Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvate lubenicu
1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
Kako da izaberemo šporet?Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo....
Kako da izaberemo mašinu za pranje sudovaNakon što ste sasvim logično stigli do zaključka da je vašem domu potrebna mašina za pranje sudova verovatno ćete početi da se pitate kako tačno da je izaberete....
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjPovršina:
Da biste bili sigurni da će pecivo imati ravnu ovršinu nakon pečenja, izravnajte je odozgo i napravite blago udubljenje u sredini. Kako se diže, testo će popuniti šupljinu....
Da očistimo unutrašnje parazite! Evo kako:Odrasle gliste obitavaju u tankim crevima i mogu aktivno da puze. One žive otprilike godinu dana. Tenija je dugačka od 2-9 metara. Odrasli crvi u crevima žive 25 godina.
Kako paraziti dospevaju u ljudsko telo?...
Salata od lubenice i siraPo želji možete u salatu od lubenice i sira da dodate i listiće mente, balzamiko sirće, oljuštene semenke bundeve....
Dzem od lubenice i pomorandzeIseckati pomorandže na kockice i dodati lubenici. Sve staviti u šerpu da se kuva.
Kuvati oko sat vremena. Staviti u blender izblendati, sipati u tegle i džem je spreman....
Sladoled od lubenice i uzaKada se krem zgusne, dodajte mu sirup od lubenice i uza, promešajte.
Kada se sesa ohladi, stavite je u zamrzivač na najmanje 6 sati, tako da s vremena na vreme mešate, da bude sladoled lepši....
Sorbe od lubenice i bananeNakon toga stavljamo u zamrzivač da se zamrzne.
Za to vreme očistimo lubenicu od semenki i sečemo na male komade. Lubenicu pasiramo. U nju dodajemo šećer i promešamo.
Zamrznutu bananu stavljamo u blender....
Sorbe od lubenice i šampanjcaSklanja se sa ringle i ostavlja se da se potpuno ohladi. Lubenica se očisti od semenki i pasira se. Dodaje se šećerni sirup i šampanjac i smesa se muti blenderom ili mikserom 2 minuta....
Koju kafu da izaberemo?Glavne vrste kafe su Arabika, Robusta i Liberika, pri čemu svaka sorta ima svoje podvrste, a ukus zrna kafe umnogome zavisi od regiona u kome se uzgaja i kako se obrađuje....
Hladna čorba od lubenice i paradajzaLubenici uklonite koru, uklonite semenke i isecite na kockice. Stavite u duboku činiju.
Dodajte narendan paradajz i luk, sirće i ljut sos po želji. Ispasirajte sve, da dobijete homogenu smesu....
Evo kako da prepoznate pravi kačkavalj u prodavniciEvo kako da prepoznate pravi kačkavalj u prodavnici – pogledajte korisne savete u sledećim redovima:
Ne dajte da vas zavara niska cena proizvoda
Nažalost, kačkavalj, kao i svaki drugi prirodni proizvod, podleže falsifikatima...