Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je beli pirinač koristan?U nekim jezicima i kulturama, izraz "da jedemo" kada se bukvalno prevede glasi "da jedemo pirinač". Popularnost ove žitarice delimično je povezana sa njenom hranljivom vrednošću. Pirinač je u grupi najstarijih žitarica na...
21. avgust
Prženi beli lukZnamo da je beli luk prisutan u hiljadama recepata različitih lekova narodne medicine, tako da nikada nije loše da se pojede malo belog luka....
12. mart
Pečeni beli lukGlavica belog luka se podeli na čenove.
Ređaju se na ugrejanu ploču. Nekoliko puta se okreću sa svih strana.
Predjelo i prilog, najviše ide uz prženu ili pohovanu džigericu....
24. april
Ukiseljeni beli lukOvo se radi da bi tačno odredili koliko vam je potrebno salamure za turšiju.
Prebacite tečnost iz teglica u šerpu i stavite da se prokuva nekoliko minuta. Nakon toga, ponovo prelijte beli luk u teglama....
12. avgust
Marinirani kiseli beli lukNakon toga beli luk je spreman za konzumaciju.
Ako su za zimnicu tegle se stavljaju na hladno mesto.
Turšija može da se napravi na proleće kada ima dobrog svežeg belog luka....
28. januar
Da li su orasi alergen?Priroda alergena
Reakcija tela prilikom konzumiranja određene hrane je zbog prijema alergena....
07. okt.
Beli lukBeli luk je član porodice Ljiljana, rođak luka i praziluka, koji su takođe omiljeni u kuhinji, izuzetno aromatičan i zdrav.
Beli luk se sastoji od glavice koja se zove lukovica, koja se sastoji od pojedinačnih čenova....
19. januar
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Luk i beli luk su važne komponente u pripremi raznih jela, bez kojih ukus i aroma nisu isti, pa je dobro da naučite da ovo povrće pravilno čuvate zimi i leti.
Kako čuvati beli luk
Beli luk je lukovičasta biljka koju...
10. okt.
Pečeni beli luk u folijiLepo je da se jede samo beli luk u toku dana, ali je teško, tako da možete jesti laganu hranu zajedno sa belim lukom.
Budite zdravi!...
19. jul
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukAko volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije.
Umesto da žvaćete žvaku...
16. jul
Marinirani beli luk na hladan načinNakon toga je neophodno da se dodatno dosipa voda. Zapečati se teglica i stavlja se u podrum.
Nakon otprilike mesec dana marinirani beli luk je spreman za konzumaciju.
Prijatno!...
05. jul
Marinirani beli luk sa aromatičnim začinimaStavite beli luk u posudu sa vodom i na ringlu. Kada voda proključa, isipajte je i sipajte novu. Postupak ponovite najmanje 5 puta, kako bi uklonili jak ukus belog luka....
02. maj
Kako da ne mirišemo na beli lukBeli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi.
Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
29. april
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukBeli luk vam može pravti probleme da ostavite dobar utisak na prvom sastanku, ali i da doživite neuspeh u ljubavi, biće vam lakše, jer ako jedete ovo povrće, imaćete dobro zdravlje direktno iz prirode.
Šalu na stranu...
26. feb.
Pečeni beli luk u foliji - lagan receptOvako prirpemljeni beli luk se može odmah konzumirati ili servirati kao prilog uz glavno jelo, da se stavlja u čorbe i salate, da se namaže da prepečenu krišku hleba, da se doda u dresing, sos ili pesto....
18. januar
Da li je beli luk štetan u trudnoći?Kod prehlade, mnogi ljudi spas potraže u narodnoj medicini. Jedan od najpopularnijih lekova je beli luk. Buduće majke ne mogu da koriste svakakve tablete i zbog toga je beli luk dobra alternativa, ali pitanje je mogu...
07. nov.
Kako sušiti beli luk?Svi smo čuli za koristi od belog luka. Svi ga koristimo u kuvanju. Ako gajite beli luk i imate dobru žetvu, ali ne znate kako da ga sačuvate za zimu, ovaj članak je za vas. Reći ćemo vam kako možete sačuvati beli luk...
06. dec.
Da li je kačkavalj koristan?Da bismo razumeli da li je kačkavalj koristan ili ne, potrebno je da se upoznamo i sa njegovim kvalitetima i načinom proizvodnje, ali i sa njegovom cenom.
Uglavnom, različite vrste kačkavalja sadrže visok procenat masti...
05. januar
Da li je majonez koristan?Koji je najbolji i najzdraviji majonez
To je uglavnom zbog jaja, koja su često alergen. Naravno, najukusniji i najkorisniji majonez je onaj koji sami napravite kod kuće....
18. maj
Da li je avokado koristan?Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom. Takođe se naziva i krokodilska kruška, avokado je svoju istoriju započeo na teritoriji Meksika, ali danas je popularan...
28. okt.
Da li je avokado voće?Avokado je zauzeo početno meso kao jedna od najpoularnijih namirnica zbog svog izuzetnog sadržaja hranljivih materija i svojim raznovrsnim kulinarskim primenama. Bogat vlaknima, kalijumom, zdravim mastima i moćnim antioksidansima...
25. okt.
Da li je avokado štetan?Avokado je poznat po svojim koristima u čitavom svetu. Voće sadrži mnogo osnovnih hranljivih materija koje se koriste za lečenje različitih kožnih stanja i zdravstvenih problema. On sadrži 25 prirodnih vitamina i minerala...
19. okt.
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako...
27. okt.
Da li je margarin kancerogen?Margarin je opšti naziv za zamenu maslaca. Ne zna se tačko kada je napravljen ovaj proizvod. Validna je istorija da je šezdesetih godina 19 veka francuski imperator Napoleon III objavio nagradu za onog ko napravi zadovoljavajuću...
27. maj
Da li je želatin štetanŽelatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...
26. maj