Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicu
19. avgust
Kako da čuvate lubenicu 1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
Kako da izaberemo šporet?Kako da izaberemo šporet?
22. mart
Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo....
Kako da spremimo najukusniju ribuKako da spremimo najukusniju ribu
27. dec.
Ideje za nadeve za punjeni šaran će vam pomoći da napravite najukusniju ribu za Nikoljdan....
Kako da napravimo najukusnije staklene nudle?Kako da napravimo najukusnije staklene nudle?
10. mart
Kako god da ih koristite, bićete fascinirani i njihovim ukusom i njihovim zanimljivim providnim izgledom....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
Pogledajte takođe kako se koristi živi kvasac i koji je odnos svežeg i suvog kvasca....
Kako da izaberemo mašinu za pranje sudovaKako da izaberemo mašinu za pranje sudova
13. dec.
Nakon što ste sasvim logično stigli do zaključka da je vašem domu potrebna mašina za pranje sudova verovatno ćete početi da se pitate kako tačno da je izaberete....
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?
05. nov.
Jesenje voće i povrće preliva se sa tezgi, ali da li znamo kako da izaberemo najbolje od njih. Tako da kada se vratimo kući ne budemo razočarani što je skoro ugljilo ili nije posebno ukusno....
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjEvo kako da napravite savršeni Patišpanj
01. mart
Površina: Da biste bili sigurni da će pecivo imati ravnu ovršinu nakon pečenja, izravnajte je odozgo i napravite blago udubljenje u sredini. Kako se diže, testo će popuniti šupljinu....
Da očistimo unutrašnje parazite! Evo kako:Da očistimo unutrašnje parazite! Evo kako:
22. jul
Odrasle gliste obitavaju u tankim crevima i mogu aktivno da puze. One žive otprilike godinu dana. Tenija je dugačka od 2-9 metara. Odrasli crvi u crevima žive 25 godina. Kako paraziti dospevaju u ljudsko telo?...
Turšija od ukiseljenih lubenica u buretuTuršija od ukiseljenih lubenica u buretu
25. sep.
Pogledajte i za šta je korisna lubenica i kako da čuvate lubenicu....
Salata od lubenice i siraSalata od lubenice i sira
20. avgust
Po želji možete u salatu od lubenice i sira da dodate i listiće mente, balzamiko sirće, oljuštene semenke bundeve....
Sorbe od lubenice i bananaSorbe od lubenice i banana
03. avgust
Pored sorbea sa lubenicom i bananom, preporučujemo da napravite neki ukusan šejk ili zdrav smuti....
Dzem od lubenice i pomorandzeDzem od lubenice i pomorandze
01. mart
Iseckati pomorandže na kockice i dodati lubenici. Sve staviti u šerpu da se kuva. Kuvati oko sat vremena. Staviti u blender izblendati, sipati u tegle i džem je spreman....
Sladoled od lubenice i uzaSladoled od lubenice i uza
22. april
Kada se krem zgusne, dodajte mu sirup od lubenice i uza, promešajte. Kada se sesa ohladi, stavite je u zamrzivač na najmanje 6 sati, tako da s vremena na vreme mešate, da bude sladoled lepši....
Sorbe od lubenice i bananeSorbe od lubenice i banane
23. mart
Nakon toga stavljamo u zamrzivač da se zamrzne. Za to vreme očistimo lubenicu od semenki i sečemo na male komade. Lubenicu pasiramo. U nju dodajemo šećer i promešamo. Zamrznutu bananu stavljamo u blender....
Sorbe od lubenice i šampanjcaSorbe od lubenice i šampanjca
25. okt.
Sklanja se sa ringle i ostavlja se da se potpuno ohladi. Lubenica se očisti od semenki i pasira se. Dodaje se šećerni sirup i šampanjac i smesa se muti blenderom ili mikserom 2 minuta....
Koju kafu da izaberemo?Koju kafu da izaberemo?
11. okt.
Glavne vrste kafe su Arabika, Robusta i Liberika, pri čemu svaka sorta ima svoje podvrste, a ukus zrna kafe umnogome zavisi od regiona u kome se uzgaja i kako se obrađuje....
Evo kako da napravite najvazdušastije američke palačinkeEvo kako da napravite najvazdušastije američke palačinke
01. jun
Engleski doručak može da bude zdrava verzija ukoliko pravilno izaberete sastojke....
Hladna čorba od lubenice i paradajzaHladna čorba od lubenice i paradajza
05. april
Lubenici uklonite koru, uklonite semenke i isecite na kockice. Stavite u duboku činiju. Dodajte narendan paradajz i luk, sirće i ljut sos po želji. Ispasirajte sve, da dobijete homogenu smesu....
Evo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na glutenEvo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na gluten
07. feb.
Kod intolerancije na gluten telo ulaže mnogo snage kako bi se borilo sa efektima u probavnom traktu, tako da čovek može da oseća umor posle obroka....
Evo kako da prepoznate pravi kačkavalj u prodavniciEvo kako da prepoznate pravi kačkavalj u prodavnici
03. april
Evo kako da prepoznate pravi kačkavalj u prodavnici – pogledajte korisne savete u sledećim redovima: Ne dajte da vas zavara niska cena proizvoda Nažalost, kačkavalj, kao i svaki drugi prirodni proizvod, podleže falsifikatima...
Nutricionista: Evo kako da se klonite slatkih stvari!Nutricionista: Evo kako da se klonite slatkih stvari!
24. avgust
Džesika Sepl je australijska nutricionistkinja koja takođe ima svoje savete kako da se izborite sa nagonom i željom za slatkim....