Soja SosSoja SosSoja sos je tradicionalna namirnica koja nam dolazi iz Istočne Azije. Veoma popularan u azijskoj kuhinji, soja sos poslednjih godina postaje sve popularniji i kod nas. Istorija soja sosa se vezuje za Kinu pre hiljadu godina...
Tabasko SosTabasko SosTabasko sos je američka marka ljutog sosa koji se proizodi od kraja 19. veka od strane porodične kompanije koja se nalazi na ostrvu Ejvori u državi Luizijani. Tabasko sos je najpoznatiji ljuti sos na svetu, dok samo nekoliko...
Šnicle sa Vorčester sosomŠnicle sa Vorčester sosomU đuvečaru namazanu uljem, poređajte šnicle (krmenadle - nema porebe da se istanjuju) Luk isecite na polumesec i dodajte ga u đuvečaru. Dodajte šargarepu iseckanu na kolutiće i pečurke - na kriške. Dodajte začine, soja...
Svinjski kare sa vorčester sosomSvinjski kare sa vorčester sosomJa sam servirala svinjski kare sa vorčester sosom sa dinstanim mladim krompirom....
Svinjska rebra sa vorčester sosomSvinjska rebra sa vorčester sosomStavite papir za pečenje ili foliju u pleh. Poređajte rebra u jedan red i namažite ih uljem. Pomešajte so, biber, alevu papriku, majčinu dušicu i beli luk. Lepo natrljajte rebra začinima. Stavite pleh u prethodno ugrejanu...
Pečena kolenica sa vorčester sosomPečena kolenica sa vorčester sosomU odgovarajućoj posudi pomešamo vorčester sos, bujon, maslinovo ulje, beli luk u prahu i alevu papriku. Dodajemo i preostali deo zelenih začina. Pomešamo sve sastojke da dobijemo pastu....
Čipotle sosČipotle sos
14. januar
Korijander sitno naseckati. Potrebne su 3 supene kašike. Papriku očistiti od semenki i odstraniti drške. Staviti sve sastojke u blender i izblendati u glatku masu. (Ako ne možete da nabavite čipotle papriku, probajte...
Chermoula sosChermoula sos
13. januar
U zagrejanom tiganju na šporetu (na srednjoj temperaturi) propržiti na 1-2 minuta sve mlevene začine. Prebaciti ih u blender. Dodati izgnječen beli luk, sve ostale sastojke i izblendati - ne mora baš glatko. Posoliti...
Mornay sosMornay sos
02. januar
Toplom bešamel sosu dodati krupno izrendani grijer sir i kiselu pavlaku. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Smesu promešati i staviti na šporet, na srednu temperaturu i mešati dok sos ne postane gust i gladak - onoliko koliko...
Srirača sosSrirača sos
01. januar
Papriku očistiti od semenki, pa prepoloviti. Staviti je u šerpu, dodati očišćeni beli luk, šećer, so, biber i alkoholno sirće (za sriraču se nikad ne koristi jabukovo sirće). Kuvati sastojke na tihoj vatri 30 minuta....
Cukini sosCukini sos
30. dec.
Cukini tikvice oprati, ne ljuštiti, iseći na krupnije komade. Rasporediti po plehu obloženom pek papirom. Poprskati uljem, posoliti, pobiberiti, posuti mlevenom alevom paprikom, promešati. Ispeći u rerni. U tiganju...
Sos ČimičuriSos Čimičuri
14. okt.
Toni Aleksov
Operite i očistite peršun, mladi luk i beli luk. Stavite sve u blender ili multipraktik, dodajte maslinovo ulje, sirće, čili, papriku, so, origano i izblendujte sve. Na kraju dodajte i vodu i ponovo izblendujte....

Pratite nas