Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Svinjski jezik u đuvečariSvinjske jezike treba da skuvate, očistite i naseckate na kolutove debljine oko centimetar. Najbolje je da koristite ekspres lonac i u njemu će vam trebati oko 20-25 minuta da skuvate jezike....
08. okt.
Svinjski jezik u rerniOperemo veoma dobro svinjski jezik pre nego što počnemo da ga spremamo.
Da bi lakše očistili jezik, natopimo ga jedan sat u hladnoj vodu, dodajući sok od jednog limuna, tako je jednostavnije da se očisti....
31. jul
Svinjski jezik sa krompiromStavljamo svinjski jezik u šerpu u posoljenu vodu da se kuva, zajedno sa lovorovim listom, pimetom i biberom u zrnu.
Kad se skuva, operemo ga hladnom vodom, skidamo kožicu i isečemo na komadiće....
01. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Svinjski jezik u maslacu u rerniDobija se veoma ukusan jezik u maslinovom ulju.
Svinjski jezik u maslacu u rerni je odlično meze za svako veče!...
06. sep.
Svinjski jezik sa kravljim maslacemServiram jezik u tiganju sa kuvanim pirinčem sa bujonom od kuvanja svinjskih jezika.
Svinjski jezici sa kravljim maslacem budu ukusni i takođe mogu biti predjelo sa jezikom....
08. sep.
Svinjski jezik u maslacu sa belim lukomOperite svinjski jezik i stavite ga da se kuva, kad se stvori pena, pokupite je. Pred kraj kuvanja posolite, kad se jezik skuva izvadite ga, i kad se ohladi oljuštite ga sa gornje strane....
02. april
Kako dimiti svinjski ili goveđi jezik?Ako želite da dimite svinjski ili goveđi jezik, ali ne znate kako, onda je ovaj savet za vas. Počnimo prvo sa goveđim jezikom.
1....
28. dec.
Svinjski jezik sa vinom i maslacemU posoljenoj vodi se popare dva jezika zajedno dok skoro potpuno ne uvri voda.
Nakon toga se ocede i stavljaju u posudu i prelivaju belim vinom....
12. april
Svinjski jezik sa čedrom i kačkavaljemKuvajte svinjske jezike sat vremena nakon što provri, ja koristim ekspres lonac.
Čeka se da se prohlade, ali ne potpuno, oljušte se....
05. april
Svinjski jezik sa sosom od pavlakeOstavite da provri malo da se zgusne i sklonite sa ringle.
Servrajte u tanjiru i sos od pavlake i preko njega poređajte parčiće isečenog jezika. Pospite isečenim peršunom....
05. april
Svinjski jezik sa graškom i krompiromNakon što je sve skuvano, svinjski jezik sa graškom i krompirom je gotov....
19. jul
Dinstani svinjski jezik sa neobičnim sosomOčistimo svinjski jezik i stavljamo ga u šerpu sa malo soli da vri. Ovo može da se uradi i u ekspres loncu kako bismo skratili vreme....
21. okt.
Svinjski jezik sa sosom od pečurakaSvinjski jezik skuvajte zajedno sa šargarepom, koronom peršuna i začinima.
Ohladite jezik i oljuštite ga. Nasecite ga na tanke kriške.
Deo bujona u kome se jezik kuvao procedite....
11. mart
Brza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaHajde da probamo da shvatimo kako da pripremimo savršeno testo, kako da ga pravilno napravimo i da podelimo univerzalni recept
Kako da napravimo savršeno testo, da na kraju dobijemo savršen rezultat?...
26. maj
Kako da skuvate jezik?Ako volite da jedete jezik, preporučujemo vam da isprobate ove recepte za:
- svinjski jezik;
- teleći jezik;
- jezik u rerni;
- pohovani jezik;...
22. sep.
Pohovan svinjski jezikPohovan svinjski jezik servirati uz garnirung od krompir salate, pečenih ili prženih krompirića, ili uz garnirung po izboru....
09. jun
Želirani svinjski jezikSvinjski jezici se skuvaju zakedno sa celim šargarepama, korenima peršuna, lovorovim listom, zrnima bibera, pimentom i solju u ekspres loncu 40 minuta.
Šargarepe se izvade i iseku na krugove....
19. feb.
Dimljeni svinjski jezikSvaki jezik okrećemo na svakih 30 minuta.
Kada je dimljeni svinjski jezik gotov, tanko ga naseckamo i posipamo po želji piskavicom....
27. feb.
Kako da pripremimo pastrmkuAko pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
05. januar
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Dinstani svinjski jezik sa škembićima u maslacu i lukuOdmah nakon što se skuva, dok je jezik još uvek topao, oljuštite ga i očistite. Isecite jezik i škembiće na komade.
Možete prethono da ih pripremite u većoj količini i da ih zamrznete....
05. dec.