Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kolač od jabuka i suvog grožđaU testo za kolač dodati jabuke i suvo grožđe, sjediniti i izručiti u nauljan pleh, peći 30 minuta.
Gotov kolač od jabuka i suvog grožđa prohladiti, pa iseći na parčad željene veličine....
Salata od šargarepe i suvog grožđaŠargarepe se oljušte i naredaju. Suvo grožđe se natopi u mlakoj vodi oko 20 minuta, vadi se i osuši.
Svi sastojci se stavljaju u posudu i mešaju se.
Salata se začinjava solju i biberom po ukusu....
Krambl od jabuka i suvog grožđaDodajte sok od pomorandže, narendanu koru pomorandže, suvo grožđe, cimet i dve kašike smeđeg šećera.
Namažite široku posudu za pečenje sa oko 20 g maslaca i zagrejte rernu....
Originalni đevrek sa prelivom od suvog grožđaMelasse u koju se uranja testo je presudna za originalni ukus. Najjednostavnija za pripremu je melasse od suvog grožđa.
Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da nadođe....
Suvo grožđe- Suvo grožđe je bogato kalcijumom, što pomaže u jačanju koštanog sistema. Zato je veoma važno da se u jelovnik male dece čiji se koštani sistem još formira, uvrsti suvo grožđe....
Puter kifle sa nadevom od suvog grožđa i kremaU velikoj posudi se kombinuju voda i kvasac zajedno sa 1 kašikom šećera, promeša se i ostavlja oko 5 minuta. Dodaje se brašno, promeša se i skuplja rukama dok se ne dobije grubo testo....
Kako se destiluje vodaKada uklonite minerale i štetne hemikalije iz vode, ustvari se dobija destilovana voda....
Kako da napravimo domaće suvo grožđeOsim toga, tako se u zrnu stvaraju mikroskopske rupice kroz koje će da isparava vlaga. U protivnom, sušenje će oduzeti mnogo vremena.
Izvadite grožđe iz šerpe, ostavite da se ocedi voda i otkinite zrna....
Zašto mi se ne pije voda?Ili će vam se možda dopasti blago zagrejana voda - najvažnije je da vam voda za piće i čajevi budu prijatni....
Čudesna baklavaU posudi se pomeša voda, šećer, karanfilić i med, stavlja se na vatru i meša lagano, dok se ne rastopi, kad provri, meri se 4 minuta, vri, zato što je to vreme pripreme sirupa....
Čudesna musakaKrompir se oljušti i skuva se. Dok je topao, izgnječi se u pire sa margarinom i solju.
Luk se iseče na sitno i isprži se u 20 g ulja. U njega se dodaje mleveno meso. I ono se isprži....
Od kojeg grožđa se dobija dobro vinoMeđu našim sortama, tamjanika je sorta kojom se možemo ponositi.
Grožđe za crvena vina
Crveno ili kako se češće naziva crno vino se pravi od grožđa crvenih sorti sa bezbojnim ili obojenim sokom....
Čudesna mlečna salataPromešajte ceđeno kiselo mleko sa pasiranim belim lukom, malo sili, bibera i majonezom.
Dodajte sitno isečen krastavac, iseckanu mirođiju i namrvljene orahe zajedno sa kašikom ulja.
Dobro promešajte mlečnu salatu. Možete...
Čudesna pileća kavarmaDodajemo pečurke da se i one zaprže, meša se kratko i sipa se konzerva paradajza i aleva paprika. Sipa se malo vode, začinjava se solju, šećerom, biberom i čubrom....
Brašno od semenki grožđa - za šta se koristiSemenke grožđa mogu da se prerade u proizvod koji ima pozitivan efekat na zdravlje. Ovo je brašno od grožđa koje se dobija kao rezultat mlevenja semenki i to je bezglutensko brašno....
Čuvanje suvog voćaDa bi se sačuvali korisni sastojci suvog voća, treba da se čuvaju pravilno. Osnova za dobro čuvanje je njihova vlažnost i pakovanje.
Suvo voće se najbolje čuva ako je sušeno do optimalne vlažnosti - 17-24 %....
Kako da napravimo suvo grožđe?Zapravo za to vam treba samo grožđe i strpljenje, jer proces u kome se zrna svežeg grožđa pretvaraju u zlatno suvo grožđe oduzima vreme.
Suvo grožđe možete napraviti od svih sorti stonog grožđa....