Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega bi trebalo da jedemo avokado svakog dana?Zbog čega bi trebalo da jedemo avokado svakog dana?
23. nov.
Preporučuje se da avokado bude na našem meniju svaki dan, jer ima niz korisnih, lekovitih i hranljivih osobina....
Zbog čega treba da jedeno speltu?Zbog čega treba da jedeno speltu?
14. jul
Sve u svemu, svaka hrana je korisna, ali u umerenim količinama i bez preterivanja. Vodite računa o svom zdravlju i redovno konzumirajte speltu....
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?
10. avgust
Pogledajte koje su to koristi i naučite zbog čega je korisno da jedete tikvice redovno....
Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?
18. jun
Ako treba da smislimo rečenicu o koristima kiselog mleka, možemo da parafraziramo već onu koja je smišljena za jabuku i ona će glasiti: jedna kantica kiselog mleka na dan držaće doktora daleko od mene....
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Zašto da jedemo više luka svakog dana?
09. avgust
Ako vam se pak jede nešto tako, pripremite hrskave krugove od luka....
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​
27. nov.
Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda! Jagode za jak imuni sistem Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?
06. dec.
Zaslužuje mesto u svakoj kuhinji i na svakom stolu. Ako želite da se hranite zdravo, cvekla bi trebalo da bude nezaobilazan deo vaše ishrane. Naučite takođe kako čuvati cveklu i za šta je dobar sok od cvekle....
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?
07. okt.
Kako skuvati skušu Kao i od svake ribe, možete pripremiti vrlo ukusna jela i od skuše. Dobro se kombinuje sa limunom, peršunom i biberom....
Zašto bi češće trebalo da jedete celer?Zašto bi češće trebalo da jedete celer?
19. januar
Svaka gozba u kojoj je dinstano meso sa celerom takođe postaje neuporedivo ukusnija, a supa od povrća sa sitno iseckanim stabljikama postaje neodoljiv i topao podsetnik na bakina jela obilno začinjena celerom....
Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?
09. maj
Tokom aktivne fizičke aktivnosti, količina magnezijuma koja se unese hranom često je nedovoljna i treba uzeti dodatnu količinu u vidu dijetetskog suplementa....
Da li pravilno jedemo avokado?Da li pravilno jedemo avokado?
04. mart
Popularna naučna organizacija Američko dijetetsko društvo nedavno je objavila studiju pod naslovom Kako da izvučete maksimalne koristi za svoje zdravlje dok jedete avokado....
Pet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuPet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicu
10. avgust
Evo i 5 razloga zbog kojih treba da jedete lubenicu: 1....
Zašto da jedemo više avokada?Zašto da jedemo više avokada?
18. okt.
Takođe, pročitajte da li pravilno jedeš avokado i kako da čuvamo avokado....
Zbog čega treba da jedemo bundevu?Zbog čega treba da jedemo bundevu?
30. mart
, nivo šećera u krvi ne raste; - Treba da jedemo bundevu, jer podržava bolji metabolizam i daje mnogo energije telu; – Bundevu treba da jedemo jer sadrži redak vitamin – K, koji je neophodan za pravilno zgrušavanje krvi...
Zbog čega treba da jedemo breskve?Zbog čega treba da jedemo breskve?
03. avgust
Breskva je zdravo i lekovito voće i zbog toga treba da se konzumira svakog dana. Sadrži pektin, karotin i eterična ulja....
Zbog čega treba da jedemo jabuke?Zbog čega treba da jedemo jabuke?
27. jun
Kada ste gladni treba da pojedete jabuku kako bi obezbedili neophodne vitamine i minerale a ona će vas zasititi i ostavi će vas sa dobrim osećajem sitosti tokom dana....
Zbog čega treba da jedemo jaja?Zbog čega treba da jedemo jaja?
27. jun
Jaja su fantastična super namirnica. Istraživanja pokazuju da osobe koje jedu 1-2 jaja na dan, smanjuju unos kalorija na dnevnom nivou. Dugo se smatralo da su jaja štetna zbog holesterola, ali to nije tačno. Važna je...
Zbog čega treba da jedemo ljuto?Zbog čega treba da jedemo ljuto?
17. april
Koristi i štete od mnogima omiljene ljute hrane su u odnosu 50 prema 50 i zbog toga, pre nego krenete da jedete ljuto, prvo se informišite da li je to dobro za vas i da li nećete naneti štetu svom organizmu ako jedete ljuto...
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
28. avgust
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan? Ovo pitanje sigurno često postavljate sami sebi, posebno ako imate drugačiji režim ishrane....
Namirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručakNamirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručak
03. jul
Zato prvi obrok treba da bude ukusan i koristan. Najkorisnijim namirnicama za doručak se smatraju jaja, pečurke, avokado, sitan sir, mekinje sa jogurtom....
Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?
13. avgust
Ako uzimate sok od limuna svaki dan, to će poboljšati stanje vašeg holesterola, pa čak i pomoći da smanjite vašu težinu. Takođe, kada pijete sok od limuna, posebno ujutru, osećate se živahno i energično....
7 dobrih razloga, koji će vas ubediti da jedete krastavac svakog dana7 dobrih razloga, koji će vas ubediti da jedete krastavac svakog dana
22. sep.
Da vidimo 7 razloga koji će va ubediti da svaki dan jedete krastavce: 1....
Brza hrana vodi do depresije! Pogledajte šta bi trebalo da jedeteBrza hrana vodi do depresije! Pogledajte šta bi trebalo da jedete
17. sep.
Šta treba da bude deo vaše ishrane, kako biste izbegli stres i da sprečite pojavu depresije?...
Najkorisnije namirnice, koje svako treba da jedeNajkorisnije namirnice, koje svako treba da jede
06. okt.
Ove namirnice treba stalno da budu prisutne u našem meniju, savetuju američki dijetolozi. 1....
Svako bi trebalo da ima teglu kokosovog ulja kod kuće! Evo i zaštoSvako bi trebalo da ima teglu kokosovog ulja kod kuće! Evo i zašto
27. jun
Takođe, ne treba zanemariti i to da se kokosovo ulje koristi za isipiranje usne duplje, deluje osvežavajuće, antibakterijsko, izbeljuje zubnu gleđ, štiti od karijesa....