Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Supa od telećih kostijuTeleće kosti su verovatno najukusnija varijantra da spremite domaći bujon. Prodaju se u mesarama, ali je dobro da uzmete one sa više mesa i hrskavice po njima....
22. nov.
Kako se pravi bujon od telećih kostiju?Pošto nema dugačak rok trajanja, poželjno je da se teleći bujon od kostiju sterilizuje ili da se zamrzne u zamrzivaču.
Dobar teleći bujon od kostiju se lako prepoznaje, jer kada se ohladi, on se želira....
10. jun
Domaći teleći bujon od kostijuVažno kod bujona od kostiju jeste da uvek prelivamo kosti hladnom vodom i solimo nakon što je bujon gotov....
14. mart
Kako se prave perlice šećera?ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
10. nov.
Pravi domaći pileći bujonDodajemo ga u kipući bujon, dolivajući i preostalu količinu vode.
Stavljamo sve aromatične trave i začine. Kuvamo na veoma slaboj temperaturi oko 4 sata. Odmaj nakon što se bujon ohladi procedimo ga....
12. januar
Kako se pravi tahini od susama?Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
06. okt.
Kako se pravi sos od limunaPostepeno sipajte bujon, mešajte neprestano da se žumance ne preseče. Nakon što se ujejdnače temeprature obe smese, smesu od žumanca dodajte u bujon....
14. avgust
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Torte sa keksom se mogu praviti u raznim varijantama, pa se može eksperimentisati sa kremovima i filovima - čak i torte, koje se prave po jednom te istom receptu, ali sa različitim koricama, imaju različit ukus....
01. okt.
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
30. sep.
Čorba od svinjskih kostiju sa povrćemOperite svinjske kosti i skuvajte ih u ekspres loncu dok meso ne počne lagano da se odvaja od kosti.
Odstranite kosti i stavite meso u odgovarauću šerpu. Očistite šargarepu i luk i isecite ih na male kocke....
04. feb.
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se pravi zaprškaMožete napraviti kombinovanu zapršku, koja se pravi od masti, brašna i povrća. Izdinstajte povrće, a posle toga dodajte brašno, koje treba da se prži 3-4 minuta. Pomešajte sa alevom paprikom vodom ili bujonom....
12. feb.
Bujon od kostiju: Kako da ga napravite i 6 razloga zbog čega vam trebaPostoji mnogo recepata za bujon sa kojim ćete brzo uspeti da pripremite bujon od kostiju.
1. Bujon od kostiju sadrži izuzetno važne vitamine i minerale - oni jačaju i pomažu zdravlje vaših kostiju....
06. jul
Šnicle od vrata bez kostiju u maslinovom uljuBlago zapečene svinjske šnicle od vrata gurnemo u rernu na 180 stepeni i uključimo i donji grejač.
Odozgo stavljamo foliju i ostavljamo šnicle od vrata bez kostiju da se dinstaju dvadesetak minuta....
12. nov.
Napitak od dremovca kod oboljenja kostiju i mišićaKod reumatoloških problema, artroze, bolova u zglobovima pravite obloge ili masirajte bolna mesta....
27. april
Kako se pravi bujon od ćuretine?Bujon se uglavnom priprema od kostiju životinja i povrća zajedno sa toplom vodom i raznim začinima. Za bujon se najčešće koriste šargarepa, celer, luk, pečurke i beli luk....
08. dec.
Bujon od povrćaVoda se sipa i ostavlja se da se krčka oko sat. Cedi se kroz mrežastu cediljku, povrće se izvadi....
15. jun
Bujon od ribeGlava, peraja i kosti ribe se dobro operu vodom. Pre kuvanja glave, vade se škrge i oči.
Glava i kosti se preseku na pola....
04. jul
Bujon od pečurakaNakon toga se sklanja sa vatre i procedi se.
Pečurke mogu da se serviraju kao garnirung, a bujon se koristi prema prvobitnoj zamisli....
18. okt.
Kako se pravi šarena soTako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
03. jun
Kako se pravi kiseli kupusOvde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
07. mart
Kako se pravi pirinčano mleko?Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
15. dec.
Kako se pravi idealni patišpanjAko naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti:
Običan patišpanj
Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....
01. januar