Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testoKako bismo napravili masno testo nije potrebno previše vremena, niti neke posebne pripreme. Dobro je da se isprate sastojci striktno kako su napisani u receptu, pogotovo ako ga prvi put pripremate....
Kako se prave kuvano i pareno testoKako se prave kuvano i pareno testoKuvano testo Kuvano testo se od kuvara smatra magičnim. To je tako, pošto je lagano i vazdušasto, od kojeg se prave krofne, tulumbe, ekleri, đevreci itd....
Kako se pravi fonduKako se pravi fonduMožete da koristite kako mlečnu tako i belu čokoladu za pripremu slatkog fondua....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprškaOna se pravi od paradajz pirea, paradajza, celera, šargapepe i peršuna....
Osnovno slatko testoOsnovno slatko testoDodajte brašno, dodajte umućena jaja i zamesite testo. Uvijte ga u foliju za čuvanje svežine....
Kako se mesi glatko testo?Kako se mesi glatko testo?Ako pratite ova pravila, naravno da ćete imati mekan hleb, jednostavan za jelo unutra i sa hrskavom koricom spolja. Ali, ako ne umesite glatko testo dobro, hleb će biti tvrd, debeo i ravan....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupusOvde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?Ove šare nastaju u etapi proizvodnje kada se sir "uvija" štapićima od nerđajućeg čelika, kako bi se omogućila cirkulacija kiseonika i tako podstakao rast....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke. Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
Kako da prepoznate pravi sirKako da prepoznate pravi sirKako drugi tvrde, kada je sir pravi i stariji, on ne bi trebalo da se mrvi. Jedan zreo sir ima nenametljiv mlečno - kiseli ukus, ali ne i gorak....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivoKakva će ona piti - raž, ječam ili pšenica, zavisi od vas. Možete pomešati raž sa ovsom. Nakon što odaberete zrna, stavite ih u duboku posudu i prelijte hladnom vodom....
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanjPatišpanj, još poznat kao testo za kolače, je možda najpopularnije testo koje se koristi za pripremu različitih torti, kolača, koha, petifurija, keksa i dr....

Pratite nas