Mogu se spremiti na nekoliko načina:
1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom.
2....
Lagana posna jela su za one koji poste, i za ljubitelje ukusne i zdrave hrane. Posna jela ne znače monotonu ishranu, prosto sastojci treba da se kombinuju na različite načine....
Posolimo i dodajemo kardamon (eksperiment, čiji me ukus prijatno iznenadio), da bi oslobodio svoje mirise.
Skidamo sa vatre. Rasporedimo nadev ravnomerno, poređamo preko prepolovljene ružice karfiola....
Kada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati.
Spremljene školjke se ne mogu čuvati, a još manje da se ponovo zagrevaju, jer postoji veliki rizik od trovanja....
Da spremiteukusno jelo ili garnir od vrganja, uvek koristite samo sveže pečurke. Mlade pečurke, čija visina ne prelazi više od 7 cm, smatraju se najmekšim i najukusnijim....
Meso isecite na komade i stavite da se przi, sipajte malo vode i začinite solju. Pržite dok ne porumeni. Krompir isecite na štapiće i takođe ispržite.
U okrugle tanjire stavite prvo krompir odozgo meso i preko toga iseckan...