Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Devet razloga da pijete vodu sa limunom svako jutroDevet razloga da pijete vodu sa limunom svako jutro
25. maj
Topla voda sa limunom - jutarnji ritual, koji može da vam pomogne u mnogo čemu, evo devet razloga zašto da pijete ovaj napitak ujutru na prazan stomak: 1....
Keksići sa bananom za svaki danKeksići sa bananom za svaki dan
09. maj
Kolačići sa bananom za svaki dan su gotovi....
Kolači za svaki danKolači za svaki dan
05. april
Jaje lagano umutite sa šećerom u prahu, dodajte ulje, cimet, kiselo mleko i vanilu. U smesu dodajte brašno i umesite meko testo. Pravite male loptice i pecite ih u rerni oko 20 minuta na 200 stepeni....
Pravilan način da napravite toplu vodu sa limunom ujutruPravilan način da napravite toplu vodu sa limunom ujutru
15. avgust
Ukoliko ste i pre probali vodu sa limunom, i nije vam se mnogo dopao ukus ovog zdravog napitka, možete dodati zeleni čaj. Limun pomaže da se izvuku i dobro usvoje antioksidansi iz zelenog čaja....
Zašto je dobro jesti pšenicu?Zašto je dobro jesti pšenicu?
07. mart
Takođe možete koristiti pšenicu kao dodatak uz glavna jela, koja imaju meso - ona ih mnogo dobro dopunjava....
Da li je mit ili istina da se može smršati kada ujutru pijete vodu sa limunom?Da li je mit ili istina da se može smršati kada ujutru pijete vodu sa limunom?
06. mart
Poželjno je da se voda sa limunom konzumira ujutru - pola limuna da se iscedi u 200 ml mlake vode. Još bolji efekat će imati ako se ovaj napitak pije pre svakog obroka, tako će se metabolizam ubrzati....
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
28. avgust
Setite se da ima ljudi koji pojedu po jedno jaje svakog jutra, što ih održava sitim duže vremena i smanjuje glad, i pitate se zašto?...
Kako da pripremimo vodu sa limunom?Kako da pripremimo vodu sa limunom?
08. jul
Svaka osoba, koja voli kisele napitke ili želi da se hrani zdravo i da vodi računa o svom zdravlju, najmanje jednom je probala lekovitu vodu sa limunom ili je ubacila ovaj napitak u svakodnevnu ishranu, kao njen nezamenjivi...
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimo
29. avgust
Ne sme da se uzima više od 80 mg oksalata (RDA), a jedna kašičica kore limuna sadrži 25 mg oksalata. Zato ograničite unos kore limuna do manje od 3 kašičice na dan....
Voda sa limunom za dobro zdravlje i vitku figuruVoda sa limunom za dobro zdravlje i vitku figuru
30. april
Ne košta puno da dodate krišku sočnog limuna makar u jednu od osam čaša vode, koje svakog dana treba obavezno da popijete, kako bi održali zdravlje i vitku figuru....
Da li je dobro jesti kestene?Da li je dobro jesti kestene?
04. januar
Najlakši način za pripremu pečenih kestena je da se svakom kestenu lagano odseče vrh i zatim se peče u rerni petnaestak minuta. Pre konzumiranja se oljušte i serviraju sa istopljenim maslacem....
Prolećno mršavljenje sa limunomProlećno mršavljenje sa limunom
24. feb.
Drugi – šesti dan – Svakog jutra povećavajte broj limuna za jedan, a takođe i čaše vode. Sedmi dan – Pije se tri litra vode u koju ste prethodno iscedili 3 limuna sa 3 kašike meda....
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?Zašto je neophodno da jedemo brokoli?
09. januar
Brokoli za jak imunitet Beta-karoten, selen, cink i dobro poznati vitamin C - to su četiri sastojka brokolija, čija kombinacija pomaže u jačanju našeg imuniteta....
Koliko često je dobro da se jede meso?Koliko često je dobro da se jede meso?
05. avgust
- Dobro je da jedete po 3 jaja svake nedelje. - Preporučuje se da jedete ribu najmanje 3 puta nedeljno, a ribom možete da zamenite belo meso....
Zaboravite na vodu s limunom! Evo koja je smesa za lakše mršavljenjeZaboravite na vodu s limunom! Evo koja je smesa za lakše mršavljenje
06. avgust
Zapamtite samo da ako uzimate lekove, nije dobro da budete na strogoj dijeti uključujući i da pijete redovno ovaj napitak jer to može da utiče negativno na vaše lečenje....
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?
11. feb.
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje? Raznorazne zdravstvene koristi su osnovni razlog da pečeno kestenje bude toliko popularno, pored toga što je ukusno. Šta daje ovaj pravi delikates drveta kestena?...
Zašto je korisno da jedemo krompir pire?Zašto je korisno da jedemo krompir pire?
18. dec.
Zašto je krompir pire koristan? Korisna svojstva krompira odavno koriste lekari prilikom lečenje različitih oboljenja....
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Zašto da jedemo više luka svakog dana?
09. avgust
Ne postoji takvo povrće koje ne doprinosi vašem zdravlju, ali luk je povrće koje se nalazi među prvima na rang listi. Luk je dobar izvor vitamina, minerala i vlakana i poznato je da nudi i različite zdravstvene koristi....
U kojim slučajevima je dobro da se ograniči paradajzU kojim slučajevima je dobro da se ograniči paradajz
05. januar
Uz to, dobro je da se paradajz ne konzumira istovremeno sa hlebom. To može dovesti do oslobađanja gasova i oticanja....
Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!
04. avgust
Razmišljanje o zdravlju u ovoj važnoj fazi - borbi protiv koronavirusa je obavezno. Sledeći naše preporučene mere za brobu protiv koronavirusa, pravimo veoma značajnu grešku, koje nismo svesni. Pod čistimo izbeljivačem...
Zašto treba da potapamo u vodu orašaste plodove pre konzumacije?Zašto treba da potapamo u vodu orašaste plodove pre konzumacije?
09. april
Orašasti plodovi i semenke mogu da budu jedan savršen element naše svakodnevne ishrane, ali samo treba da naučimo kada, kako i koju količinu da konzumiramo. Kao i mahunarke i žitarice, orašasti plodovi takođe traže...
Evo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirćeEvo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirće
27. jun
Jabukovo sirće ima dobra antioksidantna svojstva i pomaže kod sprečavanja pojave prevremenih znakova starenja....
Da li je dobro kuvati sa goveđim lojem?Da li je dobro kuvati sa goveđim lojem?
17. feb.
1
Ako ste nabavili goveđi loj i pitate se da li je korisno kuvati sa njim, dozvolite nam da vam razjasnimo. Goveđi loj je čvrsta mast koja se ekstrahuje iz potkožnog tkiva krava i bikova. Prema naučnicima koji su obavili...
Svaki fan slatkog 5. aprila proslavlja Dan karamelaSvaki fan slatkog 5. aprila proslavlja Dan karamela
14. januar
Iako je mnogo ukusan i ide uz svaki moguć desert, karamel mešavina se ne koristi samo u kulinarstvu....
Top 5 najprljavijih namirnica koje jedemo svaki danTop 5 najprljavijih namirnica koje jedemo svaki dan
20. nov.
Eto zašto smo gore u galeriji sakupili top 5 najpoznatijih namirnica i to pod kojim uslovima mogu biti opasne po naše zdravlje. page1....