Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čorba od jagnjećih iznutrica sa pirinčemPrethodno skuvajte jagnjeće iznutrice u posoljenoj vodi. Izvadite kuvane iznutrice iz šerpe, nakon što se ohlade isecite na sitne komade. Jagnjeći bujon procedite i vratite isečene iznutrice u njega....
15. jun
Čorba od jagnjećih iznutrica sa zaprškomDobija se aromatična i mnogo ukusna čorba od jagnjećih iznutrica sa zaprškom....
19. maj
Uskršnja čorba od jagnjećih iznutrica sa zaprškom1. Operite džigerice, isecite na nekoliko krupnih parčića, da bude lakše kuvanje i natopite oko 30 minuta u vodi. Ocedite, prelijte novom čistom vodom i stavite ih na umerenu vatru da se skuvaju oko 40 minuta do 1 sat. Skidajte...
30. maj
Sarmica od jagnjećih iznutrica sa pirinčem i bulguromPriprema za našu sarmicu od iznutrica počinje kuvanjem jagnjećih iznutrica. Operu se temeljno i prelivaju hladnom vodom.
Stavljaju se na umerenu vatru i kuvaju minimum jedan sat....
26. maj
Supa od jagnjećih iznutricaNakon što jagnjeća supa bude gotova, dodajemo jaje. Nakon toga serviramo i posipamo iseckanim peršunom.
Supa sa jagnjećim iznutricama je veoma laka i ukusna.
Probajte je i nećete se pokajati!...
31. jul
Čorbica od jagnjećih iznutricaJagnjeće iznutrice skuvamo prethodno i sitno isečemo. U posudu sa vodom dodajemo prethodno sitno iseckan luk i šargarepu i malo masti.
Malo vri, dodajemo iznutrice, pirinač i začine - so, biber, nanu, peršun....
19. dec.
Seoska čorba od jagnjećih iznutricaStavite iznutrice u ključalu vodu na kratko. Sitno ih iseckajte i skuvajte u posoljenoj vodi.
Luk sitno iseckajte i prodinstajte ga sa maslacem. Dodajte alevu papriku i isipajte smesu u posudu sa iznutricama....
18. jul
Kulinarske tajne ukusne jagnjeće glaveVeoma ukusna kombinacija je i spanać sa pirinčem i mesom od jagnjeće glave.
Meso od jagnjeće glave možete iskoristiti i za čorbu....
07. mart
Tajna ukusnih škampaVećina ljubitelja morskih plodova daje prednost škampima, s obzirom na to da oni nisu samo pravi delikates, nego su i mnogo ukusni....
06. januar
Tajna ukusnih mekikaEvo tajne ukusnih mekika! Ona je u sodi bikarboni. Da bi bile mekane i vazdušaste stavite prstohvat sole....
26. sep.
Tajna ukusnih palačinkiKako vam se u testu za palačinke ne bi pravile grudvice, treba da dodajete brašno u nekoliko navrata, neprestano mešajući. Čak i da mutite testo mikserom, ako isipate sve odjednom, grudviće će se opet napraviti.
Ako ste...
19. feb.
Jagnjeća čorba od iznutrica i pirinčaJagnjeća čorba od iznutrica i pirinča je gotova.
Skinite sa vatre i poslužite čorbu toplu....
23. feb.
Sarmica od iznutrica sa kiseljakomDodajte alevu papriku i na sitno isečene jagnjeće iznutrice.
Začinite solju i promešajte. Sipajte tri šolje tople vode....
22. jun
Usitnjena jagnjeća iznutrica sa zelenišemJagnjetina se iseče na krupne parčiće i kuva se u posoljenoj vodi jedan sat. Nakon što se ohladi seče se na sitno.
Isečeni luk, zelje, pirinač i jagnjetina se stavljaju u posudu za pečenje i prelivaju se sa 4 šolje bujona...
15. feb.
Jagnjeće iznutrice za ĐurđevdanJagnjeće iznutruce se natope u hladnoj vodu 2-3 sata, da izađe krv.
Skuvaju se u ekspres loncu u litar psooljene vode zajedno sa zrnima bibera i pimenta oko 45-50 minuta....
01. april
Jagnjeće iznutrice za mezeGotove iznutrice ocedite iz bujona, isecite ih na odgovarajući način.
Začinite ih solju, biberom i alevom paprikom.
Savršeno meze za pivo!
Jagnjeće iznutrice za meze su spremne....
09. sep.
Jagnjeće iznutrice sa prelivomDodajemo začinjene iznutrice, a potom i pirinač sa bujonom. U odvojenoj posudi žicom mutimo jaja, brašno i mleko....
26. sep.
Tajna ukusnih kiselih krastavčićaEto zašto ćemo vam sad otkriti neke tajne kako to da se desi:
- Izaberite veličinu kiselih krastavčića prema tome za šta i za kakav tip konzerviranja ćete da ih koristite....
30. mart
Pileća sarmica od iznutrica sa pečurkamaDefinitivno će vam biti ukusna moja pileća sarmica od iznutrica sa pečurkama....
17. maj
Sarmica od iznutrica sa svežim začinimaNakon što se iznutrice skuvaju seku se na sitno.
Bujon od iznutrica se procedi i sipa se direktno u posudu za pečenje u kojoj će se kuvati sarmica. U tiganj se stavlja ulje da se zagreje....
24. jun
Jagnjeća sarma od iznutrica sa zelenišemPrijatan apetit sa jagnjećom sarmom od iznutrica sa zelenišem!...
03. maj
Jagnjeća sarma od iznutrica sa zeljemJagnjeće iznutrice kuvajte 2-3 minuta, nakon toga ih operite i isecite na komade srednje veličine. Kuvajte 40-50 minuta, ocedite i stavite u tiganj da se malo prže.
Dodajte isečene pečirke i isečeni luk, obe vrste....
19. sep.
Pileće iznutrice na seoski načinStavite na vatru šerpu sa obilnom količinom vode i kad provri, stavite u nju pileće iznutrice, pažljivo oprane i prethodno očišćene.
2. Ostavite da vri 4-5 minuta, skidajte penu.
3....
27. avgust
Jagnjeće iznutrice na seoski načinIznutrice se operu dobro i kuvaju se dok ne budu gotove.
Dve vrste luka se očiste i iseku se na krupnije.
Gotove iznutrice se izvade iz bujona da se ocede malo i ohlade, nakon čega se iseku na sitno....
12. okt.