Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pileće iznutrice na seoski načinStavite na vatru šerpu sa obilnom količinom vode i kad provri, stavite u nju pileće iznutrice, pažljivo oprane i prethodno očišćene.
2. Ostavite da vri 4-5 minuta, skidajte penu.
3....
27. avgust
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaDa bi pečeno meso bili krtije i ukusnije, postoji nekoliko kulinarskih finesa. Najvažnije, da bi meso bilo ukusno i krhko je da odaberete kvalitetan proizvod.
Kvalitet gotovog jela mnogo zavisi od uzrasta životinje....
15. maj
Jagnjeće iznutrice za mezeGotove iznutrice ocedite iz bujona, isecite ih na odgovarajući način.
Začinite ih solju, biberom i alevom paprikom.
Savršeno meze za pivo!
Jagnjeće iznutrice za meze su spremne....
09. sep.
Jagnjeće iznutrice za ĐurđevdanJagnjeće iznutruce se natope u hladnoj vodu 2-3 sata, da izađe krv.
Skuvaju se u ekspres loncu u litar psooljene vode zajedno sa zrnima bibera i pimenta oko 45-50 minuta....
01. april
Pravila prilikom pripreme čajaZa razliku od naše i brojnih drugih evropskih država, gde se ispijanje čaja prihvata kao nešto sasvim standardno, u azijskim zemljama se poštuju određena pravila priliko njegove pripreme, a ceremonije čaja su nešto sveto....
25. sep.
Sosevi za pileće šnicleSosevi koji se odlično slažu uz pileće meso jesu i sosevi sa pečurkama. Možete im dodati limun i biber....
16. mart
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaProizvodi spremljeni na roštilju uvek su ukusniji od prženih i pečenih. Ali da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim.
1....
26. dec.
Zimnica - važna pravila koja treba da znateIako u zimskom periodu ima povrća i voća od kojih se mogu napraviti sveže vitaminske salate i zimska jela, gotovo da nema domaćinstva koje ne priprema zimnicu....
12. mart
Saveti za bolju pripremu roštiljaOvo osigurava bolji ukus sledeće hrane koja se priprema i očuvanje roštilja duže vreme.
5....
07. maj
Saveti za pripremu svežih pečurakaPečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
13. jul
Korenje za pripremu najukusnijih supaPrilikom pripreme supe ili napitaka, koren je njihov osnovni sastojak koji određuje ukus i miris, ali se mogu dodati i drugi začini....
19. dec.
1
Saveti za pripremu sveže tuneU Japanu se najčešće pravi suši sa tunjevinom. Komad tune se umače u soja sos i onda s epravi rolat sa avokadom.
Najbolje ulje za pripremu tune je maslinovo....
31. januar
Korisni saveti za pripremu ribePržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom.
Nezavisno...
13. avgust
Pravila za sušenje pečurakaImajte na umu da se pravilno sušene pečurke savijaju, a presušene pečurke lome.
Ako su vam pečurke presušene, napravite od njih prah od pečuraka....
25. jun
Pravila za tanak strukDovoljno je poštovati nekoliko pravila vitkih osoba.
Osnovna pravila za tanak struk su:
Pijte vodu
Jedno od najvažnijih pravila je da pijete dovoljno vode svakog dana. Verovatno ste ovo čuli milion puta....
03. nov.
Pravila za pečenje mesaRazličite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom....
02. okt.
Pravila za sterilizaciju tegliJesenja sezona je najpogodnija za konzervisanje i u to vreme se najviše stavlja voće i povrće u tegle i špajze. Ali da bismo uspeli sa izađemo na kraj, treba da znamo koji je najbolji način za to i šta nam je potrebno...
13. januar
Kulinarski trikovi za ukusniju cvekluZačinjenu cveklu promešajte i ostavite da odstoji jedna sat na hladnom i tek tad servirajte;
- Topla cvekla ne treba da se seče nožem, zato što tako dobija neprijatan miris;
- Ako želimo da nam se ruke ne oboje kad pravimo...
31. mart
Kapuska - kulinarska magija sa kupusomKupus se očisti, opere i iseče. Treba da budu srednje veliki parčići. Luk se seče na sitne kocke, a paprika - na krupnije parčiće. Stavlja se šira šerpa na ringlu.
Ringla se zagreva na maksimalnu temperaturu. U šerpu se...
23. dec.
Marinada za pileće šnicleSve sastojke za marinadu dobro umešati. Premazati i zaliti pileće šnicle marinadom (za ovo je najbolje koristiti duboku posudu). Nakon toga posudu pokriti folijom i ostaviti da stoji u frižideru 4 sata....
05. feb.
Pileće jelo za poznavaoceDodajemo pileće meso u glinenu posudu, zajedno s proceđenim bujonom. Umutimo brašno u malo bujona ili vode i dodajemo. Stavljamo poklopac na đuvečaru i posle u hladnu rernu....
21. dec.
Marinada za pileće batakeZatvorite i ostavite marinadu za pileće batake u frižideru nekoliko sati....
16. sep.
Pileće ćuftice za dušuPileće meso se samelje u mlinu za meso ili multipraktiku sa odgovarajućom funkcijom.
Možete da zamolite da vam ga samelju i u mesari, gde kupujete. Dobro je da preovladava meso od bataka, jer je file suvlji....
02. mart
Kulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukomBeli luk daje specifičnu aromu i ukus raznim jelima, zato vam predlažemo nekoliko trikova za pripremu jela sa belim lukom:
- Da ublažite miris starijeg belog luka, uklonite zelenu klicu koja se nalazi između čenova...
23. mart