Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pogača detelinaPogača detelina
09. feb.
U posudu sa kvascem dodati mleko, šećer i malo brašna. Kada naraste, dodati ostale sastojke i zamesiti testo. Ostaviti testo dok mu se veličina ne duplira, nakon čega ga podeliti na dva dela - jedan manji i jedan veći....
Crvena citronadaCrvena citronada
30. jun
Jagode se operu i očiste ako je potrebno. Stavljaju se u blender i samelju, da se dobije glatka tečnost. Ona se može procediti po želji, ili da se koristi tako. Sipa se u bokal i pomeša sa sveže isceđenim limunom. Dodaju...
Pečena crvena cveklaPečena crvena cvekla
06. maj
Operite cveklu, osušite je i umotajte svaku glavicu u foliju ili papir za pečenje. Stavite glavice u pleh, na čije ste dno sipali malo vruće vode. Stavite dveklu da se peče oko jedan sat na umerenoj temperaturi. Ispečenu...
Crvena kari piletinaCrvena kari piletina
07. april
Pileći bataci se odvoje od kosti i meso se iseče na krupne parčiće. Luk se iseče na šajbne. U odgovarajuću posudu, u kojoj ćete kuvati jelo, sipate ulje i otavite da se zagreje. Kada je gotovo zapržite luk na kratko...
Marinirana crvena paprikaMarinirana crvena paprika
25. sep.
Prokuvajte marinadu od vode, sirćeta i soli i u nju spuštajte očišćene paprike, samo na kratko, nikako da se kuvaju. Nakon toga izvadite paprike i ocedite ih, ali nemojte da bacate marinadu. U međuvremenu, na dno svake...
Marinirana crvena cveklaMarinirana crvena cvekla
30. sep.
Operite cveklu i skuvajte je dok ne omekša. Ohladite je, oljuštite i isecite na kocke ili tanke kriške. U nju dodajte narendan ren. Napunite tegle i prelijte ih prethodno spremljenom i ohlađenom marinadom od šećera, soli...
Crvena jesenja supaCrvena jesenja supa
11. nov.
Oljuštite krompir i šargarepu. Svo povrće isečemo na krupnije komade i stavimo da se kuva. Kada voda provri, dodajte začine. Nakon što povrće omekša, izvadimo papriku i oljuštimo je, jer se tada najlakše oljušti....
Pikantna crvena paprikaPikantna crvena paprika
22. jun
Kad se ukuva, u pikantnu crvenu papriku staviti iseckani peršun i mirođiju i izmešati....
Crvena paprika u đuvečariCrvena paprika u đuvečari
14. jul
Ispecite i oljuštite paprike. Narendajte sveži paradajz. Stavite po jednu pačenu papriku na dno malih đuveča i prelijte ih paradajzom. Stavite drugu papriku i preko nje postavite krišku sira. Pospite uljem i kašikom vode...
Crvena paprika u tegliCrvena paprika u tegli
08. okt.
Operite i očistite paprike od semenki. Ispecite ih i oljuštite. Složite ih u veliku šerpu i sipajte preko njih unapred pripremljenu marinadu od ulja, sirćeta, šećera, soli, bibera i pimenta. U paprike dodajte isečenu...
Crvena salata sa cveklomCrvena salata sa cveklom
31. avgust
Oljušte se sve tri vrste povrća i narendaju se u veliku posudu. Dodaju se masline - sa ili bez koštica. Orasi se iseckaju na male parčiće, preko daske za sečenje i dodaju se u posudu. Ocedi se pažljivo suvišan sok,...
Brza crvena keks tortaBrza crvena keks torta
30. nov.
Posuti mix zvezdicama, crvenim mrvicama. Ukrasila sam i mašnicom....
Marinirana crvena cvekla u teglamaMarinirana crvena cvekla u teglama
30. jul
Očistite cveklu od listova, isecite na dva dela i kuvajte u posoljenoj vodi 20 minuta. Izvadite, oljuštite koru i isecite na krupnije kriške ili kockice. Poređajte u tegle sa poklopcem. Sipajte sirće u tegle, sipajte...
Crvena salata sa cvekom i pasuljemCrvena salata sa cvekom i pasuljem
30. mart
U posudu stavljamo opran i oceđen crveni pasulj, sitno isečenu mirođiju. U njih dodajemo cveklu. Stavljamo so i malo maslinovog ulja. Po želji možemo dodati još sirćeta, limuna ili meda....
Crveno SočivoCrveno Sočivo
09. nov.
Kuvanje crvenog sočiva Crveno sočivo je način da obogatite i diversifikujete jelovnik, a pogodno je i za osetljiv stomak. Dovoljno je 12-15 minuta da se crveno sočivo skuva....
Crveni KantarionCrveni Kantarion
08. feb.
Koristi od crvenog kantariona Crveni kantarion se veoma ceni zbog toga što uspešno deluje kod različitih oboljenja....
Pečena crvena paprika sa vurdom i orasimaPečena crvena paprika sa vurdom i orasima
23. mart
Papriku naseći na trake i iscediti. Vurdu sipati u odgovarajuću posudu. Dodati papriku. Čenove belog luka oljuštiti, pa sitno naseckati ili ih pasirati. Dodati u smesu, zajedno sa sitno naseckanim orasima. Posoliti....
Crvena sangrija od jagoda za sve prilikeCrvena sangrija od jagoda za sve prilike
21. jul
Crvena sangrija od jagoda za svaku priliku je gotova i neodoljiva!...
Riba Crveni zubatacRiba Crveni zubatac
24. maj
To je riba crveni zubatac....
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Možete da sretnete crvenog zubatca po ceni od otprilike 15 evra 1 kg, 1 komad divljeg crvenog zubatca je obično više od 35 leva....
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
U crveni pasulj se ne stavlja so za vreme termičke obrade, ovo se vrši neposredno pre nego što bude sklonjen sa vatre. Koliko dugo i kako se kuva crveni pasulj koji prethodno nije bio potopljen?...
Kako da pripremimo crveno sočivoKako da pripremimo crveno sočivo
25. jul
Salata od crvenog sočiva Potrebni sastojci: 500 g crvenog sočiva, 5 kiselih krastavčića, 1 pečena crvena paprika, 1 glavica crnog luka, 150 g slanine, maslinovo ulje, sirće, so i peršun po ukusu....
Crveni pasulj - koristi i šteteCrveni pasulj - koristi i štete
07. mart
Preporuke za konzumaciju crvenog pasulja imaju određene specifičnosti za muškarce, žene i decu....
Kako se priprema crveno sočivo?Kako se priprema crveno sočivo?
17. jun
Za razliku od našeg tipičnog sočiva, crveno sočivo se kuva brže od nje (ako običnom sočivu treba oko 20 minuta da bude gotovo, crveno sočivo se kuva samo oko 7 minuta) i verovatnoća da ga "prekuvate" je ogromna....
Crveni pirinač - šta treba da znate?Crveni pirinač - šta treba da znate?
04. avgust
U sledećim redovima saznajte više o sastavu, vrednim svojstvima crvenog pirinča i neverovatnim koristima koje crveni pirinač donosi ljudskom zdravlju....