Facebook
Omiljeno
Pinterest
Domaći vorčester sosDomaći vorčester sos prebacite u teglicu ili posudicu, koja se čvrsto zatvara.
Pravilo čuvanja - pripremljeni sos za meso može da se koristi u trajanju od 2 meseca, a pre svake upotrebe se rastrese....
Šnicle sa Vorčester sosomDodajte začine, soja sos i vino. Na kraju sipajte oko 1 čašu vode.
Poklopite đuvečaru i pecite na 180-200 stepeni oko 2 sata. Servirajte sa prilogom po izboru....
Pečena kolenica sa vorčester sosomU odgovarajućoj posudi pomešamo vorčester sos, bujon, maslinovo ulje, beli luk u prahu i alevu papriku. Dodajemo i preostali deo zelenih začina. Pomešamo sve sastojke da dobijemo pastu....
Svinjska rebra sa vorčester sosomKad rebra budu gotova namažite ih sosom sa obe strane i pecite još oko 15 minuta.
Servirajte sa preostalim sosom, kao prilog uz prženi krompir i rebra....
Tabasko SosRok trajanja tabasko sosa je 5 godina.
Tabasko sos u kulinarstvu
Nesumnjivo je tabasko sos najpoznatiji ljuti sos koji je kulinarski svet ikad poznavao....
Soja SosSastav soja sosa
Pravi soja sos ne sadrži holesterol u supena je zamena za so, maslac, začine i majonez. Pored svega, niskokaloričan je - 100 g sosa ima 70 kalorija....
Kako napraviti sofrito sosEvo osnovnog recepta, a nakon njega pokazujemo šta još možete dodati u sos ako želite da ga diverzifikujete:
Sofrito sos
Neophodni proizvodi: 2 glavice luka, 2-3 čena belog luka, 3-4 paradajza, 5 kašika maslinovog ulja...
Kako se pravi sos od limunaSos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file.
Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos....
Mirođija sosMirođija sos je odlična dopuna krompiru i različitim jelima od mesa....
Ladolemono sosČuvajte sos u tegli u frižideru do 1 nedelje i dobro protresite pre upotrebe....
Sos DižonKada potrošite pola ulja, dodajte sok od limuna i nastavite da mutite sa preostalim uljem dok ne dobijete gust sos za meso.
Sos dižon je spreman....
Bearnez sosSos se služi uz pečeno meso, kuvana jaja itd. Po želji, bearnaez sos se može začiniti limunovim sokom i belim biberom....
Sos AlfredoRastopite maslac i dodajte pavlaku, mešajte na laganoj vatri.
Dodajte sitno iseckan beli luk i sir. Mešajte dok se sir ne istopi i dok ne dobijete glatku smesu.
Posolite i dodajte peršun. Dobro promešajte....
Sos RemuladaOvaj sos je pogodan za ribu i morske plodove....
Lionski sosServirajte sa pečenim mesima ili ćufticama ukusni lionski sos.
Prijatno!...
Sos AvgolemonoOvaj sos se najčešće priprema kao sos za recepte sa ribom, zbog njegovog snažno izraženog ukusa limuna i zbog njegove kiselosti....
Robert sosOn daje karakterisitnčnu tamnu boju robert sosu, ali ponekad se ne dodaje, dovoljno je da imamo lep i koncentrisan teleći bujon. U tom slučaju sos bude malo svetliji.
4....
Sos FrikaseJedan savet: Lično ja koristim ovaj klasični sos za pile Frikase sa buojonom od pečuraka/piletine, a za punjene paprike koristim bujon od povrća. :)...
Sos ČimičuriSos Čimičuri možete da koristite da marinirate piletinu, teletinu ili da ga dodajte u sendviče....
Sos HarisaIspecite paprike i stavite ih u najlon kesu da odstoje, pa ih oljuštite.
Prokuvajte posoljenu vodu i u nju stavite habanero papriku i ljute paprike, pa ih kuvajte oko 3 minuta.
Ocedite paprike i ohladite ih, pa im uklonite...
Pikantan sosNakon što se prokuva dodajte šećer i soja sos. Dokuvajte još 5-7 minuta.
Ovaj sos je pogodan za jela od povrća i pečena mesa, kao i za jela sa ribom....
Sos KarbonaraPogledajte takođe kako da napravite i klasični sos Alfredo ili omiljeni španski Romesko sos....
Biljni sosOvaj sos se dodaje u različite sveže salate....