Kako se pravi čokoladni ganaš?Kako se pravi čokoladni ganaš?
16. april
Toni Aleksov
Kako bi vaš čokoladni ganaš bio zaista dobar, najbolje je da koristite tamnu čokoladu sa najmanje 70% kakaa. Razume se, možete da koristite i mlečnu čokoladu, ali ćete tada morati da smanjite količinu pavlake....
Kako se pravi fonduKako se pravi fonduMožete da koristite kako mlečnu tako i belu čokoladu za pripremu slatkog fondua....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprškaOna se pravi od paradajz pirea, paradajza, celera, šargapepe i peršuna....
Pravi domaći čokoladni sladoledPravi domaći čokoladni sladoledŽumanca se umute sa prstohvatom soli i kakaom u prahu, tako da ne ostanu grudvice. Po malo se dolivaju u mleko sa čokoladom. VEoma je važno da kontrolišete temoeraturu da bude 80 stepeni....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?Ove šare nastaju u etapi proizvodnje kada se sir "uvija" štapićima od nerđajućeg čelika, kako bi se omogućila cirkulacija kiseonika i tako podstakao rast....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke. Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testoMeđutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako da prepoznate pravi sirKako da prepoznate pravi sirKako drugi tvrde, kada je sir pravi i stariji, on ne bi trebalo da se mrvi. Jedan zreo sir ima nenametljiv mlečno - kiseli ukus, ali ne i gorak....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivoKakva će ona piti - raž, ječam ili pšenica, zavisi od vas. Možete pomešati raž sa ovsom. Nakon što odaberete zrna, stavite ih u duboku posudu i prelijte hladnom vodom....
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanjProbajte naše predloge za Doboš tortu, Čokoladni patišpanj, Patišpanj rolat, Patišpanj sa mlekom, Patišpanj bez jaja, Patišpanj Viktorija....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testoKako bismo napravili masno testo nije potrebno previše vremena, niti neke posebne pripreme. Dobro je da se isprate sastojci striktno kako su napisani u receptu, pogotovo ako ga prvi put pripremate....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupusOvde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....

Pratite nas