Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaće kokosovo uljeDomaće kokosovo ulje
09. april
Kada se tečnost stvrdne, vadimo, pravimo nekoliko otvora u kokosovom ulju, kako bi mogao da se iscedi višak tečnosti u donjem delu tegle. Domaće kokosovo ulje držimo u frižideru ne više od 4 nedelje....
Kokosovo UljeKokosovo Ulje
24. april
To je dovoljan razlog da kokosovo ulje uključite u domaće maske za kosu. Jedna maska za kosu se priprema od 1 kašike kokosovog ulja, 1 žumanceta i malo alkohola....
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Zašto redovno treba da jedete džigericu?
07. okt.
Crna džigerica sisara, domaćih kokoški i patki i nekih vrsta riba se konzumiraju kao hrana. Goveđa, jagnjeća, teleća, pileća i guščija džigerica se koristi kao izvor hrane. Kod nas i u mnogim drugim zemljama se konzumira...
Za šta da koristimo kokosovo ulje?Za šta da koristimo kokosovo ulje?
23. dec.
Ono što čini kokosovo ulje odličnim kozmetičkim sastojkom je njegova hemijska formula. Njegova mala molekurlarna struktura je razlog što ga koža lako upija. Mekoća i glatkoća kože je zbog koskovog ulja....
Nekoliko razloga da jedete ljutoNekoliko razloga da jedete ljuto
13. dec.
Najboljih 5 razloga da jedete ljutu hranu su 1. Pomaže u gubitku težine. Ljuta paprika sadrži supstancu kapsaicin, koja ubrzava metabolizam, što dovodi do bržeg sagorevanja kalorija....
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraNekoliko razloga da jedete meso kengura
29. dec.
Priroda nas je ustrojila tako da jedemo mnogo mesa....
10 razloga da jedete više paprike10 razloga da jedete više paprike
27. sep.
Papike se mogu koristiti kao osnova za kozmetičke maske za negu kože. Narendajte papriku i 1 kašičicu rendane paprike pomešajte sa istom količinom pavlake i jajeta....
Deset razloga da jedete godži beriDeset razloga da jedete godži beri
14. okt.
Redovan unos godži berija smanjuje pojavu bora i značajno usporava proces starenja. Takođe pročitajte za šta je dobar godži beri i kako da napravite čaj od godži berija....
Pet važnih razloga da jedete pasulj češćePet važnih razloga da jedete pasulj češće
27. feb.
Kada se redovno konzumira, jedna čaša (90 g) belog pasulja može da poboljša i održava kognitivnu finkciju./page...
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukNekoliko razloga da jedete sveži beli luk
26. feb.
Beli luk vam može pravti probleme da ostavite dobar utisak na prvom sastanku, ali i da doživite neuspeh u ljubavi, biće vam lakše, jer ako jedete ovo povrće, imaćete dobro zdravlje direktno iz prirode....
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeNekoliko razloga da jedemo trešnje
26. jun
U sezoni trešanja nemojte propustiti da jedete ovo ukusno voće, pošto će to biti samo bonus za vaše zdravlje. Evo nekoliko glavnih razloga da jedemo trešnje: 1. Trešnje sadrže velike količine kalijuma....
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?
10. avgust
Pogledajte koje su to koristi i naučite zbog čega je korisno da jedete tikvice redovno....
Svi dobri razlozi da jedete više šargarepeSvi dobri razlozi da jedete više šargarepe
28. sep.
Hajde da saznamo zajedno u ovom članku zašto bi trebalo da jedemo više šargarepe!...
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačNekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinač
12. avgust
Crveni pirinač je vrsta nepoliranog pirinča koji ima veću hranljivu vrednost od belog. Vreme kuvanja je relativno duže od vremena kuvanja belog pirinča, ali crveni ima prijatniji ukus. Bogat je vlaknima, vitaminima B1...
9 razloga koji će vas naterati da češće jedete banane9 razloga koji će vas naterati da češće jedete banane
14. sep.
Međutim, postoji dosta više razloga da konzumirate bananu kada ste u pokretu ili kod kuće. Evo koji su to razlozi i koje su najvažnije koristi banana. 1....
Pet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuPet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicu
10. avgust
Evo i 5 razloga zbog kojih treba da jedete lubenicu: 1....
Da li je toliko zdravo? Kokosovo ulje je štetnije od svinjske mastiDa li je toliko zdravo? Kokosovo ulje je štetnije od svinjske masti
18. sep.
Jedini razlog da koristite kokosovo ulje u kuvanju jeste činjenica da je ono sada popularno i moderno, a ne zato što zaista vodite računa o svom zdravlju, kako kažu naučnici....
7 dobrih razloga, koji će vas ubediti da jedete krastavac svakog dana7 dobrih razloga, koji će vas ubediti da jedete krastavac svakog dana
22. sep.
Da vidimo 7 razloga koji će va ubediti da svaki dan jedete krastavce: 1....
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeKako da čuvamo ulje i maslinovo ulje
18. mart
Ulje se čuva dosta dugo zahvaljujući njegovom pakovanju. Prodaje se sa dobro zatvorenim poklopcem i zahvaljujući tome može sačuvati svoje kvalitete u trajanju od 2 godine. Flaše sa uljem treba da se čuvaju na tamnom i...
Šupla iz grada RazlogaŠupla iz grada Razloga
31. okt.
Treba da dobijete testo, koje je malo gušće od testa za palačinke. Prebacite ga u prethodno nauljenu tepciju, pa dodajte maslac i izmrvljeni sir....
Kokosovo mlekoKokosovo mleko
24. mart
Kokos treba da bude usitnjen poput kokosovog brašna. Ostaviti kokosovo mleko da se dobro ohladi, najbolje oko 2, 5-3 sata....
Šta da jedemo za redovnu stolicu?Šta da jedemo za redovnu stolicu?
31. januar
Redovno i dobro pražnjenje creva, pomaže unos oraha, koji nisu posebno bogati vlaknima, ali su bogati prirodnim masnoćama, koje ubrzavaju prolazak hrane kroz želudac i creva....
Šta da jedete da biste ubili apetitŠta da jedete da biste ubili apetit
13. april
Nučite se da jedete po jednu jabuku ili krušku dnevno i brzo ćete ustanoviti da ne "sanjate" bombone ili čokolade. Ili se kladite na voćnu salatu kada vam se jede nešto slatko....
Prava šupla iz grada RazlogaPrava šupla iz grada Razloga
04. avgust
Sipamo kašu od brašna, tako da se rasporedi ravnomerno po celoj posudi. Stavljamo u rernu i pečemo na 250 stepeni pola sata, dok se ne zapeče....
Ulje od kamiliceUlje od kamilice
06. jun
Sipajte vodu u posudu i stavite teglu u nju tako da bude prekrivena vodom. Tako se kuva na pari 2-3 sata, a da voda ne proključa. Trebalo bi da pratite....