Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da čuvamo lubenicuDruga metoda čuvanja cele lubenice je pomoću pravljenja gipsane kore. Za taj cilj treba da izaberete lubenicu koja nije prezrela (nema šanse da budemo 100 posto sigurni da nije prezrela)....
Kako da izaberemo šporet?Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo. Prvo što treba da uzmemo u obzir je prostor kojim raspolažemo, enterijer u kuhinji i šta nam je zaista prioritet...
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka. Teško je odgovoriti...
Kako da izaberemo mašinu za pranje sudovaNakon što ste sasvim logično stigli do zaključka da je vašem domu potrebna mašina za pranje sudova verovatno ćete početi da se pitate kako tačno da je izaberete....
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjU srcu svakog dobrog kolača leži vlažna, lagana i vazdušasta patišpanj osnova. Nezavisno od toga koliko jarko i lepo je ukrašen odozgo, suva ili nedopečena unutrašnjost patišpanja može da uništi svako poslastičarsko umetničko...
Da očistimo unutrašnje parazite! Evo kako:Prema statistici, jedna trećina stanovništva pati od parazita. Obično čovek čak i ne sumnja da su oni prisutni u njegovom telu. U međuvremenu paraziti uzazivaju veliki broj hroničnih bolesti.
Simptomi prisustva parazita...
Salata od lubenice i siraPo želji možete u salatu od lubenice i sira da dodate i listiće mente, balzamiko sirće, oljuštene semenke bundeve....
Sorbe od lubenice i šampanjcaSklanja se sa ringle i ostavlja se da se potpuno ohladi. Lubenica se očisti od semenki i pasira se. Dodaje se šećerni sirup i šampanjac i smesa se muti blenderom ili mikserom 2 minuta....
Dzem od lubenice i pomorandzeIseckati pomorandže na kockice i dodati lubenici. Sve staviti u šerpu da se kuva.
Kuvati oko sat vremena. Staviti u blender izblendati, sipati u tegle i džem je spreman....
Sorbe od lubenice i bananeNakon toga stavljamo u zamrzivač da se zamrzne.
Za to vreme očistimo lubenicu od semenki i sečemo na male komade. Lubenicu pasiramo. U nju dodajemo šećer i promešamo.
Zamrznutu bananu stavljamo u blender....
Sladoled od lubenice i uzaKada se krem zgusne, dodajte mu sirup od lubenice i uza, promešajte.
Kada se sesa ohladi, stavite je u zamrzivač na najmanje 6 sati, tako da s vremena na vreme mešate, da bude sladoled lepši....
Evo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na glutenGluten je protein koji je sadržan u pšenici, ječmu i raži. Gluten deluje kao lepak i dozvoljava hrani od održi svoj oblik, daje čvrstinu testu za hleb, pomaže mu da naraste i čini ga lepljivim.
Kod ljudi sa celijakijom...
Nutricionista: Evo kako da se klonite slatkih stvari!Želja da pojedete nešto slatko ne samo što je štetna navika, nego takođe može da postane razlog za niz zdravstvenih problema.
Razlozi za nekontrolisanu želju za nekim primamljujućim desertom mogu da budu različiti....
Pečeni luk može da vam spasi život! Evo kakoIspostavilo se da je pečeni luk korisniji od sirovog. A da li znate zašto? On ima jak antibakterijski efekat, leči rane, normalizuje krvni pritisak i nivo šećera u krvi. Osim toga gubi oštar miris i ima prijatan ukus...
Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!Jaja spadaju u najomiljenije i najzdravije namirnice današnjice. Ona se mogu konzumirati bilo kada - za doručak, ručak, večeru.
Nema ničeg lošeg u tome da jedete jaja svakog dana - štaviše, upravo je suprotno....
Evo kako da izbacite sve masnoće iz tela dok spavateNagomilavanje masnoća je jedan od najopasnijih neprijatelja svake žene, koje žele da smrašaju brzo.
Gomilanje masnoće po stomaku, leđima, rukama i nogama je košmar za mnoge. Tačnije, masno tkivo na nogama i stomaku...