Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kratko uputstvo za pripremanje savršene salateKratko uputstvo za pripremanje savršene salate
31. maj
U sledećim redovima pogledajte neke savete za pravljenje savršene salate: Pomešajte ukuse Salate ne smeju biti bezukusne....
Saveti za pripremu savršenog domaćeg kremaSaveti za pripremu savršenog domaćeg krema
25. jun
Postoji i drugi lak način da dobijete savršeni domaći krem, ali vi da ga prirpemite. Pravi, ne iz kesice....
Ventričina - savršena italijanska salamaVentričina - savršena italijanska salama
26. okt.
Ventričina je tradicionalna italijanska salama proizvedena od svinjskog mesa bez konzervanasa....
Dresing za salatu sa senfomDresing za salatu sa senfom
27. sep.
Dresing je pogodan za salate s mesom....
Sos za salatu sa čilijemSos za salatu sa čilijem
02. nov.
Umutimo dobro majonez sa pavlakom, kiselim mlekom i senfom u vazdušast krem. Dodajemo im sos od čilija i začinjavamo biberom....
Dijeta za savršenu formu do BožićaDijeta za savršenu formu do Božića
26. feb.
Svako od nas želi savršeno da izgelda za predstojeće žurke. Da bi se ovaj san ostvario, potrebno je da počnemo već danas ili barem - od sledećeg ponedeljka....
Saveti za konzerviranje pečurakaSaveti za konzerviranje pečuraka
04. okt.
Sa mariniranim pečurkama preporučujemo da pripremite: - salata od pečuraka; - pica sa pečurkama; - špageti sa pečurkama; - ili šnicle sa pečurkama....
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Da bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
Saveti za čišćenje roštiljaSaveti za čišćenje roštilja
22. sep.
Ako hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja. Za čišćenje najprljavijih i zagorelih mesta koristite...
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Pačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo. Iako su obe vrste mesa od pernatih životinja, nije isto da li pripremaš pile ili patku – različiti su...
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Saveti za spremanje jarebiceSaveti za spremanje jarebice
15. maj
Jela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi. Koliko nas zna da spremi jarebicu tako da se sačuvaju svi korisni sastojci i ukus?...
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća
02. okt.
Evo i nekih saveta prilikom pečenja povrća. Jedan dobro balansiran režim ishrane treba da sadrži adekvatne količine povrća i voća, kao i drugih namirnica....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Da biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Bamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C. Ima nizak sadržaj kalorija...
Saveti za spremanje marinada za mesoSaveti za spremanje marinada za meso
18. sep.
Jedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa. Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Osim začina i maslinovog ulja,...
Domaći dresing za salateDomaći dresing za salate
25. feb.
Balzamiko sirće je najbolje za mediteranske salate i pečeno povrće. Jabukovo sirće je dobro za salate sa voćem....
Dresing za salatu sa kiselim mlekomDresing za salatu sa kiselim mlekom
26. jul
Ovu vrstu dresinga koristimo za salate....
Krompir salata u kalupu za kuglofKrompir salata u kalupu za kuglof
17. dec.
Prebacite salatu u kalup sa dnom koji se skida, nakon što ste pre toga posuli dno sitno isečenim peršunom. Pokrijte salatu streč folijom i blago je pritisnite....
Dresing za salatu sa dižonskim senfomDresing za salatu sa dižonskim senfom
08. april
Ova vrsta dresinga može da se koristi i za zelenu salatu i rukolu....
Šareni pasulj za salatu sa prazilukomŠareni pasulj za salatu sa prazilukom
02. april
Za ovaj šareni pasulj za salatu sa prazilukom pasulj se opere veoma dobro i stavlja se u posudu sa poklopcem. Preliva se hladnom vodom i ostavlja se da se natopi 24 sata....
Kako se pravi dresing za salatu?Kako se pravi dresing za salatu?
02. maj
Ovaj sos je dobar za salate koje sadrže zelenu salatu, parmezan, piletinu....
Nekoliko trikova za savršeno spremljen pirinačNekoliko trikova za savršeno spremljen pirinač
02. avgust
Dodajte 1 supenu kašiku biljnog ulja u tečnost prilikom kuvanja, tada će zrnca biti lepa i savršeno odgovarajuća za salate; 7. Ne budite lenji da propržite pirinač da biste mu dali delikatan ukus....
Jednostavni saveti za sotiranje mesaJednostavni saveti za sotiranje mesa
10. jun
Sotiranje je tehnika brzog prženja proizvoda u maloj količini masti. Masnoća treba da bude jako vruća, a meso ne treba mešati, već okretati pokretom tiganja. Potrebno je da izaberete odgovarajući tiganj, koji je...