Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pogača detelinaU posudu sa kvascem dodati mleko, šećer i malo brašna. Kada naraste, dodati ostale sastojke i zamesiti testo.
Ostaviti testo dok mu se veličina ne duplira, nakon čega ga podeliti na dva dela - jedan manji i jedan veći....
09. feb.
Crvena citronadaJagode se operu i očiste ako je potrebno. Stavljaju se u blender i samelju, da se dobije glatka tečnost. Ona se može procediti po želji, ili da se koristi tako.
Sipa se u bokal i pomeša sa sveže isceđenim limunom. Dodaju...
30. jun
Pečena crvena cveklaOperite cveklu, osušite je i umotajte svaku glavicu u foliju ili papir za pečenje. Stavite glavice u pleh, na čije ste dno sipali malo vruće vode. Stavite dveklu da se peče oko jedan sat na umerenoj temperaturi.
Ispečenu...
06. maj
Crvena kari piletinaPileći bataci se odvoje od kosti i meso se iseče na krupne parčiće. Luk se iseče na šajbne.
U odgovarajuću posudu, u kojoj ćete kuvati jelo, sipate ulje i otavite da se zagreje.
Kada je gotovo zapržite luk na kratko...
07. april
Marinirana crvena paprikaProkuvajte marinadu od vode, sirćeta i soli i u nju spuštajte očišćene paprike, samo na kratko, nikako da se kuvaju.
Nakon toga izvadite paprike i ocedite ih, ali nemojte da bacate marinadu.
U međuvremenu, na dno svake...
25. sep.
Marinirana crvena cveklaOperite cveklu i skuvajte je dok ne omekša. Ohladite je, oljuštite i isecite na kocke ili tanke kriške.
U nju dodajte narendan ren. Napunite tegle i prelijte ih prethodno spremljenom i ohlađenom marinadom od šećera, soli...
30. sep.
Crvena jesenja supaOljuštite krompir i šargarepu. Svo povrće isečemo na krupnije komade i stavimo da se kuva.
Kada voda provri, dodajte začine.
Nakon što povrće omekša, izvadimo papriku i oljuštimo je, jer se tada najlakše oljušti....
11. nov.
Pikantna crvena paprikaKad se ukuva, u pikantnu crvenu papriku staviti iseckani peršun i mirođiju i izmešati....
22. jun
Crvena paprika u đuvečariIspecite i oljuštite paprike. Narendajte sveži paradajz.
Stavite po jednu pačenu papriku na dno malih đuveča i prelijte ih paradajzom.
Stavite drugu papriku i preko nje postavite krišku sira. Pospite uljem i kašikom vode...
14. jul
Crvena paprika u tegliOperite i očistite paprike od semenki. Ispecite ih i oljuštite. Složite ih u veliku šerpu i sipajte preko njih unapred pripremljenu marinadu od ulja, sirćeta, šećera, soli, bibera i pimenta.
U paprike dodajte isečenu...
08. okt.
Crvena salata sa cveklomOljušte se sve tri vrste povrća i narendaju se u veliku posudu. Dodaju se masline - sa ili bez koštica.
Orasi se iseckaju na male parčiće, preko daske za sečenje i dodaju se u posudu.
Ocedi se pažljivo suvišan sok,...
31. avgust
Marinirana crvena cvekla u teglamaOčistite cveklu od listova, isecite na dva dela i kuvajte u posoljenoj vodi 20 minuta.
Izvadite, oljuštite koru i isecite na krupnije kriške ili kockice. Poređajte u tegle sa poklopcem.
Sipajte sirće u tegle, sipajte...
30. jul
Crvena salata sa cvekom i pasuljemU posudu stavljamo opran i oceđen crveni pasulj, sitno isečenu mirođiju. U njih dodajemo cveklu. Stavljamo so i malo maslinovog ulja.
Po želji možemo dodati još sirćeta, limuna ili meda....
30. mart
Crveno SočivoKuvanje crvenog sočiva
Crveno sočivo je način da obogatite i diversifikujete jelovnik, a pogodno je i za osetljiv stomak.
Dovoljno je 12-15 minuta da se crveno sočivo skuva....
09. nov.
Crveni KantarionKoristi od crvenog kantariona
Crveni kantarion se veoma ceni zbog toga što uspešno deluje kod različitih oboljenja....
08. feb.
Pečena crvena paprika sa vurdom i orasimaPapriku naseći na trake i iscediti. Vurdu sipati u odgovarajuću posudu. Dodati papriku.
Čenove belog luka oljuštiti, pa sitno naseckati ili ih pasirati. Dodati u smesu, zajedno sa sitno naseckanim orasima.
Posoliti....
23. mart
Crvena sangrija od jagoda za sve prilikeCrvena sangrija od jagoda za svaku priliku je gotova i neodoljiva!...
21. jul
Kako se kuva Crveni zubatac?Možete da sretnete crvenog zubatca po ceni od otprilike 15 evra 1 kg, 1 komad divljeg crvenog zubatca je obično više od 35 leva....
16. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?U crveni pasulj se ne stavlja so za vreme termičke obrade, ovo se vrši neposredno pre nego što bude sklonjen sa vatre.
Koliko dugo i kako se kuva crveni pasulj koji prethodno nije bio potopljen?...
14. okt.
Kako da pripremimo crveno sočivoSalata od crvenog sočiva
Potrebni sastojci: 500 g crvenog sočiva, 5 kiselih krastavčića, 1 pečena crvena paprika, 1 glavica crnog luka, 150 g slanine, maslinovo ulje, sirće, so i peršun po ukusu....
25. jul
Crveni pasulj - koristi i štetePreporuke za konzumaciju crvenog pasulja imaju određene specifičnosti za muškarce, žene i decu....
07. mart
Kako se priprema crveno sočivo?Za razliku od našeg tipičnog sočiva, crveno sočivo se kuva brže od nje (ako običnom sočivu treba oko 20 minuta da bude gotovo, crveno sočivo se kuva samo oko 7 minuta) i verovatnoća da ga "prekuvate" je ogromna....
17. jun
Crveni pirinač - šta treba da znate?U sledećim redovima saznajte više o sastavu, vrednim svojstvima crvenog pirinča i neverovatnim koristima koje crveni pirinač donosi ljudskom zdravlju....
04. avgust