Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi suvi kvasac?Kako se pravi suvi kvasac?
29. januar
Međutim, pitanje je, kako se pravi suvi kvasac? Suvi kvasac je napravljen u industrijskim uslovima, proizveden je ekstrudiranjem običnog presovanog živog kvasca....
KvasacKvasac
17. sep.
Postoje pretpostavke, ali ne i dokazane činjenice, da kvasac smanjuje nivo holesterola, povećava novo energije putem vitamina i minerala koji se nalaze u sastavu pivskog kvasca....
Pivski KvasacPivski Kvasac
16. dec.
Koristi od pivskog kvasca Već je i dokazana činjenica da je pivski kvasac prirodnog organskog porekla i da snabdeva telo dodatnim količinama vitamina....
Suvi miš-mašSuvi miš-maš
06. januar
Paprike se očiste i iseku na male parčiće, poželjno jednake veličine. Stavljaju se u prethodno zagrejanu masnoću u dubokom tiganju, da malo prska i prže se dok ne postanu zlataste. Savet - mešajte savim retko na početku...
Koktel Suvi MartiniKoktel Suvi Martini
02. jun
Izvanredni koktel Suvi Martini....
Brzi suvi kolačićiBrzi suvi kolačići
12. april
Ostaviti maslac na sobnu temperaturu da malo omekša. U posudu staviti brašno. Dodati iseckani maslac brašnu. Rukama umesiti maslac u brašno. Odvojiti belanca i žumanca i žumanca staviti u testo. Dodati šećer, puding u...
Sitni suvi kolačiSitni suvi kolači
20. april
Staviti maslac u posudu i dodati jaja i mleveni šećer. Umešati sve rukom i dodati mlevene lešnike i brašno. Umešati sve rukom. Na radnu površinu staviti malo brašna i razviti testo. Modlom odvajati oblike od testa kakve...
Koktel Suvi osmehKoktel Suvi osmeh
01. sep.
Ukrasite gotovi koktel Suvi osmeh komadom jagode i uživajte u ovom suvom koktelu....
Domaći suvi file sa začinimaDomaći suvi file sa začinima
22. sep.
Posolimo meso i ostavljamo ga da odstoji 24 sata. Nakon toga ga peremo dobro vodom i čekamo da se ocedi. Mešamo sve začine i uvaljamo ga, pravimo rupu u jednom kraju i provlačimo kanap. Sušimo 7 dana na provetrivom...
Suvi kolač sa čokoladnom glazuromSuvi kolač sa čokoladnom glazurom
10. jul
Ovi ukusni suvi kolači sa čokoladnom glazurom su fantastični za popodnevnu kafu ili goste....
Suvi kvasac - kako raditi sa njim i kada ga koristiti?Suvi kvasac - kako raditi sa njim i kada ga koristiti?
11. jun
U tom trenutku, najbolje je da bacite kvasac i kupite novi suvi kvasac. Ključno je da ne dodajete so direktno u kvasac, jer će to deaktivirati kvasac....
Brzi i suvi kolači sa piškotamaBrzi i suvi kolači sa piškotama
13. okt.
1
Pola paketa kravljeg maslaca umutimo sa 3 supene kašike šećera u prahu i 1 vanilin šećerom za mekan krem sa maslacem. 10 piškota namažemo dobijenim kremom. Zalepimo drugih 10 piškota. Odozgo malo namažemo od preostalog...
Bezglutenski kvasac - suština i upotrebaBezglutenski kvasac - suština i upotreba
20. sep.
U posudi sa toplom vodom se istope zajedno šećer i bezglutenski kvasac, smesa se ostavlja da naraste na otprilike 30 minuta. Zatim se dodaju osatli sastojci zajedno sa 1 šoljom vode....
Primena štapića cimetaPrimena štapića cimeta
29. nov.
Štapići cimeta imaju široku primenu, osim toga korisni su i veoma prijatne arome....
Za i protiv pivskog kvascaZa i protiv pivskog kvasca
18. jun
Praktične primene pivskog kvasca Pivski kvasac se obično nudi u obliku praška ili u obliku malih ljuspica. Ima ukus koji podseća na sir koji može da vam da ideju za vaše kulinarske eksperimente....
Primena ljuski od lukaPrimena ljuski od luka
24. sep.
Primena ljuski od luka Pre nego što budete koristili ljuske od luka, uverite se da su zdrave i bez oštećenja. Ljuske koje imaju trulež po sebi, gljivice ili vidljiva oštećenja ne treba da se koriste....
Propolis - koristi i primenaPropolis - koristi i primena
22. april
Pčele imaju nezamenljivo mesto u ekosistemu. Njihova uloga je da oprašuju cveće da bi proizveli čiste prirodne proizvode kao što su med i proizvodi - derivati od njega. Jedan od derivata meda je propolis. Propolis...
Beli čaj - poznate i nepoznate činjeniceBeli čaj - poznate i nepoznate činjenice
01. sep.
Zapravo, malo se zna o činjenici da proizvodnja belog čaja zahteva veliku pažnju i trud. Biraju se posebne sorte koje će se uzgajati u baštama nekoliko godina pre prve berbe....
Zanimljive činjenice o hrani u prošlostiZanimljive činjenice o hrani u prošlosti
26. feb.
Evo nekoliko interesantnih činjenica u vezi sa hranom kroz prošlost: - U trgovinskim odnosima između stanovništva kao osnovna jedinica za razmenu se koristilo seme....
Ljute paprike Halapenjo - koristi i činjeniceLjute paprike Halapenjo - koristi i činjenice
10. jun
Ova sposobnost se koristi u proizvodnji krema i flastera za spoljnu primenu, uglavnom za bolove u zglobovima. Efekat ublažavanja bolova dolazi od privremenog blokiranja receptora za bol u oblasti primene....
Semenke dunje - koristi i primenaSemenke dunje - koristi i primena
10. okt.
Navikli smo da pre konzumiranja bilo kakvog voća moramo da ga oljuštimo i obavezno mu uklonimo semenke, ako ih ima. Ovaj deo biljaka je obično tvrđi, teško svarljiv i to je razlog zašto se ignoriše i odbacuje. Ovaj postupak...
Listovi dunje - koristi i primenaListovi dunje - koristi i primena
05. okt.
Dunja je dobro poznato voće, koje služi bukvalno za sve. Može se konzumirati sveže, praviti džem, mus, sok, žele ili liker. Od dunja kuvaju čak i rakiju. Pečene dunje su divan desert, a na Pirinejima od njih prave i hleb...
Ulje mente - koristi i primenaUlje mente - koristi i primena
19. sep.
Na primer ono odbija iritantne insekte i tako nas štiti od ujeda. Evo i koja su ostala korisna svojstva koje proizvod krije: Koža postaje sjajna pomoću ulja mente Ulje mente je pravi eliksir za kožu....
Е252 - definicija, primena i svojstvaЕ252 - definicija, primena i svojstva
15. avgust
To je zbog činjenice što se u njemu nalazi ogromna količina konzervansa i hemikalija koje čuvaju njegovu celovitost i sprečavaju da se pokvari tokom veoma dugog vremenskog perioda....
Ulje kima - koristi i primenaUlje kima - koristi i primena
28. jul
Kim je jedna od najkorisnijih biljaka i začina. On ima veoma izraženu aromu i u nekim krajevima je poznat kao kimel, divlji anis, divlji komorač. Kim je biljka koja je višegodišnja biljka iz porodice Štitare. Ne treba...