbu od pasulja, onda unapred treba da ga potopite u vodu, idealno bi bilo oko 6-8 sati. Potopljeni pasulj prelijte vodom u odnosu 1 l vode na 300 g pasulja....
06. mart
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za:
- špagete Bolonjeze;
- špagete Karbonara;
- špagete sa pečurkama;
- ili špagete sa piletom;...
19. maj
Kako da skuvamo savršen pirinačNemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu....
30. april
Kako da se otarasimo gasova?Ranije ili kasnije svako se suočava sa gasovima. Ponekad jednostavno prolaze, drugi put stanje je izuzetno bolno. Toliko bolno da praktički ne dozvoljava da se vrše bilo kakve svakodnevne aktivnosti. Bol je oštar, osećamo...
10. april
Kako da se odreknemo hlebaCeo svet je pobuzela težnja da se odrekne hleba, mnogi brendovi hrane na pakovanjima ukazuju da je bez glutena. Blogeri govore o čudima sa figurom prilikom isključivanja brašna iz upotrebe. Ljudi počinju da misle: Možemo...
30. januar
Kako da se oslobodimo nitrata?Voda - pre konzumiranja bilo kakvog povrća, najbolji izbog za otklanjanje nitrata je da on bude skuvan pre konzumiranja. To međutim ne može da se desi sa krastavcem ili svežom zelenom salatom....
16. jul
Kako da se oslobodimo refluksaMilioni ljudi pare od problema sa kiselinom. Kada su oni sporadični, često nije potrebno lečenje. Međutim, ako patite od gastroezofagialne refluksne bolesti, lečenje je potrebno, zato što konstantno lučenje velike doze...
13. jul
Zbog čega pasulj neće da se skuva?Dodajte slane i kisele sastojke - so, paradajz, paradajz pire, nakon što se pasulj dobro skuva.
Ako pasulj ne skuva, možete dodati 1/2 kašičice sode bikarbone....
10. feb.
Kako da skuvate pšenicu i speltu?Pšenica podrazumeva cela i neobrađena zrna, koja sadrže sva 3 sloja uključujući i spoljašnji sloj (mekinje), klicu i unutrašnji deo (endosperm). Spelta spada u najdrevnije vrste žitarice.
Pšenica, odnosno spelta...
07. mart
Kako da se hranimo kod kolitisa?U zabranjenu hranu spadaju i mlečne supe, pasulj, supa od kupusa, boršč. Pačetinu treba isključiti od mesa, kao i guščetinu, dimljeno meso, kobasice i konzerve....
22. mart
Kako da se hranimo kod anemije?Bogati izvori su: leblebija, pasulj, soja, grašak.
7. Orašasti plodovi i semenke
Mnoge vrste orašastih plodova i semenki su dobri izvori gvožđa....
20. mart