Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kolagen - šta treba da znateTo znači da pri potrebi jačanja imuniteta treba da se pribegne dodatnom unosu kolagena....
18. avgust
Lutein - Šta treba da znateDakle, takvu praksu treba dogovoriti sa lekarom ili drugom nadležnom osobom....
13. sep.
Instant pirinač - šta treba da znamo?Ono što verovatno ne znate je da nam se takođe predlaže i instant pirinač.
Šta on prestavlja, kakva je korist od njega i da li je štetan za naše zdravlje....
27. dec.
Biserni pirinač - šta treba da znamoImajte u vidu da voda treba da prekriva pirinač i da ostane 5 do 7 centimetara tečnosti odozgo.
Ostavite ga da se natapa minimum 12 sati....
12. okt.
Alergija na ribu - šta treba da znateAli oni treba da se koriste samo nakon konsultacije sa lekarom. Nikad ne uzimajte sami bilo koje lekove.
Ako imate alergiju na ribu, da ne biste dobili alergiju treba da izbegavate njeno konzumiranje....
28. dec.
Alergija na soju - šta treba da znateSoja spada u red jedne od najzdravijih namirnica. Vrlo često je konzumiraju vegetarijanci i vegani. Bogata je vitaminima K, E, A, mineralima, antioksidansima, vitaminima B, omega 3 masnim kiselinama, proteinima i drugim...
23. jun
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačCrveni pirinač je vrsta nepoliranog pirinča koji ima veću hranljivu vrednost od belog. Vreme kuvanja je relativno duže od vremena kuvanja belog pirinča, ali crveni ima prijatniji ukus....
12. avgust
Pirinač dugog zrna - šta treba da znamoSaveti kod kuvanja pirinča dugog zrna
1. Obim tečnosti treba da bude nekoliko puta veći od pirinča.
2. Možete jelu dodati i lepu crvenu boju pomoću kurkume.
3....
23. sep.
Crveni krompir - šta treba da znamo o njemu?Ustvari, crvena sorta nije nešto novo, ona je kod nas odavno poznata i gajeni su glavno kao krompir za pečenje.
Crveni krompir je ima koru roze/crvene boje, a meso im je svetložuto/žuti....
25. jun
Šta znate o basmati pirinču?Basmati pirinač sa povrćem i pečurkama
Potrebni sastojci: 100 g basmati pirinča, 150-200 g pečuraka, 1 šargarepa, 1 glavica luka, 1 zelena paprika, 1 crven paprika, kockica bujona od povrća, so, biber, 1 limun, sok...
19. mart
Šta treba da znamo o Arborio pirinču?Upoznaćemo vas sa jednom vrstom pirinča, Arborio, i predstavićemo vam sve što treba da znate o njemu.
Pirinač Arborio - poreklo i karakteristike
Pirinač Arborio nosi ime grada Arborio u Itlaiji, gde se gaji....
05. jun
Sezona koktela! Šta treba da znate o zaslađenim alkoholnim napicimaposlužite, oni su dovoljni sami po sebi i čak nije potrebno nešto što biste stavili na sto;
- Ako ipak želite da oduševite bližnje i svoje goste i smatrate da zajedno sa jako zaslađenim napicima koje ste Vi predložili, treba...
06. sep.
Zimnica - važna pravila koja treba da znateAli ne treba preterivati i pripremati velike količine zimnice.
Zimnica se konzumira između novembra i aprila - 25 nedelja....
12. mart
Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!Žigo - jagnjeće ili ovčije, kozji but;
- Zapržiti - zgusnuti supe ili sosove žumancem ili celim jajetom, umućenim sa limunovim sokom, sirćetom, kiselim mlekom ili pavlakom;
- Kanape - podloga od hleba, pirea, pirinča...
05. feb.
Šunka - šta treba da znamoPotrebna i posebna daska za sečenje, s tim što ne treba da se zaboravi da je najbolje da se iseče količina koja će biti odmah konzumirana....
21. feb.
Teobromin - šta treba da znamo?Postoji mnogo mitova i legendi da su slatkiši štetni i da ih treba izbegavati....
05. april
Proseko - šta treba da znamo?Tokom vremena postaje jasno da upravo ova vrsta vina, koje se proizvodi od specifične sorte grožđa, treba da bude odvojen od opšteg naziva Ribola....
30. maj
Rezanci - šta treba da znamo?Treba napomenuti da se pravi od ječma i da se u Grčkoj i Italiji mnogo koristi u raznim receptima - supe sa rezancima, jela od mesa, prilozi....
29. jun
Sve što treba da znate o keto zaslađivačimaIako bi trebalo da proverite etikete da biste bili sigurni, uobičajeno je da na ambalaži piše koristite kao šećer....
08. jun
Ovsene pahuljice - šta treba da znamoDanas oni otkrivaju svoj ogroman kapacitet i nalaze mesto na trpezi gde i treba da budu. Takva kultura je ovas....
14. april
Prejedanje jajima - šta treba da znamoUkoliko ste pre toga imale probleme sa bubrezima, treba da izbegavate preteranu upotrebu proteina - kako biste uklonili njihove metabolite, bubrezi treba naporno da rade....
20. okt.
Topljeni sir - šta treba da znamoZnate da je sir u principu dobar izvor kalcijuma. Međutim, dokazano je da isti ovi fosfati izvlače kalcijum iz kositju što je pretpostavka za bolest artritisa, takođe i osteoporoze....
21. april
Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?Tušt je poznat i pod nazivom tušanj i potiče iz porodice Žednjaka i zapravo je samonikla biljka, ali se kultiviše u nekim zapadnoevropskim zemljama, zelene ili žućkaste boje.
U kulinarstvu se koriste mladi izdanci, mesastva...
18. dec.
Čeri paradajz - šta treba da znamoPo svom obliku mogu biti okrugli, duguljasti ili u obliku kapljice, a po boji - narandžasti, crveni ili roze....
21. okt.
Mančego sir - šta treba da znamoKalup ne treba da bude više od 12 cm i prečnik ne treba da prelazi 22 cm.
Na kraju, sir se obeležava pečatom, na kojem je nacrtan struk pšenice....
16. okt.