Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Supa od telećih kostijuSupa od telećih kostiju
22. nov.
Teleće kosti su verovatno najukusnija varijantra da spremite domaći bujon. Prodaju se u mesarama, ali je dobro da uzmete one sa više mesa i hrskavice po njima....
Kako se pravi bujon od telećih kostiju?Kako se pravi bujon od telećih kostiju?
10. jun
Pošto nema dugačak rok trajanja, poželjno je da se teleći bujon od kostiju sterilizuje ili da se zamrzne u zamrzivaču. Dobar teleći bujon od kostiju se lako prepoznaje, jer kada se ohladi, on se želira....
Domaći teleći bujon od kostijuDomaći teleći bujon od kostiju
14. mart
Važno kod bujona od kostiju jeste da uvek prelivamo kosti hladnom vodom i solimo nakon što je bujon gotov....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Pravi domaći pileći bujonPravi domaći pileći bujon
12. januar
Dodajemo ga u kipući bujon, dolivajući i preostalu količinu vode. Stavljamo sve aromatične trave i začine. Kuvamo na veoma slaboj temperaturi oko 4 sata. Odmaj nakon što se bujon ohladi procedimo ga....
Kako se pravi tahini od susama?Kako se pravi tahini od susama?
06. okt.
Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Postepeno sipajte bujon, mešajte neprestano da se žumance ne preseče. Nakon što se ujejdnače temeprature obe smese, smesu od žumanca dodajte u bujon....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Kako se pravi ukusna torta od keksa?
01. okt.
Torte sa keksom se mogu praviti u raznim varijantama, pa se može eksperimentisati sa kremovima i filovima - čak i torte, koje se prave po jednom te istom receptu, ali sa različitim koricama, imaju različit ukus....
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Kako se pravi mleko od orašastih plodova?
30. sep.
Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
Čorba od svinjskih kostiju sa povrćemČorba od svinjskih kostiju sa povrćem
04. feb.
Operite svinjske kosti i skuvajte ih u ekspres loncu dok meso ne počne lagano da se odvaja od kosti. Odstranite kosti i stavite meso u odgovarauću šerpu. Očistite šargarepu i luk i isecite ih na male kocke....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Možete napraviti kombinovanu zapršku, koja se pravi od masti, brašna i povrća. Izdinstajte povrće, a posle toga dodajte brašno, koje treba da se prži 3-4 minuta. Pomešajte sa alevom paprikom vodom ili bujonom....
Bujon od kostiju: Kako da ga napravite i 6 razloga zbog čega vam trebaBujon od kostiju: Kako da ga napravite i 6 razloga zbog čega vam treba
06. jul
Postoji mnogo recepata za bujon sa kojim ćete brzo uspeti da pripremite bujon od kostiju. 1. Bujon od kostiju sadrži izuzetno važne vitamine i minerale - oni jačaju i pomažu zdravlje vaših kostiju....
Šnicle od vrata bez kostiju u maslinovom uljuŠnicle od vrata bez kostiju u maslinovom ulju
12. nov.
Blago zapečene svinjske šnicle od vrata gurnemo u rernu na 180 stepeni i uključimo i donji grejač. Odozgo stavljamo foliju i ostavljamo šnicle od vrata bez kostiju da se dinstaju dvadesetak minuta....
Napitak od dremovca kod oboljenja kostiju i mišićaNapitak od dremovca kod oboljenja kostiju i mišića
27. april
Kod reumatoloških problema, artroze, bolova u zglobovima pravite obloge ili masirajte bolna mesta....
Kako se pravi bujon od ćuretine?Kako se pravi bujon od ćuretine?
08. dec.
Bujon se uglavnom priprema od kostiju životinja i povrća zajedno sa toplom vodom i raznim začinima. Za bujon se najčešće koriste šargarepa, celer, luk, pečurke i beli luk....
Bujon od povrćaBujon od povrća
15. jun
Voda se sipa i ostavlja se da se krčka oko sat. Cedi se kroz mrežastu cediljku, povrće se izvadi....
Bujon od ribeBujon od ribe
04. jul
Glava, peraja i kosti ribe se dobro operu vodom. Pre kuvanja glave, vade se škrge i oči. Glava i kosti se preseku na pola....
Bujon od pečurakaBujon od pečuraka
18. okt.
Nakon toga se sklanja sa vatre i procedi se. Pečurke mogu da se serviraju kao garnirung, a bujon se koristi prema prvobitnoj zamisli....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Tako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Ovde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti: Običan patišpanj Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....