Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaće kokosovo uljeKada se tečnost stvrdne, vadimo, pravimo nekoliko otvora u kokosovom ulju, kako bi mogao da se iscedi višak tečnosti u donjem delu tegle.
Domaće kokosovo ulje držimo u frižideru ne više od 4 nedelje....
09. april
Kokosovo UljeTo je dovoljan razlog da kokosovo ulje uključite u domaće maske za kosu. Jedna maska za kosu se priprema od 1 kašike kokosovog ulja, 1 žumanceta i malo alkohola....
24. april
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Crna džigerica sisara, domaćih kokoški i patki i nekih vrsta riba se konzumiraju kao hrana. Goveđa, jagnjeća, teleća, pileća i guščija džigerica se koristi kao izvor hrane. Kod nas i u mnogim drugim zemljama se konzumira...
07. okt.
Za šta da koristimo kokosovo ulje?Ono što čini kokosovo ulje odličnim kozmetičkim sastojkom je njegova hemijska formula. Njegova mala molekurlarna struktura je razlog što ga koža lako upija. Mekoća i glatkoća kože je zbog koskovog ulja....
23. dec.
Nekoliko razloga da jedete ljutoNajboljih 5 razloga da jedete ljutu hranu su
1. Pomaže u gubitku težine. Ljuta paprika sadrži supstancu kapsaicin, koja ubrzava metabolizam, što dovodi do bržeg sagorevanja kalorija....
13. dec.
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraPriroda nas je ustrojila tako da jedemo mnogo mesa....
29. dec.
10 razloga da jedete više paprikePapike se mogu koristiti kao osnova za kozmetičke maske za negu kože. Narendajte papriku i 1 kašičicu rendane paprike pomešajte sa istom količinom pavlake i jajeta....
27. sep.
Deset razloga da jedete godži beriRedovan unos godži berija smanjuje pojavu bora i značajno usporava proces starenja.
Takođe pročitajte za šta je dobar godži beri i kako da napravite čaj od godži berija....
14. okt.
Pet važnih razloga da jedete pasulj češćeKada se redovno konzumira, jedna čaša (90 g) belog pasulja može da poboljša i održava kognitivnu finkciju./page...
27. feb.
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukBeli luk vam može pravti probleme da ostavite dobar utisak na prvom sastanku, ali i da doživite neuspeh u ljubavi, biće vam lakše, jer ako jedete ovo povrće, imaćete dobro zdravlje direktno iz prirode....
26. feb.
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeU sezoni trešanja nemojte propustiti da jedete ovo ukusno voće, pošto će to biti samo bonus za vaše zdravlje.
Evo nekoliko glavnih razloga da jedemo trešnje:
1. Trešnje sadrže velike količine kalijuma....
26. jun
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Pogledajte koje su to koristi i naučite zbog čega je korisno da jedete tikvice redovno....
10. avgust
Svi dobri razlozi da jedete više šargarepeHajde da saznamo zajedno u ovom članku zašto bi trebalo da jedemo više šargarepe!...
28. sep.
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačCrveni pirinač je vrsta nepoliranog pirinča koji ima veću hranljivu vrednost od belog. Vreme kuvanja je relativno duže od vremena kuvanja belog pirinča, ali crveni ima prijatniji ukus. Bogat je vlaknima, vitaminima B1...
12. avgust
9 razloga koji će vas naterati da češće jedete bananeMeđutim, postoji dosta više razloga da konzumirate bananu kada ste u pokretu ili kod kuće. Evo koji su to razlozi i koje su najvažnije koristi banana.
1....
14. sep.
Pet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuEvo i 5 razloga zbog kojih treba da jedete lubenicu:
1....
10. avgust
Da li je toliko zdravo? Kokosovo ulje je štetnije od svinjske mastiJedini razlog da koristite kokosovo ulje u kuvanju jeste činjenica da je ono sada popularno i moderno, a ne zato što zaista vodite računa o svom zdravlju, kako kažu naučnici....
18. sep.
7 dobrih razloga, koji će vas ubediti da jedete krastavac svakog danaDa vidimo 7 razloga koji će va ubediti da svaki dan jedete krastavce:
1....
22. sep.
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeUlje se čuva dosta dugo zahvaljujući njegovom pakovanju. Prodaje se sa dobro zatvorenim poklopcem i zahvaljujući tome može sačuvati svoje kvalitete u trajanju od 2 godine.
Flaše sa uljem treba da se čuvaju na tamnom i...
18. mart
Šupla iz grada RazlogaTreba da dobijete testo, koje je malo gušće od testa za palačinke.
Prebacite ga u prethodno nauljenu tepciju, pa dodajte maslac i izmrvljeni sir....
31. okt.
Kokosovo mlekoKokos treba da bude usitnjen poput kokosovog brašna.
Ostaviti kokosovo mleko da se dobro ohladi, najbolje oko 2, 5-3 sata....
24. mart
Šta da jedemo za redovnu stolicu?Redovno i dobro pražnjenje creva, pomaže unos oraha, koji nisu posebno bogati vlaknima, ali su bogati prirodnim masnoćama, koje ubrzavaju prolazak hrane kroz želudac i creva....
31. januar
Šta da jedete da biste ubili apetitNučite se da jedete po jednu jabuku ili krušku dnevno i brzo ćete ustanoviti da ne "sanjate" bombone ili čokolade. Ili se kladite na voćnu salatu kada vam se jede nešto slatko....
13. april
Prava šupla iz grada RazlogaSipamo kašu od brašna, tako da se rasporedi ravnomerno po celoj posudi.
Stavljamo u rernu i pečemo na 250 stepeni pola sata, dok se ne zapeče....
04. avgust
Ulje od kamiliceSipajte vodu u posudu i stavite teglu u nju tako da bude prekrivena vodom.
Tako se kuva na pari 2-3 sata, a da voda ne proključa. Trebalo bi da pratite....
06. jun