Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da se pasulj skuva brže?Kako da se pasulj skuva brže?
10. januar
Dolijte hladnu vodu u odnosu 4:1 prema pasulju, dodajte 50 ml rakije i prokuvajte. Ostavite da se krčka 45-50 minuta i trebalo bi da imate potpuno skuvan pasulj....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Pasulj koji je skuvan na ovaj način je odgovarajuć za salatu od pasulja, ukusnu čorbu od pasulja, tako i za pire od pasulja, kao garnirung uz meso. Pire može da bude i za nadev za pite....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
, koristite ražnjiće, a ne roštilj, jer će se riba vremenom skuvati i može pasti preko ivice; - pre pečenja nauljite kožu da dobije zlatnu koru, za ovo koristite biljno ulje ili marinadu, ako je na bazi maslinovog ulja...
Kako da konzerviramo boraniju i pasuljKako da konzerviramo boraniju i pasulj
02. januar
Pasulj može biti kuvan ili ispržen. Pasulj se konzervira tako što se prvo dobro skuva, pa se sipa u prethodno zagrejane tegle. Tegle treba da budu suve i čiste. Skuvan pasulj se isipa u tegle dok je topao....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Za razliku od drugih namirnica, koje se mogu spremiti na razne načine, zeli pasulj se obavezno treba skuvati pre konzumacije....
Kako da se spasemo od izluđujućih gasova nakon konzumiranja pasulja?Kako da se spasemo od izluđujućih gasova nakon konzumiranja pasulja?
28. nov.
1
Važno je da znate kako pravilno da pripremi pasulj, da biste se spasili od dosadnih gasova i eventualne nadutosti stomaka....
Kako da skuvate jezik?Kako da skuvate jezik?
22. sep.
Kada je već skuvan, ogulite kožu i jezik je spreman za pripremu po izabranom receptu. Izabrali smo recept za punjeni teleći jezik. Ima dosta pripreme, ali rezultat je zaista ukusno jelo....
Kako da skuvamo brancinaKako da skuvamo brancina
16. feb.
Brancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju. Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?
25. nov.
Kiseli kupus je popularna fermentisana namirnica koja je poznata po svom posebnom kiselom ukusu. Priprema kiselog kupusa od nule je dugotrajan proces, koji može potrajati nekoliko nedelja. Međutim, ako nemate dovoljno...
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeKako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnike
06. mart
Ako ste odlučili da skuvate čorbu od pasulja, onda unapred treba da ga potopite u vodu, idealno bi bilo oko 6-8 sati. Potopljeni pasulj prelijte vodom u odnosu 1 l vode na 300 g pasulja....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za: - špagete Bolonjeze; - špagete Karbonara; - špagete sa pečurkama; - ili špagete sa piletom;...
Kako da skuvamo divljeg zecaKako da skuvamo divljeg zeca
11. januar
Kada je već ukiseljen, dolazi vreme da ga skuvamo....
Kako da skuvamo savršen pirinačKako da skuvamo savršen pirinač
30. april
Nemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu....
Kako da se otarasimo gasova?Kako da se otarasimo gasova?
10. april
Ranije ili kasnije svako se suočava sa gasovima. Ponekad jednostavno prolaze, drugi put stanje je izuzetno bolno. Toliko bolno da praktički ne dozvoljava da se vrše bilo kakve svakodnevne aktivnosti. Bol je oštar, osećamo...
Kako da se odreknemo hlebaKako da se odreknemo hleba
30. januar
Ceo svet je pobuzela težnja da se odrekne hleba, mnogi brendovi hrane na pakovanjima ukazuju da je bez glutena. Blogeri govore o čudima sa figurom prilikom isključivanja brašna iz upotrebe. Ljudi počinju da misle: Možemo...
Kako da se oslobodimo nitrata?Kako da se oslobodimo nitrata?
16. jul
Voda - pre konzumiranja bilo kakvog povrća, najbolji izbog za otklanjanje nitrata je da on bude skuvan pre konzumiranja. To međutim ne može da se desi sa krastavcem ili svežom zelenom salatom....
Kako da se oslobodimo refluksaKako da se oslobodimo refluksa
13. jul
Milioni ljudi pare od problema sa kiselinom. Kada su oni sporadični, često nije potrebno lečenje. Međutim, ako patite od gastroezofagialne refluksne bolesti, lečenje je potrebno, zato što konstantno lučenje velike doze...
Zbog čega pasulj neće da se skuva?Zbog čega pasulj neće da se skuva?
10. feb.
Dodajte slane i kisele sastojke - so, paradajz, paradajz pire, nakon što se pasulj dobro skuva. Ako pasulj ne skuva, možete dodati 1/2 kašičice sode bikarbone....
Kako da skuvate pšenicu i speltu?Kako da skuvate pšenicu i speltu?
07. mart
Pšenica podrazumeva cela i neobrađena zrna, koja sadrže sva 3 sloja uključujući i spoljašnji sloj (mekinje), klicu i unutrašnji deo (endosperm). Spelta spada u najdrevnije vrste žitarice. Pšenica, odnosno spelta...
Kako da se hranimo kod kolitisa?Kako da se hranimo kod kolitisa?
22. mart
U zabranjenu hranu spadaju i mlečne supe, pasulj, supa od kupusa, boršč. Pačetinu treba isključiti od mesa, kao i guščetinu, dimljeno meso, kobasice i konzerve....
Kako da se hranimo kod anemije?Kako da se hranimo kod anemije?
20. mart
Bogati izvori su: leblebija, pasulj, soja, grašak. 7. Orašasti plodovi i semenke Mnoge vrste orašastih plodova i semenki su dobri izvori gvožđa....