Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kratko uputstvo za pripremanje savršene salateU sledećim redovima pogledajte neke savete za pravljenje savršene salate:
Pomešajte ukuse
Salate ne smeju biti bezukusne....
31. maj
Saveti za pripremu savršenog domaćeg kremaPostoji i drugi lak način da dobijete savršeni domaći krem, ali vi da ga prirpemite. Pravi, ne iz kesice....
25. jun
Ventričina - savršena italijanska salamaVentričina je tradicionalna italijanska salama proizvedena od svinjskog mesa bez konzervanasa....
26. okt.
Sos za salatu sa čilijemUmutimo dobro majonez sa pavlakom, kiselim mlekom i senfom u vazdušast krem.
Dodajemo im sos od čilija i začinjavamo biberom....
02. nov.
Dijeta za savršenu formu do BožićaSvako od nas želi savršeno da izgelda za predstojeće žurke. Da bi se ovaj san ostvario, potrebno je da počnemo već danas ili barem - od sledećeg ponedeljka....
26. feb.
Saveti za konzerviranje pečurakaSa mariniranim pečurkama preporučujemo da pripremite:
- salata od pečuraka;
- pica sa pečurkama;
- špageti sa pečurkama;
- ili šnicle sa pečurkama....
04. okt.
Saveti za kuvanje mesaDa bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
12. nov.
Saveti za čišćenje roštiljaAko hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja.
Za čišćenje najprljavijih i zagorelih mesta koristite...
22. sep.
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo. Iako su obe vrste mesa od pernatih životinja, nije isto da li pripremaš pile ili patku – različiti su...
11. feb.
Saveti za kuvanje artičokeOsnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
27. mart
Saveti za spremanje jarebiceJela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi.
Koliko nas zna da spremi jarebicu tako da se sačuvaju svi korisni sastojci i ukus?...
15. maj
Saveti za pečenje povrćaEvo i nekih saveta prilikom pečenja povrća.
Jedan dobro balansiran režim ishrane treba da sadrži adekvatne količine povrća i voća, kao i drugih namirnica....
02. okt.
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april
Saveti za kuvanje bamijeBamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C.
Ima nizak sadržaj kalorija...
23. april
Saveti za spremanje marinada za mesoJedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa.
Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Osim začina i maslinovog ulja,...
18. sep.
Domaći dresing za salateBalzamiko sirće je najbolje za mediteranske salate i pečeno povrće.
Jabukovo sirće je dobro za salate sa voćem....
25. feb.
Krompir salata u kalupu za kuglofPrebacite salatu u kalup sa dnom koji se skida, nakon što ste pre toga posuli dno sitno isečenim peršunom.
Pokrijte salatu streč folijom i blago je pritisnite....
17. dec.
Dresing za salatu sa dižonskim senfomOva vrsta dresinga može da se koristi i za zelenu salatu i rukolu....
08. april
Šareni pasulj za salatu sa prazilukomZa ovaj šareni pasulj za salatu sa prazilukom pasulj se opere veoma dobro i stavlja se u posudu sa poklopcem.
Preliva se hladnom vodom i ostavlja se da se natopi 24 sata....
02. april
Kako se pravi dresing za salatu?Ovaj sos je dobar za salate koje sadrže zelenu salatu, parmezan, piletinu....
02. maj
Nekoliko trikova za savršeno spremljen pirinačDodajte 1 supenu kašiku biljnog ulja u tečnost prilikom kuvanja, tada će zrnca biti lepa i savršeno odgovarajuća za salate;
7. Ne budite lenji da propržite pirinač da biste mu dali delikatan ukus....
02. avgust
Jednostavni saveti za sotiranje mesaSotiranje je tehnika brzog prženja proizvoda u maloj količini masti. Masnoća treba da bude jako vruća, a meso ne treba mešati, već okretati pokretom tiganja.
Potrebno je da izaberete odgovarajući tiganj, koji je...
10. jun