Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se pravi čokoladni ganaš?Mutite ga sasvim malo, kako se ne bi zgrudvao.
Pogledajte takođe kako se pravi čokoladna kuvertura, kako možete da napravite krokan za torte ili čokoladne kapljice za kolače....
Čokoladni ganašČokoladni ganaš je odličan za prelivanje torti i kolača i veoma se lako priprema. Pavlaku sipajte u suvu posudu i zagrejte na srednjoj vatri....
Pravi čokoladni sufle Ovo je važno kako mafini ne bi ostali sirovi ili, obrnuto, veoma suvi.
Poslužite pravi čokoladni sufle topao, po želji posut kakaom i naravno - sa kuglom sladoleda od vanile.
Prijatno!...
Kako se pravi fonduMožete da koristite kako mlečnu tako i belu čokoladu za pripremu slatkog fondua....
Kako se pravi zaprškaPostoji i lagana dinstana zaprška, koja se smatra korisnijom. Ona se pravi od paradajz pirea, paradajza, celera, šargapepe i peršuna....
Ganaš sa čokoladnim bombonamaKada pavlaka provri, sipamo je na čokoladni čips i ostavljamo na 1-2 minute.
Odgovarajućom žicom za mućenje počinjemo pažljivo da mešamo pavlaku sa čokoladnim čipsom kako bi se dobro pomešali....
Pravi domaći čokoladni sladoledU njih se dodaje crna čokolada, izdrobljena na male komade, izrendana ili samlevena u blenderu da se dobije prah. Meša se dok se ne istopi.
2....
Kako se pravi šarena soOd starih bugarskih običaja je ostalo da se sa šarenom solju, pogačom i medom dočekuju važni gosti ili novorođenče kako bi njegov život bio sladak i šaren....
Kako se pravi domaće pivoNapravite ga od 100 ml vode i 50 g šećera, skuvajte dok se ne zgusne.
Zrna se pomešaju sa vodom, kuvaju se oko dva sata i dodaje se hmelj. Kuva se još pola sata, procedi se i ohladi do 40 stepeni....
Kako se pravi idealni patišpanjRasprostranjeno je svuda po svetu i priprema se od jaja, brašna i šećera, a ponekad se dodaje i mleko. Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte....
Kako se pravi plavi sir?Ove šare nastaju u etapi proizvodnje kada se sir "uvija" štapićima od nerđajućeg čelika, kako bi se omogućila cirkulacija kiseonika i tako podstakao rast....
Kako se pravi slatko testoMeđutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako se pravi kiseli kupusKupus se naseče i dodaju se rendane šargarepe i mirođija isečena na sitno.
Pripremi se salamura od 1, 5 litara vode, 1 šolje šećera, 1 šolje ulja i 1 šolje sirćeta, koja provri na vatri oko 2-3 minuta....
Kako se prave krutoni?Važno je da se nije ubuđao.
Hleb se iseče na manje kockice. Rasporedi se u posudu za pečenje i naprska se s malo maslinovog ulja ili ulja nakon čega se promeša....
Kako se pravi tahini od susama?Nakon otprilike 10 minuta dobiće lepu ružičastu boju, ali imajte na umu da ga morate povremeno mešati kako bi se seme susama moglo dobro ispeći....
Kako se pravi testo za keks?Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
Kako se pravi sos od limunaPostepeno sipajte bujon, mešajte neprestano da se žumance ne preseče. Nakon što se ujejdnače temeprature obe smese, smesu od žumanca dodajte u bujon....
Kako se pravi ogledalo glazura (GALERIJA)Ogledalo glazura se pravi na bazi čokolade, kakaa i pavlake sa dodatkom želatina ili pektina, koja u svom gotovom obliku zaista ima izglačanu površinu, kao ogledalo....
Kako se pravi domaći hrskavi krompirPravilo sečenja
Dužina nije toliko važna u poprečnom sečenju - tu sve kriške treba ravnomerno da se isprže, zato što će male zagoreti, a velike će ostati napola pržene....