Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kolagen - šta treba da znateKolagen - šta treba da znate
18. avgust
To znači da pri potrebi jačanja imuniteta treba da se pribegne dodatnom unosu kolagena....
Lutein - Šta treba da znateLutein - Šta treba da znate
13. sep.
Dakle, takvu praksu treba dogovoriti sa lekarom ili drugom nadležnom osobom....
Instant pirinač - šta treba da znamo?Instant pirinač - šta treba da znamo?
27. dec.
Ono što verovatno ne znate je da nam se takođe predlaže i instant pirinač. Šta on prestavlja, kakva je korist od njega i da li je štetan za naše zdravlje....
Biserni pirinač - šta treba da znamoBiserni pirinač - šta treba da znamo
12. okt.
Imajte u vidu da voda treba da prekriva pirinač i da ostane 5 do 7 centimetara tečnosti odozgo. Ostavite ga da se natapa minimum 12 sati....
Alergija na ribu - šta treba da znateAlergija na ribu - šta treba da znate
28. dec.
Ali oni treba da se koriste samo nakon konsultacije sa lekarom. Nikad ne uzimajte sami bilo koje lekove. Ako imate alergiju na ribu, da ne biste dobili alergiju treba da izbegavate njeno konzumiranje....
Alergija na soju - šta treba da znateAlergija na soju - šta treba da znate
23. jun
Soja spada u red jedne od najzdravijih namirnica. Vrlo često je konzumiraju vegetarijanci i vegani. Bogata je vitaminima K, E, A, mineralima, antioksidansima, vitaminima B, omega 3 masnim kiselinama, proteinima i drugim...
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačNekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinač
12. avgust
Crveni pirinač je vrsta nepoliranog pirinča koji ima veću hranljivu vrednost od belog. Vreme kuvanja je relativno duže od vremena kuvanja belog pirinča, ali crveni ima prijatniji ukus....
Pirinač dugog zrna - šta treba da znamoPirinač dugog zrna - šta treba da znamo
23. sep.
Saveti kod kuvanja pirinča dugog zrna 1. Obim tečnosti treba da bude nekoliko puta veći od pirinča. 2. Možete jelu dodati i lepu crvenu boju pomoću kurkume. 3....
Crveni krompir - šta treba da znamo o njemu?Crveni krompir - šta treba da znamo o njemu?
25. jun
Ustvari, crvena sorta nije nešto novo, ona je kod nas odavno poznata i gajeni su glavno kao krompir za pečenje. Crveni krompir je ima koru roze/crvene boje, a meso im je svetložuto/žuti....
Šta znate o basmati pirinču?Šta znate o basmati pirinču?
19. mart
Basmati pirinač sa povrćem i pečurkama Potrebni sastojci: 100 g basmati pirinča, 150-200 g pečuraka, 1 šargarepa, 1 glavica luka, 1 zelena paprika, 1 crven paprika, kockica bujona od povrća, so, biber, 1 limun, sok...
Šta treba da znamo o Arborio pirinču?Šta treba da znamo o Arborio pirinču?
05. jun
Upoznaćemo vas sa jednom vrstom pirinča, Arborio, i predstavićemo vam sve što treba da znate o njemu. Pirinač Arborio - poreklo i karakteristike Pirinač Arborio nosi ime grada Arborio u Itlaiji, gde se gaji....
Sezona koktela! Šta treba da znate o zaslađenim alkoholnim napicimaSezona koktela! Šta treba da znate o zaslađenim alkoholnim napicima
06. sep.
poslužite, oni su dovoljni sami po sebi i čak nije potrebno nešto što biste stavili na sto; - Ako ipak želite da oduševite bližnje i svoje goste i smatrate da zajedno sa jako zaslađenim napicima koje ste Vi predložili, treba...
Zimnica - važna pravila koja treba da znateZimnica - važna pravila koja treba da znate
12. mart
Ali ne treba preterivati i pripremati velike količine zimnice. Zimnica se konzumira između novembra i aprila - 25 nedelja....
Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!
05. feb.
Žigo - jagnjeće ili ovčije, kozji but; - Zapržiti - zgusnuti supe ili sosove žumancem ili celim jajetom, umućenim sa limunovim sokom, sirćetom, kiselim mlekom ili pavlakom; - Kanape - podloga od hleba, pirea, pirinča...
Šunka - šta treba da znamoŠunka - šta treba da znamo
21. feb.
Potrebna i posebna daska za sečenje, s tim što ne treba da se zaboravi da je najbolje da se iseče količina koja će biti odmah konzumirana....
Teobromin - šta treba da znamo?Teobromin - šta treba da znamo?
05. april
Postoji mnogo mitova i legendi da su slatkiši štetni i da ih treba izbegavati....
Proseko - šta treba da znamo?Proseko - šta treba da znamo?
30. maj
Tokom vremena postaje jasno da upravo ova vrsta vina, koje se proizvodi od specifične sorte grožđa, treba da bude odvojen od opšteg naziva Ribola....
Rezanci - šta treba da znamo?Rezanci - šta treba da znamo?
29. jun
Treba napomenuti da se pravi od ječma i da se u Grčkoj i Italiji mnogo koristi u raznim receptima - supe sa rezancima, jela od mesa, prilozi....
Sve što treba da znate o keto zaslađivačimaSve što treba da znate o keto zaslađivačima
08. jun
Iako bi trebalo da proverite etikete da biste bili sigurni, uobičajeno je da na ambalaži piše koristite kao šećer....
Ovsene pahuljice - šta treba da znamoOvsene pahuljice - šta treba da znamo
14. april
Danas oni otkrivaju svoj ogroman kapacitet i nalaze mesto na trpezi gde i treba da budu. Takva kultura je ovas....
Prejedanje jajima - šta treba da znamoPrejedanje jajima - šta treba da znamo
20. okt.
Ukoliko ste pre toga imale probleme sa bubrezima, treba da izbegavate preteranu upotrebu proteina - kako biste uklonili njihove metabolite, bubrezi treba naporno da rade....
Topljeni sir - šta treba da znamoTopljeni sir - šta treba da znamo
21. april
Znate da je sir u principu dobar izvor kalcijuma. Međutim, dokazano je da isti ovi fosfati izvlače kalcijum iz kositju što je pretpostavka za bolest artritisa, takođe i osteoporoze....
Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?
18. dec.
Tušt je poznat i pod nazivom tušanj i potiče iz porodice Žednjaka i zapravo je samonikla biljka, ali se kultiviše u nekim zapadnoevropskim zemljama, zelene ili žućkaste boje. U kulinarstvu se koriste mladi izdanci, mesastva...
Čeri paradajz - šta treba da znamoČeri paradajz - šta treba da znamo
21. okt.
Po svom obliku mogu biti okrugli, duguljasti ili u obliku kapljice, a po boji - narandžasti, crveni ili roze....
Mančego sir - šta treba da znamoMančego sir - šta treba da znamo
16. okt.
Kalup ne treba da bude više od 12 cm i prečnik ne treba da prelazi 22 cm. Na kraju, sir se obeležava pečatom, na kojem je nacrtan struk pšenice....