Pikantan sos
Pikantan sos
isečen paradajz. Nakon što se prokuva dodajte šećer i soja sos. Dokuvajte još 5-7 minuta. Ovaj sos je pogodan za jela od povrća i pečena ...
Sos Čimičuri
Sos Čimičuri
14. okt.
Operite i očistite peršun, mladi luk i beli luk. Stavite sve u blender ili multipraktik, dodajte maslinovo ulje, sirće, čili, papriku, so, origano i ...
Ribarski sos
Ribarski sos
Beli luk se istuca sa solju u avanu i prži se 2-3 minuta u zagrejanoj masnoći dok se meša. Dodaje se sirće i na sitno isečene ljute paprike i sve se meša ...
Sos arabijata
Sos arabijata
Luk i beli luk propržimo. Dodajemo vino, šećer, čili, bosiljak, paradajz pire, pomešano sa malo vode, iseckani paradajz. Začinimo solju i biberom. ...
Gvakamole sos
Gvakamole sos
Isečete avokado na dve polovine, sklanjate velikiu košticu i izdubite sredinu. U posudi izgnječite u pire. Nakon toga dodajete isečen paradajz na kocke, ...
Kasera sos
Kasera sos
Oljuštite paradajz i sitno iseckajte. Oljuštite luk i čen belog luka. Luk sitno iseckajte, a beli lug izgnječite. Isecite mariniranu papriku na male ...
Sos Gribih
Sos Gribih
23. januar
mešanje treba da dobijete sos gustine krema. Začinite sa malo soli i bibera. Operite paradajz i presecite ga na pola. Koristite samo mesnati deo ...
Sos Espanjol
Sos Espanjol
dobijete gladak sos. Možete raditi kako je vama lakše. U prženo povrće, koje već lepo miriše, dodajte brašno odjednom i mešajte 1-2 minuta, nakon ...
Sos terijaki
Sos terijaki
Pomešajte sve sastojke u maloj šerpi i stavite na vatru. Kad provri ostavite 2-3 minuta. Originalan recept za Terijaki nije sa belim vinom, nego sa ...
Bešamel sos
Bešamel sos
Maslac rastopiti, pa posudu skloniti od vatre. Staviti brašno, soli po ukusu i muskatni oraščić, pa sve sjediniti. Nakon toga, na umerenoj vatri, u smesu ...
Grejvi sos
Grejvi sos
sačekajte da luk omekša. Zatim dodajte brašno i mešajte 5 minuta dok se i ono ne proprži. Sipajte vino i bujon, mešajući sve vreme. Sos kuvajte ...
Sos Remulad
Sos Remulad
Senf, žumanca, biber i sok od limuna se dobro umute u odgovarajućoj posudi. Dodajte ulje u tankom mlazu i mešajte dok se ne dobije dobar kremasti ...