Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Da napravimo testo za hlebNakon što se udvostruči, ponovo zamesite sa malo brašna, napravite pogaču i pecite u ugrejanoj rerni /180-200 stepeni/, dok korica ne postane braon....
09. jun
Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)Svaki kuvar koji je barem jednom mesio testo za hleb zna kako miriše kuhinja na sveže ispečen domaći hleb....
12. januar
1
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo mekani hlebNije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
08. jul
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
12. avgust
Osnovno testo za hlebStavim kvasac da se aktivira u toplom mleku sa šećerom i kašikom brašna.
Dodajem ga u ostatak brašna. Dodajemo so i maslac.
Zamesim testo na nabrašnjenoj radnoj površini. Pravim sebi doručak od testa....
07. januar
Kako da napravite lisnato testo?Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža.
Razvaljajte testo u debeo sloj....
23. sep.
Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Majstorstvo je u mešenju testa i prema mišljenju ljudi sa najdužim iskustvom, testo mora da se udari sto puta o sto, kako bi se dobio željeni rezultat....
19. okt.
Kako da napravimo krokan za tortuKrokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima.
Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
19. maj
Testo za hleb od spelte i belog brašnaZamesimo meko testo. Testo stavljamo preko mesta posutog brašnom i mesimo dok ne postane vazdušasto i meko....
13. dec.
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Znajući neke nijanse koje treba imati u vidu prilikom izbora kvasca, vi možete napravite pravi izbor. Osim toga, domaćica određuje koji kvasac je najbolje da koristi za pravljenje hleba....
21. jun
Kako da čuvamo testo?Kada čuvate testo za picu u zamrzivaču, potrebno je da formirate kuglice, od kojih je svaka dovoljna da napravite picu.
Svaka kuglica je umotana u najlon....
22. april
Brza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaU zavisnosti od recepta u testo se mogu dodati razni mlečni proizvodi: sveže mleko i kiselo, kisela pavlaka, sitan sir itd. Mlečni proizvodi prave mlečno-kiselu fermentaciju i doprinose boljem "opuštanju" testa....
26. maj
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Kako da napravimo sajderPotrebni sastojci: 12 jabuka srednje veličine, kiselog ukusa, 1 pomorandža, 1 šolja smeđeg šećera, prstohvat cimeta, 2 pstohvata muskatnog orašćića, 4 karanfilića, voda.
Jabuke i pomorandže sečemo na komade....
25. januar
1
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?U najjednostavnijoj rerni takođe možete napraviti odličan kvalitetan hleb, koji zahteva samo kvalitetno brašno i malo truda s vaše strane....
24. april
Kako da ispečemo domaći hlebŽelite da napravite domaći hleb i da se prisetite ukusa iz detinjstva? Napravite hleb koji je skoro kao onaj u prodavnicama, samo što je pravi i ukusniji....
24. jul
Kako napraviti dobar kiseli kupusDanas ćemo vam reći kako da sami pripremite lep kiseli kupus kod kuće.
Pre nego što počnete, treba da znate da bi napravili dobar kiseli kupus, morate da uzmete u obzir vreme kada počinjete....
28. okt.
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
07. maj
Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?Pogledajte i neke ideje za:
- patka sa kiselim kupusom;
- salate sa kiselim kupusom;
- svinjetina sa kiselim kupusom....
25. nov.
Kako da napravimo domaći nektarNema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake.
To što danas kupujemo u prodavnicama i što je označeno kao nekatar, zaista može da nas zasladi, ali relano...
25. avgust
Kako da napravimo savršene ćufticePre nego što napravite svako ćufte, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom. Tako formirane ćuftice stavite da se prže u umereno zagrejanom ulju s obe strane....
08. maj