Kako se pravi ogledalo glazura (GALERIJA)Kako se pravi ogledalo glazura (GALERIJA)Ogledalo glazura se pravi na bazi čokolade, kakaa i pavlake sa dodatkom želatina ili pektina, koja u svom gotovom obliku zaista ima izglačanu površinu, kao ogledalo....
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeKako se pravi šećerni sirup za kolačePri pripremi mnogih kolača i torti traži se prelivanje kore šećernim sirupom. Osnovno pravilo je da jedno od ta dva treba da bude hladno - ili kora ili sirup....
Kako se pravi glazura za kolače?Kako se pravi glazura za kolače?
18. januar
Toni Aleksov
Za nju vam je potrebno pola šolje šećera, 1 kašika kakaa u prahu i 3 kašike svežeg mleka. Namirnice se promešaju i zatim se otope na laganoj vatri....
Kako se pravi glazura od limuna za kolače?Kako se pravi glazura od limuna za kolače?
31. avgust
Toni Aleksov
Glazura za kolače je kao trešnja na vrhu torte....
Kako se pravi fonduKako se pravi fonduMožete da koristite kako mlečnu tako i belu čokoladu za pripremu slatkog fondua....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprškaOna se pravi od paradajz pirea, paradajza, celera, šargapepe i peršuna....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivoKakva će ona piti - raž, ječam ili pšenica, zavisi od vas. Možete pomešati raž sa ovsom. Nakon što odaberete zrna, stavite ih u duboku posudu i prelijte hladnom vodom....
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanjPatišpanj, još poznat kao testo za kolače, je možda najpopularnije testo koje se koristi za pripremu različitih torti, kolača, koha, petifurija, keksa i dr....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testoKako bismo napravili masno testo nije potrebno previše vremena, niti neke posebne pripreme. Dobro je da se isprate sastojci striktno kako su napisani u receptu, pogotovo ako ga prvi put pripremate....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testoJoš bolji efekat će imati ako koristite šećer u prahu, umesto kristal šećera. Sada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
Kako da prepoznate pravi sirKako da prepoznate pravi sirKako drugi tvrde, kada je sir pravi i stariji, on ne bi trebalo da se mrvi. Jedan zreo sir ima nenametljiv mlečno - kiseli ukus, ali ne i gorak....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?Ove šare nastaju u etapi proizvodnje kada se sir "uvija" štapićima od nerđajućeg čelika, kako bi se omogućila cirkulacija kiseonika i tako podstakao rast....

Pratite nas