Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sočne pileće iznutriceSočne pileće iznutrice
27. nov.
Sočne pileće iznutrice su gotove....
Pileće iznutrice na seoski načinPileće iznutrice na seoski način
27. avgust
Stavite na vatru šerpu sa obilnom količinom vode i kad provri, stavite u nju pileće iznutrice, pažljivo oprane i prethodno očišćene. 2. Ostavite da vri 4-5 minuta, skidajte penu. 3....
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaKulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesa
15. maj
Da bi pečeno meso bili krtije i ukusnije, postoji nekoliko kulinarskih finesa. Najvažnije, da bi meso bilo ukusno i krhko je da odaberete kvalitetan proizvod. Kvalitet gotovog jela mnogo zavisi od uzrasta životinje....
Jagnjeće iznutrice za mezeJagnjeće iznutrice za meze
09. sep.
Gotove iznutrice ocedite iz bujona, isecite ih na odgovarajući način. Začinite ih solju, biberom i alevom paprikom. Savršeno meze za pivo! Jagnjeće iznutrice za meze su spremne....
Jagnjeće iznutrice za ĐurđevdanJagnjeće iznutrice za Đurđevdan
01. april
Jagnjeće iznutruce se natope u hladnoj vodu 2-3 sata, da izađe krv. Skuvaju se u ekspres loncu u litar psooljene vode zajedno sa zrnima bibera i pimenta oko 45-50 minuta....
Pravila prilikom pripreme čajaPravila prilikom pripreme čaja
25. sep.
Za razliku od naše i brojnih drugih evropskih država, gde se ispijanje čaja prihvata kao nešto sasvim standardno, u azijskim zemljama se poštuju određena pravila priliko njegove pripreme, a ceremonije čaja su nešto sveto....
Sosevi za pileće šnicleSosevi za pileće šnicle
16. mart
Sosevi koji se odlično slažu uz pileće meso jesu i sosevi sa pečurkama. Možete im dodati limun i biber....
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaKulinarski trikovi u pripremi roštilja
26. dec.
Proizvodi spremljeni na roštilju uvek su ukusniji od prženih i pečenih. Ali da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim. 1....
Zimnica - važna pravila koja treba da znateZimnica - važna pravila koja treba da znate
12. mart
Iako u zimskom periodu ima povrća i voća od kojih se mogu napraviti sveže vitaminske salate i zimska jela, gotovo da nema domaćinstva koje ne priprema zimnicu....
Saveti za bolju pripremu roštiljaSaveti za bolju pripremu roštilja
07. maj
Ovo osigurava bolji ukus sledeće hrane koja se priprema i očuvanje roštilja duže vreme. 5....
Saveti za pripremu svežih pečurakaSaveti za pripremu svežih pečuraka
13. jul
Pečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
Korenje za pripremu najukusnijih supaKorenje za pripremu najukusnijih supa
19. dec.
1
Prilikom pripreme supe ili napitaka, koren je njihov osnovni sastojak koji određuje ukus i miris, ali se mogu dodati i drugi začini....
Saveti za pripremu sveže tuneSaveti za pripremu sveže tune
31. januar
U Japanu se najčešće pravi suši sa tunjevinom. Komad tune se umače u soja sos i onda s epravi rolat sa avokadom. Najbolje ulje za pripremu tune je maslinovo....
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribe
13. avgust
Pržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom. Nezavisno...
Pravila za sušenje pečurakaPravila za sušenje pečuraka
25. jun
Imajte na umu da se pravilno sušene pečurke savijaju, a presušene pečurke lome. Ako su vam pečurke presušene, napravite od njih prah od pečuraka....
Pravila za tanak strukPravila za tanak struk
03. nov.
Dovoljno je poštovati nekoliko pravila vitkih osoba. Osnovna pravila za tanak struk su: Pijte vodu Jedno od najvažnijih pravila je da pijete dovoljno vode svakog dana. Verovatno ste ovo čuli milion puta....
Pravila za pečenje mesaPravila za pečenje mesa
02. okt.
Različite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom....
Pravila za sterilizaciju tegliPravila za sterilizaciju tegli
13. januar
Jesenja sezona je najpogodnija za konzervisanje i u to vreme se najviše stavlja voće i povrće u tegle i špajze. Ali da bismo uspeli sa izađemo na kraj, treba da znamo koji je najbolji način za to i šta nam je potrebno...
Kulinarski trikovi za ukusniju cvekluKulinarski trikovi za ukusniju cveklu
31. mart
Začinjenu cveklu promešajte i ostavite da odstoji jedna sat na hladnom i tek tad servirajte; - Topla cvekla ne treba da se seče nožem, zato što tako dobija neprijatan miris; - Ako želimo da nam se ruke ne oboje kad pravimo...
Kapuska - kulinarska magija sa kupusomKapuska - kulinarska magija sa kupusom
23. dec.
Kupus se očisti, opere i iseče. Treba da budu srednje veliki parčići. Luk se seče na sitne kocke, a paprika - na krupnije parčiće. Stavlja se šira šerpa na ringlu. Ringla se zagreva na maksimalnu temperaturu. U šerpu se...
Marinada za pileće šnicleMarinada za pileće šnicle
05. feb.
Sve sastojke za marinadu dobro umešati. Premazati i zaliti pileće šnicle marinadom (za ovo je najbolje koristiti duboku posudu). Nakon toga posudu pokriti folijom i ostaviti da stoji u frižideru 4 sata....
Pileće jelo za poznavaocePileće jelo za poznavaoce
21. dec.
Dodajemo pileće meso u glinenu posudu, zajedno s proceđenim bujonom. Umutimo brašno u malo bujona ili vode i dodajemo. Stavljamo poklopac na đuvečaru i posle u hladnu rernu....
Marinada za pileće batakeMarinada za pileće batake
16. sep.
Zatvorite i ostavite marinadu za pileće batake u frižideru nekoliko sati....
Pileće ćuftice za dušuPileće ćuftice za dušu
02. mart
Pileće meso se samelje u mlinu za meso ili multipraktiku sa odgovarajućom funkcijom. Možete da zamolite da vam ga samelju i u mesari, gde kupujete. Dobro je da preovladava meso od bataka, jer je file suvlji....
Kulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukomKulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukom
23. mart
Beli luk daje specifičnu aromu i ukus raznim jelima, zato vam predlažemo nekoliko trikova za pripremu jela sa belim lukom: - Da ublažite miris starijeg belog luka, uklonite zelenu klicu koja se nalazi između čenova...