Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čorba od jagnjećih iznutrica sa pirinčemČorba od jagnjećih iznutrica sa pirinčem
15. jun
Prethodno skuvajte jagnjeće iznutrice u posoljenoj vodi. Izvadite kuvane iznutrice iz šerpe, nakon što se ohlade isecite na sitne komade. Jagnjeći bujon procedite i vratite isečene iznutrice u njega....
Čorba od jagnjećih iznutrica sa zaprškomČorba od jagnjećih iznutrica sa zaprškom
19. maj
Dobija se aromatična i mnogo ukusna čorba od jagnjećih iznutrica sa zaprškom....
Uskršnja čorba od jagnjećih iznutrica sa zaprškomUskršnja čorba od jagnjećih iznutrica sa zaprškom
30. maj
1. Operite džigerice, isecite na nekoliko krupnih parčića, da bude lakše kuvanje i natopite oko 30 minuta u vodi. Ocedite, prelijte novom čistom vodom i stavite ih na umerenu vatru da se skuvaju oko 40 minuta do 1 sat. Skidajte...
Sarmica od jagnjećih iznutrica sa pirinčem i bulguromSarmica od jagnjećih iznutrica sa pirinčem i bulgurom
26. maj
Priprema za našu sarmicu od iznutrica počinje kuvanjem jagnjećih iznutrica. Operu se temeljno i prelivaju hladnom vodom. Stavljaju se na umerenu vatru i kuvaju minimum jedan sat....
Čorba od jagnjećih iznutricaČorba od jagnjećih iznutrica
14. feb.
Čorba od jagnjećih iznutrica je mnogo ukusna....
Supa od jagnjećih iznutricaSupa od jagnjećih iznutrica
31. jul
Nakon što jagnjeća supa bude gotova, dodajemo jaje. Nakon toga serviramo i posipamo iseckanim peršunom. Supa sa jagnjećim iznutricama je veoma laka i ukusna. Probajte je i nećete se pokajati!...
Čorbica od jagnjećih iznutricaČorbica od jagnjećih iznutrica
19. dec.
Jagnjeće iznutrice skuvamo prethodno i sitno isečemo. U posudu sa vodom dodajemo prethodno sitno iseckan luk i šargarepu i malo masti. Malo vri, dodajemo iznutrice, pirinač i začine - so, biber, nanu, peršun....
Seoska čorba od jagnjećih iznutricaSeoska čorba od jagnjećih iznutrica
18. jul
Stavite iznutrice u ključalu vodu na kratko. Sitno ih iseckajte i skuvajte u posoljenoj vodi. Luk sitno iseckajte i prodinstajte ga sa maslacem. Dodajte alevu papriku i isipajte smesu u posudu sa iznutricama....
Kulinarske tajne ukusne jagnjeće glaveKulinarske tajne ukusne jagnjeće glave
07. mart
Veoma ukusna kombinacija je i spanać sa pirinčem i mesom od jagnjeće glave. Meso od jagnjeće glave možete iskoristiti i za čorbu....
Tajna ukusnih škampaTajna ukusnih škampa
06. januar
Većina ljubitelja morskih plodova daje prednost škampima, s obzirom na to da oni nisu samo pravi delikates, nego su i mnogo ukusni....
Tajna ukusnih mekikaTajna ukusnih mekika
26. sep.
Evo tajne ukusnih mekika! Ona je u sodi bikarboni. Da bi bile mekane i vazdušaste stavite prstohvat sole....
Tajna ukusnih palačinkiTajna ukusnih palačinki
19. feb.
Kako vam se u testu za palačinke ne bi pravile grudvice, treba da dodajete brašno u nekoliko navrata, neprestano mešajući. Čak i da mutite testo mikserom, ako isipate sve odjednom, grudviće će se opet napraviti. Ako ste...
Jagnjeća čorba od iznutrica i pirinčaJagnjeća čorba od iznutrica i pirinča
23. feb.
Jagnjeća čorba od iznutrica i pirinča je gotova. Skinite sa vatre i poslužite čorbu toplu....
Sarmica od iznutrica sa kiseljakomSarmica od iznutrica sa kiseljakom
22. jun
Dodajte alevu papriku i na sitno isečene jagnjeće iznutrice. Začinite solju i promešajte. Sipajte tri šolje tople vode....
Usitnjena jagnjeća iznutrica sa zelenišemUsitnjena jagnjeća iznutrica sa zelenišem
15. feb.
Jagnjetina se iseče na krupne parčiće i kuva se u posoljenoj vodi jedan sat. Nakon što se ohladi seče se na sitno. Isečeni luk, zelje, pirinač i jagnjetina se stavljaju u posudu za pečenje i prelivaju se sa 4 šolje bujona...
Jagnjeće iznutrice za ĐurđevdanJagnjeće iznutrice za Đurđevdan
01. april
Jagnjeće iznutruce se natope u hladnoj vodu 2-3 sata, da izađe krv. Skuvaju se u ekspres loncu u litar psooljene vode zajedno sa zrnima bibera i pimenta oko 45-50 minuta....
Jagnjeće iznutrice za mezeJagnjeće iznutrice za meze
09. sep.
Gotove iznutrice ocedite iz bujona, isecite ih na odgovarajući način. Začinite ih solju, biberom i alevom paprikom. Savršeno meze za pivo! Jagnjeće iznutrice za meze su spremne....
Jagnjeće iznutrice sa prelivomJagnjeće iznutrice sa prelivom
26. sep.
Dodajemo začinjene iznutrice, a potom i pirinač sa bujonom. U odvojenoj posudi žicom mutimo jaja, brašno i mleko....
Tajna ukusnih kiselih krastavčićaTajna ukusnih kiselih krastavčića
30. mart
Eto zašto ćemo vam sad otkriti neke tajne kako to da se desi: - Izaberite veličinu kiselih krastavčića prema tome za šta i za kakav tip konzerviranja ćete da ih koristite....
Pileća sarmica od iznutrica sa pečurkamaPileća sarmica od iznutrica sa pečurkama
17. maj
Definitivno će vam biti ukusna moja pileća sarmica od iznutrica sa pečurkama....
Sarmica od iznutrica sa svežim začinimaSarmica od iznutrica sa svežim začinima
24. jun
Nakon što se iznutrice skuvaju seku se na sitno. Bujon od iznutrica se procedi i sipa se direktno u posudu za pečenje u kojoj će se kuvati sarmica. U tiganj se stavlja ulje da se zagreje....
Jagnjeća sarma od iznutrica sa zelenišemJagnjeća sarma od iznutrica sa zelenišem
03. maj
Prijatan apetit sa jagnjećom sarmom od iznutrica sa zelenišem!...
Jagnjeća sarma od iznutrica sa zeljemJagnjeća sarma od iznutrica sa zeljem
19. sep.
Jagnjeće iznutrice kuvajte 2-3 minuta, nakon toga ih operite i isecite na komade srednje veličine. Kuvajte 40-50 minuta, ocedite i stavite u tiganj da se malo prže. Dodajte isečene pečirke i isečeni luk, obe vrste....
Pileće iznutrice na seoski načinPileće iznutrice na seoski način
27. avgust
Stavite na vatru šerpu sa obilnom količinom vode i kad provri, stavite u nju pileće iznutrice, pažljivo oprane i prethodno očišćene. 2. Ostavite da vri 4-5 minuta, skidajte penu. 3....
Jagnjeće iznutrice na seoski načinJagnjeće iznutrice na seoski način
12. okt.
Iznutrice se operu dobro i kuvaju se dok ne budu gotove. Dve vrste luka se očiste i iseku se na krupnije. Gotove iznutrice se izvade iz bujona da se ocede malo i ohlade, nakon čega se iseku na sitno....